Да, отвратително е. Мисля, че и хижите имат категоризация като хотелите и ресторантите, може би защото за точно това. Подлежат и на проверки от институциите, има изисквания с цел опазване здравето на клиентите и т.н.
Пет Сеп 27, 2013 3:13 pm
ДИАНА
То хубаво всеки си каза думата и може да става за сериал, но главните "герои" се покриха!
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Пет Сеп 27, 2013 3:39 pm
Kent
ми срамота понеже
Пет Сеп 27, 2013 3:43 pm
НИКОЛАЙ Т.
Люси аз те разбирам,ти говориш за времето когато по хижите ходеха само планинари и те наистина бяха места за подслоняване.Там дори и храна нямаше освен по предварителна заявка и хората бяха по-различни,но сега времената за добро или лошо са други и трябва да живеем в настоящото а не в миналото.За съжаление като гледам накъде отоват работите мисля,че проблеми като този от който тръгна тази тема ще стават все по-чести.Хижарите все по-често вече не са хижари а концесионери и кожодери,а туристите стават все по-лигави и капризни.Мутри,алкохолици и селяндури са превзели дори и високопланинските хижи,да не говорим за тези с път до тях.Последните пък са превърнати в хотели и дискотеки в които алкохола се лее като река,а в някои(четох го тук в една тема) се организират секс оргии.След всичко казано до тук не виждам как ситуацията може да се подобри.Песимистично но факт.
Пет Сеп 27, 2013 4:56 pm
Gamina
Подхождайки обаче с такава нагласа, до момента не съм имала абсолютно никакви пререкания с хижари. А съм имала преходи с 20+ парчета, доста качествени диванета иначе.
Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Gamina написа:
Значи има начин, все пак
Достатъчно е да не напцуваш хижаря или някой друг ... или поне да не те чуят
А за хижите, хижарите и туристите - сигурен съм че и преди когато хижарите, хижите и туристите са били "един път" пак са помрънквали един за друг или за нещо друго. То мрънкането е човешка черта, а хижарите и туристите и те са хора.
Кое е правилно, кое не е субективно, но обективно погледнато шамара е бил баш на място според мен. Скапано е че е на момиче, тя не може да се защити. Сигурно е било много грозно.
Жалко е , че се е случило, но темата е екстра в това лошо време
Пет Сеп 27, 2013 7:57 pm
BURKAN
Liubitel написа:
.
И щом хижарят мисли, че е нормално да усмирява така гостите си, значи ще се повтори...
Напълно съм съгласен! Щом си ударил веднъж, пак ще удариш! Аз съм краен, но хижаря трябва да бъде наказан и махнат от хижата незабавно! Планинарката може да го осъди без проблем, след като си е признал тук във форума.
Колкото и да му е неприятно на един хижар, ще трябва да търпи, иначе да не се е хващал за тази работа!
Друг е въпроса за това, дали е била пияна планинарката. Още по-зле за нея говори факта, че една жена псува и то на място където трябва да ти е широко около сърцето и да си над житейските проблеми! Ако иска да се налива да отиде някъде ол-инклузив в Турция и да пие и псува.
Пет Окт 04, 2013 2:08 pm
EXIIIT
BURKAN написа:
Liubitel написа:
.
И щом хижарят мисли, че е нормално да усмирява така гостите си, значи ще се повтори...
Напълно съм съгласен! Щом си ударил веднъж, пак ще удариш! Аз съм краен, но хижаря трябва да бъде наказан и махнат от хижата незабавно! Планинарката може да го осъди без проблем, след като си е признал тук във форума.
Колкото и да му е неприятно на един хижар, ще трябва да търпи, иначе да не се е хващал за тази работа!
Друг е въпроса за това, дали е била пияна планинарката. Още по-зле за нея говори факта, че една жена псува и то на място където трябва да ти е широко около сърцето и да си над житейските проблеми! Ако иска да се налива да отиде някъде ол-инклузив в Турция и да пие и псува.
Чак пък да го изгонят от хижата............то тога и на Планинарката да се забрани да стъпва в планината щото се изпуска......
Пет Окт 04, 2013 2:24 pm
BURKAN
EXIIIT написа:
BURKAN написа:
Liubitel написа:
.
Чак пък да го изгонят от хижата............то тога и на Планинарката да се забрани да стъпва в планината щото се изпуска......
Естествено, че хижаря трябва да бъде наказан и разкаран....за да не набие някой като теб и мен отново! Аз не посягам на никой, и никой не може да посегне на мен! Това е! А планинарката...много зле за нея, че псува и е била пияна....но никой не може и няма право да посяга и да я бие!
Съб Окт 05, 2013 12:32 am
val4ana
Изключителен хижар, незнам дали повечето хора които са писали по темата познават Георги. Аз го познавам бил съм негов гост на хижата няколко пъти, много добро впечатление е оставил у мен. Защо просто хората които не са доволни от това място не ходят повече там ами започват да пишат и опетняват името на хората, дружеството и най-вече на хижаря който стопанисва хижата!!
Нед Окт 13, 2013 12:02 am
torah
val4ana написа:
Изключителен хижар, незнам дали повечето хора които са писали по темата познават Георги. Аз го познавам бил съм негов гост на хижата няколко пъти, много добро впечатление е оставил у мен. Защо просто хората които не са доволни от това място не ходят повече там ами започват да пишат и опетняват името на хората, дружеството и най-вече на хижаря който стопанисва хижата!!
Защото, ако наистина е имало шамари не е решение да не се пише и да не се ходи. Не мога да се съгласява, че ако в някоя хижа са ме били или съм имал някакъв друг проблем, трябва да си мълча и да спрат да ходя там. Тук не взимам ничия страна, но мисля че е задължително да се види развръзката на нещата, ако е имало шамари-делото. Това е за доброто и на туристи и на хижари.
Нед Окт 13, 2013 8:26 am
tzezko
НИКОЛАЙ Т. написа:
алкохола се лее като река,а в някои(четох го тук в една тема) се организират секс оргии.След всичко казано до тук не виждам как ситуацията може да се подобри.Песимистично но факт.
Какво искаш да се подобрява повече? То си се е подобрило вече.
Пон Окт 14, 2013 4:55 pm
turist_ot_1982_g.
[/quote]
Защо просто хората които не са доволни от това място не ходят повече там ами започват да пишат и опетняват името на хората, дружеството и най-вече на хижаря който стопанисва хижата
[quote]
Хижарят сам си опетни името! Дружеството трябва да изчисти своето име, като махне този хижар.
Мястото е разкошно и не искам да се лишавам от възможността да го посещавам, заради човек, който се бори за своята наранена чест с юмруци.
Ако някой, волно или неволно е наранил или наранен от друг, трябва да намери начин да разреши проблема, а не да (се) бие.
Вто Окт 15, 2013 3:12 pm
Rincewind
Сега прочетох цялата дискусия. Че в днешно време всички сме изпростели до степен на неузнаваемост, е отдавна ясно. Че отдавна маските са паднали и няма елементарно възпитание, което да накара някого да се въздържи, когато най-много има нужда от това, също е ясно. Че трябва да си пълен селянин, за да биеш шамари на жена, е кристално ясно. Хич не ме интересува какво "чудовище" е planinarka в личен план (твърдения на уж познаващи я), но реакцията на "чудесното момче Георги" - за която той не само признава, ами и не съжалява - е жалка ... меко казано.
Мен ме заинтересува друг аспект от дискусията - хижите ни били едва ли не (свети?) места, на които ние трябва да ходим с благоговение и да кашляме в шепа, за да не смутим рахатя на стопанина (жрец?), който се грижи за нас да имало дом в планината, че и мекици ни пържел (сигурно на ползу роду?). Бих приел подобно мнение при условие, че нашенските хижи бяха, ако не за без пари, то супер евтини, и ние, да кажем, нямахме право на глас, защото едва ли не даром ни пускат в тези своеобразни храмове на туристическото дело. Но, уважаеми колеги, нашите хижи изобщо не са евтини - не само на фона на тукашния стандарт, да не говорим, че срещу заплатеното рядко се получава читава услуга. В случая основата на конфликта е била банята, и то защото хижарят, както често става у нас, е решил, че няма защо да държи бойлера включен през цялото време, а само когато той прецени за нужно. В крайна сметка, когато някой заплаща 10 лева за нощувка в общо помещение, то нормално е да има желание да получи баня с топла вода и ако се наложи да изчака, то да чака само онези, които така или иначе са на ред да се къпят преди него, а не пред празна баня по причина "ще пуснем бойлера по някое време".
Вто Окт 15, 2013 6:00 pm
loudidd
Rincewind написа:
В крайна сметка, когато някой заплаща 10 лева за нощувка в общо помещение, то нормално е да има желание да получи баня с топла вода и ако се наложи да изчака, то да чака само онези, които така или иначе са на ред да се къпят преди него, а не пред празна баня по причина "ще пуснем бойлера по някое време".
Интересно ми е мнението ти дали изобщо трябва да има баня в хижите, при условие, че няма пречиствателна станция "под" хижата и всичката химия от използваните препарати отива в реката, от която по-надолу пием не само ние, ами и животните?!
Разказа ни играта последните 50 години тоя "бум" в комфорта на живот, взехме наистина да вярваме, че сме господари на тая земя и важния и единствено важен съм само АЗ (и моя комфорт).
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Следваща
Страница 6 от 7
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети