Шабаница, Триград, Мугла и малко гранично
Малко фрийсталинг в последния ден от move week-а... (дистанционно включване)
Моят колега и приятел с когото карахме, ми каз,а че пътя от Чаирски езера до Мугла не е този който съм описал, но аз не виждам друг на картата. Все пак хващате идеята.
А тя е да открием нови висоти както в импровизационната дисциплина, така и в преминаването на различни пресечени терени.
Re: Шабаница, Триград, Мугла и малко гранично
P.Stoychev написа:
..................................................................
Моят колега и приятел с когото карахме, ми каз,а че пътя от Чаирски езера до Мугла не е този който съм описал, но аз не виждам друг на картата.
..................................................................
Доколкото успявам да се ориентирам по тази карта, на нея сте маркирали сегашната/нова червено-синя маркировка между Чаирите и Мугла и по-точно в участъка на прехвърляне на билото между Кедика и Балчукар. Мисля, че има поне два алтернативни пътя от мястото, където стълбовете за високо напрежения завиват наляво към Чамла. Ако се идва от Чаирите маркировките цепят право нагоре през билото покрай един овчарник, а двата алтернатични пътя са съответно наляво и надясно.
Така като гледам маршрута на картата сте минали през Трети портал за застава Шабаница, през заставата, по границата в горната част на резерват Шабаница, покрай връх Шабаница (Шабанското шило) и сте слезли в Кестен. Лятото и аз минавах част от този маршрут, но пеш през Балдъзини поляни, Делибоска, заставата, Кестен.
Иначе това е добра разходка! За един ден ли беше или с преспиване?
За да се разгледа албума се изисква някакво разрешение от автора, доколкото успях да схвана. Сигурно има много секретни неща (разработка на военните) в албума ... Та пуснах заявка за разрешение в тази връзка.
Планинец написа:
Уау, откъде я вадите тази карта-кажете как да си я намеря!
И в тази карта има яки неща де, не може да се отрече...
Резерват Шабаница и Старата гора са едно и също нещо. Думата Шабаница означава Стара гора. Резерватът е отбелязан правилно с червен пунктир. Ама не знам от какъв зор надписът Старата гора е лепнат на северния склон на връх Шабаница (Шабанското шило)...
Вто Окт 15, 2013 1:20 pm
P.Stoychev
Точно където е правена тази снимка пътя се разделя, червена маркировка към Мугла наляво , а надясно не знам. Така че си карахме по маркировката.
Иначе не сме преспивали, действието се разви за един ден и без много размотаване. Прибрахме се в 00:00 в Пловдив.
А идеята беше от Шабаница да излезем на Чаирите, но пътя при заставата свърши и придължихме по един съседен, който минава в бизост. И вече преди Кестен, традиционното спускане без пътека, през изпадали дървета и шубраци. Забава
Вто Окт 15, 2013 6:21 pm
ivailo.hr
Снимката горе си е от Чаирите. А вие вероятно сте се отделили от маркировката много по-напред. В Мугла как влязохте - по асфалт или по черен път, който се спуска стръмно отгоре?
Добре, че не сте пробвали от застава Шабаница към Чаирите. Проблемът е от заставата до към кльона (Втори портал). Пътят е изчезнал и там е джунгла. Това са около 2 км. Иначе от съоръжението надолу покрай Чаирдере пътят си е читав с железобетонни мостове.
Ето един изглед от заставата към проблемния участък https://picasaweb.google.com/100192390292037299599/1118082013?noredirect=1#5919741791113351362. Проблемен, проблемен... зависи колко си луд...
А иначе от заставата до Кестен си има път и няма никакъв глиганинг, освен ако човек не търси приключения...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети