Аспирините и парацетамолите само си ги нося, обикновено ги раздвам на други хора
Цитат:
Ако се прави еднодневен и труден преход мускулната треска е сигурна.
Съжалявам, но не мога да се съглася. Мускулна треска не съм имала от 10 години (всъщност, само първата година, когато "проходих" на планина имах), дори когато ходим зимата (тогава по презумпция преходите са по-тежки - багаж, пъртина, ала бала) нямам. Това с мускулната много зависи от натоварването, което имаш през седмицата, а също така колко редовно ходиш.
Движете се повече - йога, плуване, колело, може и катерене на изкуствена стена (говоря за след работа) и няма да ви трябват никакви хапчета и тем подобни простотии.
А старите хора казват - ракийка за отпускане. Това си е класика. Витамин "Р" демек. А витамин "Б" - Бира, просто задължително, и зиме, и лете в раницата се намира този витамин при нас.
Последната промяна е направена от Весела Ягодова на Вто Окт 01, 2013 3:02 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Аспирините и парацетамолите само си ги нося, обикновено ги раздвам на други хора
:wink:
[quote]Ако се прави еднодневен и труден преход мускулната треска е сигурна.[/quote]
Съжалявам, но не мога да се съглася. Мускулна треска не съм имала от 10 години (всъщност, само първата година, когато "проходих" на планина имах), дори когато ходим зимата (тогава по презумпция преходите са по-тежки - багаж, пъртина, ала бала) нямам. Това с мускулната много зависи от натоварването, което имаш през седмицата, а също така колко редовно ходиш.
Движете се повече - йога, плуване, колело, може и катерене на изкуствена стена (говоря за след работа) и няма да ви трябват никакви хапчета и тем подобни простотии.
А старите хора казват - ракийка за отпускане. Това си е класика. Витамин "Р" демек. А витамин "Б" - Бира, просто задължително, и зиме, и лете :D в раницата се намира този витамин при нас.[/quote]
да се вижда горното..
попаднах на това инфо черен бъз
Европа и Северна Америка
Дребните му плодчета нерядко се добавят във фиточайовете, сладката, десертите. Според слуховете извлекът от тях влиза също и в състава на самбуката – италиански анасонов ликьор. Черният бъз се добавя в него, за да потисне вкуса на анасона.
Само че да се провери тази информация е доста сложно, дори невъзможно, тъй като рецептата на напитката се пази в тайна. Освен това въпреки че зрелите плодове на черния бъз се смятат за безопасни, в недоузрелите може да се съдържа цианид.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%B1%D1%8A%D0%B7 а как опитвах дали са зряли тия плодчета...
Вто Окт 01, 2013 2:29 pm
Весела Ягодова
Чакай малко ! А защо не се вижда, не разбирам !
П.С. Ние си правим сироп от черен бъзАК по рецета на Петър Димков, това е нещо уникално, но не е за тази тема.
Вто Окт 01, 2013 3:03 pm
slavei
ДИАНА написа:
Аз пък имам зор с горната част на гръбнака, особено като се изпотя и после ме духне на открито или високото ветреца и
съм често със скован врат.
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
баир_будала написа:
Чакай сега , ветеринарен лекар
Гунди написа:
Като ветеринарен лекар заявявам,....................................
ли си,или
Гунди написа:
аз играя народни танци с количките(по 100-120кг) по хлъзгавия под на колбасарницата,в която работя! : ......................................
касапин (колбасар де) .
И има ли връзка това с кучешкото в саламите.
Да,ветеринарен лекар съм по професия!Тъй като тя се обезцени(заплатите намаляха,защото по участъците-селата намаляха животните),работя в колбасарски цех като волфист(изпълнявам рецепти за различните видове колбаси) и като такъв декларирам,че не прибавяме кучешко месо или тоалетна хартия в саламите.Преди работехме със свинско,говеждо,пилешко,пуешко месо,но сега работим само сис свинско,говеждо и пилешко месо.През свободното си време поработвам частпром като лекар.
ZCEZBPM написа:
Не мисля че има и хора които ходят всяка седмица на сериозни преходи.
Хм! Питай Вальо за статистиката. Със сигурност последната серия надхвърли година без прекъсване.
Вто Окт 01, 2013 4:41 pm
Весела Ягодова
Цитат:
Ако след месец раздяла с планината направиш един труден преход от сорта на 30км с 2000м изкачване като денивелация и още толкова слизане с 16-17 кила на гърба и следващите два дни лежиш и гледаш телевизия и не правиш физически упражнения със сигурност ще хванеш мускулна треска освен ако не си във върхова форма.
Аааъъъъ, шах ! Първо за чий ... ми е да ходя на еднодневен преход с 20 кг раница ?!!!! Че и на двудневен. Какво носиш в тази твоята раница само мога да гадая, не ми казвай, моля те
Второ, къде ги намери тези 2000 м изкачване бре ?! Или ми говориш за общата денивелация ? Че и слизане толкова...тц тц тц... Ние правихме Ливадата-Гоцев-Царев-Извора-Голешово за един ден, с багаж обаче (дори палатка), е нямах мускулна треска, ха сега да видим ! Само ми се спеше после яко
След събота и неделя никой нормален човек не лежи, защото идва понеделник и става и отива на работа. Ахахаха. Освен ако работата ти не е да лежиш де , искам и аз такава.
Малко се задрънчвам, но хич не ми се превъзнасяйте с витамини и 'апчета, че не знам
Вто Окт 01, 2013 4:55 pm
Kent
1. малко изморен - два часа ходене, плюс два часа лакърдии и клечане и разтъкаване. не се сеща за витамини и аспирин, щото има други приоритети.
2. средно изморен - може и да се сети, шест часа ходене с три часа клечане за храна и лакърдии. приятна умора, нега. аспирин плюс разтворим витамин и аз съм европеец.
3. изморен -забравя, щото вече - осем, десет, дванайсе часа вече ходене, без клечане, а само псувни и превъзнасяне на ландшафта .... а там където стигне , има и други приоритети да затворим кръга един вид
За неща от които не разбираш, спри да даваш мнения, коментари, квалификации и да обиждаш хора от този форум. Много моля някой да прекрати писанията на господин пешко. Предварително благодаря за свършената най-накрая работа.
Вто Окт 01, 2013 8:20 pm
rosen_talov
Ееее, пешкоооо... Много обичаш да се и_ _ _ _ _ш на метено!
Тъкмо темата се разгорещи и ти пак се намеси с неуместен коментар.
Май нещата вървят към (блокиране на профила) Нали обичаш да използваш емотиконки
за муслкулната треска има много теории.. ама тука малко не ме убеждават.
Примерно - ако са ти разранени влакната след натоварване, то всеизвестния лек, отново натоварване наистина лекува доста по бързо от просто да чакаш. Та ако има някакво нараняване и ти го нараниш още ..... зараства ли по бързо?!
другото което е подготовката - 4-5 дена нищо не правене няма как да те върне толкова назад ... ми се струва. При мен сле 5 дена нищоправене и после при следващото дори средно таоварване усещам треската.
и още... за кви медикаменти говорим по сладка болка от мускулна треска след като си се размазал от натоварване няма
любимото ми е да ида да играя баскетбол за първи път през годината май месец след като последната игра е била септември миналата година. тогава разбирам колко много мускули имам за които не подозирам
_________________ Not All Who Wander Are Lost
Сря Окт 02, 2013 9:37 pm
igurbev
ferdi_mruvkata написа:
Примерно - ако са ти разранени влакната след натоварване, то всеизвестния лек, отново натоварване наистина лекува доста по бързо от просто да чакаш. Та ако има някакво нараняване и ти го нараниш още ..... зараства ли по бързо?!
Ами незнам за това. Вероятно новото натоварване влияе благодатно на възпалението, но ако натоврването е било серизно, тогава вече ново такова натоварване ама хич няма да ти помогне. Изпитано
Сря Окт 02, 2013 10:09 pm
баир_будала
Цитат:
За неща от които не разбираш, спри да даваш мнения, коментари, квалификации и да обиждаш хора от този форум. Много моля някой да прекрати писанията на господин пешко. Предварително благодаря за свършената най-накрая работа.
Цитат:
Ееее, пешкоооо... Много обичаш да се и_ _ _ _ _ш на метено!
Тъкмо темата се разгорещи и ти пак се намеси с неуместен коментар.
Май нещата вървят към (блокиране на профила) Нали обичаш да използваш емотиконки
Човека е започнал тази тема ,някои му се връзват пък после,, се вълнуват,, че я бил .
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети