Искам да си купя картата на Западни Родопи на Домино (заради района около вр.Голям Перелик и вр.Карлъка), но мащаба 1:100 000 нещо ме плаши. Ако някой има картата може ли да сподели дали ще ми свърши работа с този мащаб?
Сря Окт 09, 2013 11:39 am
Rincewind
Аз лично не зная дали има по-едромащабни карти на пазара в момента. Ако някой знае, да сподели.
Моите някогашни карти на "Картография" бяха все "стохилядници" и не са ме погубили, така че няма проблеми с мащаба, мисля си.
Пък и за тази цена (3.60 лв на сайта на Домино, 4-5 лева в книжарниците и туристическите магазини) рискът от инвестицията е минимален.
Вземи, пробвай, пък ще видиш върши ли ти работа или не.
Аз лично не зная дали има по-едромащабни карти на пазара в момента. Ако някой знае, да сподели.
Моите някогашни карти на "Картография" бяха все "стохилядници" и не са ме погубили, така че няма проблеми с мащаба, мисля си.
Пък и за тази цена (3.60 лв на сайта на Домино, 4-5 лева в книжарниците и туристическите магазини) рискът от инвестицията е минимален.
Вземи, пробвай, пък ще видиш върши ли ти работа или не.
Всъщност последният път (преди 2-3 години) като гледах карта на Централен Балкан в спортен магазин ми искаха 7-8 лв, та реших, че ще е по-евтино дори с доставката. Но в книжарниците няма всичко което ми трябва. Все пак с доста търсене намерих това което ми трябва-Стара планина част 1 и 3 по 4 лв, пък и можах да ги разгледам. Остава да си купя Западни Родопи, като се чудя за Витоша.
Сря Окт 09, 2013 5:50 pm
Rincewind
Планинец написа:
като се чудя за Витоша.
Специално за Витоша имам карта в мащаб 1:25000, пак на Домино. Не зная, обаче, за подобна едромащабна карта на Родопите в магазинната мрежа. В нета е друга работа, но на теб така или иначе ти трябва хартиен носител.
Да, на Домино гледах за Витоша и Лозенска планина май беше. Но ще си я купя сигурно, пък и мащаба е добър.
А за Родопите друг мащаб не видях, та ще взема тази 1:100 000.
Сря Окт 09, 2013 9:37 pm
ivailo.hr
Re: Търся да си купя карта на...
ZCEZBPM написа:
Планинец написа:
Искам да си купя картата на Западни Родопи на Домино (заради района около вр.Голям Перелик и вр.Карлъка), но мащаба 1:100 000 нещо ме плаши. Ако някой има картата може ли да сподели дали ще ми свърши работа с този мащаб?
....................................................................................
За ориентиране на място едва ли става, но поне ще ти даде някакви общи насоки и посоки като например ще знаеш че вървейки на изток след 10 км по асфалт ще стигнеш еди какво си..ако разбира се не го подминеш мястото .
....................................................................................
Или ако не се метнеш в пропаст междувременно. Големи майтапи има с тази карта на Домино. Миналата година gundu ми показа един участък по трасето на синята маркировка х. Пашалийца - Зареница - Нареченски бани, където маркировката на картата минава "напряко" през пропаст, докато в действителност пътеката, респ. маркировката я заобикалят.
Кой ти прави сега истинска топографска обработка на местността... Всеки пречертава от стари източници или от сателитите. При вторият метод също е голям майтап, защото гледаш някаква просека, ама път ли е, далекопровод ли е, друго ли е... само то си знае, оня отгоре и група съветски учени...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети