ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
До Албутин два пъти от запад, после от север ...
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
До Албутин два пъти от запад, после от север ...
Автор Съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение До Албутин два пъти от запад, после от север ... Отговорете с цитат
Този път се поувлякох да пиша, вероятно защото ходенето ми хареса. Имаше си тръпка пред неизвестното, залез, но най-вече си беше супер късметлийско.

Абе като по филмите. Smile

Сники, трак и текст.

Последната промяна е направена от igurbev на Пет Окт 04, 2013 2:30 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Ное 20, 2012 2:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Е, айде. По-честичко да се поувличаш в писането. Зорно малко е дошло по тия скатове, но пък това, което сте заварили на върха си е струвало усилията. Страхотни кадри! Добре ми дойдоха в тоя сив и облачен ден

Вто Ное 20, 2012 4:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Хубаво ходене сте спретнали,а снимките ме пренесоха в друг свят.Някой от тях са невероятни.Браво Ванка адмирации. Very Happy
Вто Ное 20, 2012 5:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Супер сте го измислили! Respect Все по-хубави маршрути чета по тоя форум!Де да можех да ги изходя всичките...Браво,Ванка!
Вто Ное 20, 2012 8:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Браво!!! Съвсем по вкуса ми. Very Happy Малко пътека, малко офф-роуд в гора, малко клекинг и високи върхове. Very Happy
Вто Ное 20, 2012 11:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
igurbev

Emil написа:
Браво!!! Съвсем по вкуса ми. Very Happy Малко пътека, малко офф-роуд в гора, малко клекинг и високи върхове. Very Happy

Емо, усещам че не схващаш цялата драма на начинанието, пък и макар и да не личи, отборът ни нямаше безкраен боен потенциял. Но карай, нека да е "малко" Smile
Между другото, аз също смятам намерения асфалтов път за добро попадение - отваря възможности за интересни врътки, веднъж към Загаза, но също към Невързум или връх Пирин с палатка лятото. Разбира се нужно е сериозно разследване на съществуващите пътеки, че то нашто си беше под знака на щастливото овчарче.
Вто Ное 20, 2012 11:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
JWalker

Местожителство: Ботевград

Снимките, снимките, брутално красиви са...
аххххх, какво ли е било на живо......

А за клека долу и катеренето в гората важи "Без гадост няма радост".

Сря Ное 21, 2012 9:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
maleby

Малеееееее, снимките са страхотни.
Особено това с облаците - все едно че си на мястото на боговете на Олимп. невероятна гледка

Последната промяна е направена от maleby на Пон Яну 21, 2013 5:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Ное 26, 2012 9:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Valio

Местожителство: София, Враца

Мнение Пирин - 10-11.11.12г. Отговорете с цитат
Снимки от връх Албутин:

вр. Яловарника, вр. Бъндеришки чукар, Муратов връх, вр. Гредаро, вр. Гергийца, вр. Синаница

бяхме възнаградени със страхотен залез, след като чакахме повече от 1.30 часа на върха, въпреки ледения вятър…

залезно...

от вр. Гергийца до вр. Синаница

Всички снимки:
Пет Дек 28, 2012 2:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Явно харесвам облаци. Все добре ми изглеждат в комбинация и със залез и с върхове и с долини. Very Happy Very Happy Very Happy
Много яки снимки.Very Happy
Пет Дек 28, 2012 4:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Драка

Местожителство: Казанлък/София

Браво, хубаво време и готин маршрут сте избрали. Офроуд преходите пораждат най-големите емоции и хубави спомени. Cool
Нед Яну 06, 2013 7:57 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Мнение Сенокос(Пенков чарк) - Невързумско дере - Албутин - х.Загаза Отговорете с цитат
Дойде ред и на втория опит в този непопулярен, див и може би заради това особено очарователен край на Пирин. Разбира се недостатък на подобни преходи е не малкия риск да се забуташ в непроходимите шубраци, така щото да съжалиш, че изобщо някога ти е минала подобна идея през ума. Отново извадихме късмет, но пък вярно, че и късметът не идва просто така, от голямо значение е също предварителната подготовка, най- вече свързана с оглеждането и набелязването на евентуалните минавания в снимките на Гугъл ърт и съпоставянето й със съществуващите карти.

Снимки, трак и текст.

Последната промяна е направена от igurbev на Вто Юни 25, 2013 5:42 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Юни 25, 2013 1:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Много добро ходене по интересен маршрут. Браво на вас!

Вто Юни 25, 2013 1:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Мнение Към Албутин от север. Отговорете с цитат
Вероятно Иван ще си продължи темата, когато има възможност.

Тръгнахме от Бетоловото, през хижа Яворов, после по маркировката в посока Предела. В близост до изворите на Бяла река тръгнахме по пътека през клека и камънаците в Окаденски циркус:

Поглед назад към Окаденски циркус:

Намерихме чудно място за бивак с вода за пиене и сух клек за огън:

Вечерта премина неусетно в сладка раздумка край огъня:

На другия ден се изкачихме до билото и подходихме към Албутин от север:

За съжаление мъглата ни попречи да се порадваме на гледките от Албутин

Кръстът на Суходолски превал:

По северното ребро към Разложки суходол:

На котата на връх Разложки суходол:

Тръгнахме да се връщаме към хижа Яворов по пътеката през циркус Баюви дупки и Погледец:

Хвърлихме някой и друг завистлив поглед към Средоноса:

и през хижа Яворов слязохме обратно при колите на Бетоловото.

Линк към другите снимки
.
Пет Сеп 06, 2013 11:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Мнение До Албутин от сервер (Окаденски циркус) Отговорете с цитат
Да се включа и аз с мойта гледна точка, първо с малко предистория.
Същата седмица ми бяха срязали гърба, за да махнат някакъв липом, след което набутаха дренажи в раната и сложиха превръзки. Не бях нито за носене на раница на гръб, нито за ходене на планина, но никак не ми се пропускаше. Реших поне да миниминизирам багажа. Смених килограмовия фотоапарат със съпунерка. Станислав и Шогуна обещаха да ми носят палатката, за което съм им благодарен.
И тръгнахме.

И документацията в детайли:
Снимки, трак и текст.
Пет Окт 04, 2013 2:29 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.