Ще съм благодарен за отзиви или други налични предложения.
(не смея да поръчвам, без да съм мерил, защото кракът ми е широк)
Благодаря.
Аз достатъчно съм оревал форума заради големите си долни крайници, та ще се изокам и тук.
Ти пробва ли въпросните 47-и номер обущенца или си се ориентирал само от сайтовете на магазините? Ако е второто, приготви се да останеш най-вероятно силно разочарован, защото почти няма обувка, която да отговаря на номерацията си. Особено при "широк крак", както споменаваш. Повечето са силно стеснени модели, така че кракът ти на дължина може и да влезе в 47, но заради ширината ще са нужни още един-два номера отгоре.
Така че отиваш, пробваш и ако стане - стане. Ако не - търсиш, щадейки си нервите, докато стане. И накрая общо взето тръгваш с каквото има, а не с каквото ти се иска.
Пон Окт 21, 2013 5:31 pm
kubrat83
Не, не съм ги пробвал.
По принцип нося малко по-малък номер, но всичките ми обувки за туризъм са 47-ми(Salomon, Mammut) и смятам, че това е моя номер за планината.
Пон Окт 21, 2013 5:48 pm
kampal
В този ред на мисли... 48-49 номер обувки къде да търся? В момента за преходи останах единствено с едни летни Quechua закупени от декатлон за 30 лв. (нямах абсолютно никакъв избор...)! Въпреки цената си ме "закараха" успешно до Ботев, Амбарица, няколко пъти Черни връх от различни места, а дори и в мокрото се държаха геройски.... изключително удобни, явно ми се "залепиха" за ходилото (4 дни нонстоп пеша, а краката ми бяха като "градски"), но ми е ясно че няма да изкарат кой знае колко.... ако ме завали както си трябва ще се удавя в тях 100%!
Къде ли не обикалям и питам ама най-много по 1-2 модела да има и обикновено не ми пасват на шантавия крак!
Дайте предложения откъде може човек да си намери хубави обувки, голям номер?
_________________ ----------
LZ 1 HIT
Пон Окт 21, 2013 8:14 pm
dandan
И аз си търся зимни 47.
Има ли поне магазини в които ако успея да се набутам в 46-ти, да си направя индивидуална поръчка на 47?
Пон Окт 21, 2013 8:20 pm
Gamina
Към първата половина на другия месец, живот и здраве, ще има и Бестард от 46 нагоре.
Дайте предложения откъде може човек да си намери хубави обувки, голям номер?
Де да беше така лесно ...
Личният ми опит - в Аутсайдер поддържат големи номера Литоски, които имат плюс сравнително ниска цена и минус почти всичко останало, освен това не са зимни под никаква форма, пряко сили трисезонни. По един-два модела (пряко сили) около 48-и номер има в обущарницата на Соломон на Симеоновско шосе, ако имаш късмет отново един-два модела с такива размери ще намериш в Спортдепо (обичайно LOWA, също не зимни, но сега може и да са заредили нещо), сравнително нелош избор на номера има в Екстрийм на ул. 11 август (работят с Алпина, на моито им се отпраха подметките след само 20 км, та ги върнах) и ... това е, общо взето.
Навсякъде другаде те гледат като голям камък при въпроса "имате ли 47, 48, 49 и т. н. номер". Освен това имай предвид, че и въпросните 48-и номера в споменатите магазини не са това, което (според мен) трябва да са. Бях се прежалил да дам 400 лева за Salomon QUEST 4D gtx, но тяхното 13.5 (UK)/48.5(БГ) не ми стана, макар летните ми обувки за планина (от магазин за работно облекло) да са 47-и номер и да нямам проблеми с тях. По същия начин 48 1/3 на LOWA ми бяха по-скоро като средновековен уред за мъчения на краката, а не обувки, с които комфортно да ходя по планината.
Вто Окт 22, 2013 11:42 am
dandan
kubrat83 написа:
Никой ли няма лични наблюдения от посочените модели?
Добавям и този на Millet: http://www.alpibg.com/products.php?1871
Поздрави.
Аз ги мерих - имаха 47 2/3.
Доста леки, но според мен достатъчно твърди (поне като нови). Мисля, че изолацията можеше и да е по-дебеличка - не знам дали ще са достатъчно топли.
Отзиви за тях, аз не можах да открия, явно и от форума никой ги няма.
За мен си остават като опция, но пък не знам дали ще намеря котки. Доколкото съм забелязал са основно до 46 или 47 номер.
Scarpa (XCoSports) няма да има зимни 47+.
Аз очаквам да видя кякво ще се появи и в Стената.
Сря Окт 23, 2013 6:17 pm
tortomanin
Да се запиша и аз при нестандартните /крака/. Нося 47 по старата, поизгубена вече българска номерация и 49 по китайската. Едва ли мога да ви изненадам с нещо, но ще се радвам да съм ви полезен.
Добри обувки при нашите крака се намират много трудно. Преди две-три седмици си взех Саломон от новия магазин за туристическа екипировка в Хасково. Не мога да кажа, че съм избирал. Взех единствените, които ми станаха. Номер 48+. Цена 250. Откровено пише, че са правени в Китай.
Магазините за работно облекло предлагат прилични обувки на сносни цени, но и там има проблем. Подметката обикновено е полиуретан, сцеплението е незадоволително. На всичко отгоре предната част е почти симетрична, така че изкривява палеца навътре, а кутрето е като хлапе на задната седалка на ес класа. Имам и маслоустойчиви, грам вода не пускат, ама стават само за студ, кал или пресен сняг. На лед съм като анимационен герой.
В Пловдив до един от мостовете на Марица има фирма на име Ниди или Нити. Вижте в нета, има фирми и с двете имена. Оттам си купих много здрави и удобни обувки, само подметката /мека гума някаква/ не осигуряваше добър контакт. Отгоре бе с някакъв моден текстил, не им следя имената, уж имало и мембрана. Както и да е, носих ги без милост почти три години и за цената, тогава 60 лева, съм доволен.Номерата отговаряха на старите български.
Пак в Пловдив, в Галерията, има щанд на Мат Стар. Маратонки, папуци, боти..... Нищо особено, ама и парите им такива. Редовно имат модели до 49. В Стара Загора не съм откривал, не казвам, че няма.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети