х. Безбог-Teвно езеро- връх Джано-11-12.10
Здравейте!
Това беше прекрасен завършек на кратката ми отпуска, а именно класиката: х. Безбог- Попово езеро- Тевно езеро/спане/- Аргирово езеро- връх Джано- х. Безбог.
Първия ден времето беше доста лошо- ситен дъждец и ниски облаци до Попово езеро, та чак се поуплаших като влязохме в Самодивския циркус, но се оправи та вечерта Каменица грейна с целия си блясък!
През втория ден осъществих една стара моя мечта- да кача Джано и да видя прекрасните Кременски езера- наистина си заслужаваше бъхтенето по камънака, право нагоре от порта Железни врата!
И малко снимки:
http://andimit.snimka.bg/mountain/tevno-ezero-djano-11-12-10.780568.31750878
Всичко най!
П.П. Не правете моята грешка НЕ качвате Джано директно от портата-без пътека и ужасен хлъзгав камънак, има хубава тревиста пътека от малко по- долу, към Попово езеро.
Последната промяна е направена от andimit на Пон Окт 14, 2013 7:28 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Нед Окт 13, 2013 1:16 pm
ПАВЕЛ
Re: Teвно езеро- връх Джано-11-12.10
andimit написа:
П.П. Не правете моята грешка НЕ качвате Джано директно от портата-без пътека и ужасен хлъзгав камънак, има хубава тревиста пътека от малко по- долу, към Попово езеро.
Аз съм на обратното мнение - че точно това е по-добрият вариант за качване на Джано , особено когато ти е за първи път ! Ефекта е зашеметяващ, когато след последната порция камъни на върха се ширне онази ми ти гледка........НЕЗЕМНО ! А и според съвсем скромния ми пирински опит точно този камънак е доста по лесен за ходене от всички други, през които съм минал.......Иначе наистина хубав завършек на отпуската !
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети