Последни придобивки:
Аз - Arizona Ankle 01 (работни обувки без бомбе).
Моята половинка - Vasque Women's Ranger GTX.
Тегло на моите - 1020 гр/чифт (48-и номер), Vasque-то: 1080 гр/чифт (40-и номер). Мерени на електронна везна в домашни условия.
Тествани: Над 1000 км пеша през испанските планини.
Резултати: нечуван комфорт за краката (по един мини-мазол при мен на двата палеца, на идентични места, току до нокътя, подозирам, че причината е един шев на чорапите, а не от обувките; един мини-мазол на кутрето на левия крак при половинката ми). Да се има предвид, че и в двата случая обувките на практика не бяха предварително "разхождани", така че трябваше да се стиковат с краката "в движение". Други поражения по долните крайници нямахме. Запарване и неприятна миризма на краката (в повече от обичайното) нямаше и в двата случая; "дишат" без проблеми.
Крайно състояние на обувките: раздърпани два-три мм конец на шевовете при моите обувки, на Vasque-то и това не му се случи. И двата чифта обувки са готови за още толкова ходене. Поразкъсана подплата при мен и на двете пети (най-вече заради технологията на самото обуване), при Vasque-то няма подобен проблем.
Крайно състояние на подметките: практически непокътнато.
Държане в мокро време (а такова си имаше достатъчно): моите започнаха да пропускат в даден момент, но пък съхнеха много бързо след това. Vasque-то не пусна и молекула влага!
Последни придобивки:
Аз - Arizona Ankle 01 (работни обувки без бомбе).
Моята половинка - Vasque Women's Ranger GTX.
Тегло на моите - 1020 гр/чифт (48-и номер), Vasque-то: 1080 гр/чифт (40-и номер). Мерени на електронна везна в домашни условия.
Тествани: Над 1000 км пеша през испанските планини.
Резултати: нечуван комфорт за краката (по един мини-мазол при мен на двата палеца, на идентични места, току до нокътя, подозирам, че причината е един шев на чорапите, а не от обувките; един мини-мазол на кутрето на левия крак при половинката ми). Да се има предвид, че и в двата случая обувките на практика не бяха предварително "разхождани", така че трябваше да се стиковат с краката "в движение". Други поражения по долните крайници нямахме. Запарване и неприятна миризма на краката (в повече от обичайното) нямаше и в двата случая; "дишат" без проблеми.
Крайно състояние на обувките: раздърпани два-три мм конец на шевовете при моите обувки, на Vasque-то и това не му се случи. И двата чифта обувки са готови за още толкова ходене. Поразкъсана подплата при мен и на двете пети (най-вече заради технологията на самото обуване), при Vasque-то няма подобен проблем.
Крайно състояние на подметките: практически непокътнато.
Държане в мокро време (а такова си имаше достатъчно): моите започнаха да пропускат в даден момент, но пък съхнеха много бързо след това. Vasque-то не пусна и молекула влага!
Ще си дойдем на думата
Тези Аризона, само че с бомбе, на мен ми паснаха толкова добре, че вече трета година се разхождаме заедно, едва сега почват да се появяват наченки на разлепяне при свивките, но са на толкова километри планински терен, че...
Разбира се, един недостатък - не са водоустойчиви. Толкова за цена от 60 и няколко лева
Чет Окт 10, 2013 10:48 am
torah
Не знам защо спряха да внасят Dolomite. Имам едни трисезонки дето не са мръднали вече четвърта година. Много стабилна обувка, бих взел пак такава но вече ги няма, а аз обуща по пощата не смея да купувам.
Чет Окт 10, 2013 8:06 pm
Kent
Scarpa естествено за трисезонка.
Чет Окт 10, 2013 9:50 pm
torah
Kent написа:
Scarpa естествено за трисезонка.
Scarpa са супер, обаче и Dolomite sa много добри, просто давам лично мнение на база на 4 годинки здраво блъскане. )))
Чет Окт 10, 2013 9:53 pm
Kent
аз само две, но обущета са извънземни
Чет Окт 10, 2013 9:56 pm
torah
Kent написа:
аз само две, но обущета са извънземни
Не казвам обратното, просто казвам, че е добре да има по-голям избор.
Чет Окт 10, 2013 10:00 pm
Kent
за по - меко ходене трисезонно - трекинг маратонки адидас за мен, и льова за жена ми.
За избора съм съгласен, хубаво е да има. Ходел съм с доста видове обуща, по едно време дори с български или френски кубинки , което не отчитам нито като голямо постижение, нито като ужасна грешка. Но всяко нещо с времето си.
Поздрави
Чет Окт 10, 2013 10:00 pm
torah
Нещо не разбрах за какво точно иде реч в случая, ама карай. ))
Чет Окт 10, 2013 10:45 pm
val4ana
да се вклщча и аз и да попитам скарпа обувки освен от магазина на Черни връх в бг от къде може да се вземе и дали от чужбина има повече модели и ако има по-изгодно ли е ??
Нед Окт 13, 2013 12:05 am
mircho
Я първо премери в някой Бг магазин и сравни цените в чужбина +доставка и тогава купувай ако искаш от тука коа искаш от чужбина важното е да си мерила с чорапа дето ще го ползваш.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 3 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети