|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
igurbev
|
|
|
40 евра за храна от супера на ден за двама е много, дори да се набляга на "квалитетното". Като махнем веднага и 100 евра за телефон, спред мен сумата без ни най-малко да се мизерства пада под 500.
Аз лично бих свалил и доста по-надолу, но това е щото малко мизерник си падам. 
|
|
|
Вто Окт 08, 2013 3:57 pm |
|
 |
niki_testa
|
|
|
|
 |
 |
40 евра за храна от супера на ден за двама е много, дори да се набляга на "квалитетното". Като махнем веднага и 100 евра за телефон, спред мен сумата без ни най-малко да се мизерства пада под 500.
Аз лично бих свалил и доста по-надолу, но това е щото малко мизерник си падам.  |
Не четете внимателно.
40 евро е всичко на ден за двама.
Това включва къмпинг такса 15 или 20 евро и храна по 10 евро на човек на ден....
|
|
|
Вто Окт 08, 2013 6:24 pm |
|
 |
igurbev
|
|
|
Ясно. Така е написано, че от пръв поглед не става ясно дали сумата е за един или за двама. Трябва да сметнеш общия сбор, за да го проумееш.
Значи последно остава 500 евра разходи + 250 за всеки случай (това за човек). Ако се направи за 11 дни, не за 15, става 420 на човек.
|
|
|
Вто Окт 08, 2013 6:39 pm |
|
 |
Vicky
|
|
|
За мен е несериозно да се изразиш по този безкомпромисен начин. Какво значи "останалото е мизерия"? На няколко места в разказа си го споменал това с мизерстването, кое е мизерия, кое не е... Много хора пътуват с адски малко пари и в резултат са щастливи, че са яли ориз с моркови 5 дни подред. И нямат чувството, че са мизерствали. А минимумът се определя от това колко ти е широка или тясна зоната на комфорт, на някои им стига до 1км след вратата на колата...
Не че има нещо лошо в това, че ти си ги дал и че за теб това е минимумът. Просто не може да се генерализира. 
|
|
|
Вто Окт 08, 2013 8:15 pm |
|
 |
niki_testa
|
|
|
|
 |
 |
Ясно. Така е написано, че от пръв поглед не става ясно дали сумата е за един или за двама. Трябва да сметнеш общия сбор, за да го проумееш.
Значи последно остава 500 евра разходи + 250 за всеки случай (това за човек). Ако се направи за 11 дни, не за 15, става 420 на човек. |
250 веро за всеки случай за двамата... защото ако ти се наложи да спиш на хижа това е + 50 евро за двама. Ако ти се наложи да се храниш в хижа това е още 50 евро за двама... и ето имаш запасни пари за 2 - 3 дена... нищо работа. Най-добре да имаш кредитна карта, но тя не работи в някой хижи и затова в брой. А с кредитната като си в някое селце теглиш...
Може да се направи и за 7 дена... но ние искахме да снимаме... да се разхождаме, не да бързаме.
Ако го направя пак ще мина още по-бавно и по-обиколно... прекрасно е! Например за 20 дена...
Понякога една снимка се прави един ден ))
|
|
|
Вто Окт 08, 2013 9:52 pm |
|
 |
igurbev
|
|
|
 |
 |
Ако го направя пак ще мина още по-бавно и по-обиколно... прекрасно е! Например за 20 дена...
|
Това е болна тема. Лично за мен основната пречка при подобни начинания е многото дни, които отнемат. Ако се заема с него, това означава да жертвам 2/3 от годишната си отпуска - май-малко.
А че е прекрасно - и за миг не се съмнявам.
|
|
|
Вто Окт 08, 2013 10:10 pm |
|
 |
дешева
|
|
|
 |
 |
За мен е несериозно да се изразиш по този безкомпромисен начин. Какво значи "останалото е мизерия"? На няколко места в разказа си го споменал това с мизерстването, кое е мизерия, кое не е... Много хора пътуват с адски малко пари и в резултат са щастливи, че са яли ориз с моркови 5 дни подред. И нямат чувството, че са мизерствали. А минимумът се определя от това колко ти е широка или тясна зоната на комфорт, на някои им стига до 1км след вратата на колата...
Не че има нещо лошо в това, че ти си ги дал и че за теб това е минимумът. Просто не може да се генерализира.  |
Съгласна сам със Vicky, аз също смятам, че "мизерията" не се определя с общ знаменател....даже бих казала,че ако успея да мина по най-евтиния вариант, ми доставя удоволствие (не защото не мога да си го позволя). Харесва ми мисълта да постигна нещо ГОЛЯМО с МАЛКО средства... 
|
|
|
Сря Окт 09, 2013 10:18 am |
|
 |
loudidd
|
|
|
|
Интересно ми е в тези къмпинги - как е уреден въпросът с баните и мръсната вода от тях?
|
|
|
Чет Окт 10, 2013 12:00 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|