Черно море на колело
Привет
Аз да ви се похваля, че приключихме още едно наше пътешествийце с колела, с което аз закръглих 2000км за сезона и вече съм готова да приема края на лятото и началото на есента. Става въпрос за обиколка на българското черноморие от границата с Румъния до границата с Турция, максимално близо до морето само и единствено на собствен ход като кухнята и спалнята бяха в дисагите.
Ето това ни е маршрута, начертан почти точно с Гугъл мапс (сори за дългия линк), буквите са местата, на които спахме:
Тръгнахме на 20. септември и приключихме на 28., като го давахме доста лежерно, средно сме карали по няма и 70км на ден, според относително точните данни на километража ми, сме минали 610км. Тръгвахме като се стопли, към 9:30/10ч и към 19ч гедахме да сме избрали вече място за палатката. На север и особено в Румъния времето беше слънчево, но доста студеничко, за водата да не говорим. С всеки изминал ден, придвижвайки се на юг, се стопляше чувствително. Аз правих плажче на Шкорпиловци и после на Китен и беше добре )
Трафикът също беше доста поносим, най-критичния участък от Варна до Бургас го минахме в понеделник и вторник извън сезона, за да има минимален брой коли, но автобусите и камионите бяха достатъчни. Кътнахме и малко по черни пътища-Шкорпилловци-Кара дере-Бяла и Иракли-Емона-Елените беше много хубаво. Не липсваха и някои непредвидени ситуации, но накрая се оказа, че наистина всяко зло е за добро. Давам линк към снимките във фейсбук, албумът е публичен. https://www.facebook.com/victoria.vitanova/media_set?set=a.666192896733731.1073741828.100000290794062&type=1
Значи твоя пътепис и снимки гледах и бях много очарована от Вама Веке. Може би поради разни субективни фактори..но на нас не ни хареса чак толкова. Имаше повече бездомни кучета, отколкото в който и да е софийски краен квартал, просто адски много бяха и не обичаха колоездачи. Освен това през нощта ни откраднаха част от инструментите за колелото и ни поотвориха палатката да гепят още нещо, ако е празна. Но такива хора навсякъде има, може би трябва да му дадем още един шанс на селцето..
Вто Окт 01, 2013 3:06 pm
gergoff
Видях, че сте спали на поляна, която е извън оживената част на селото. Защо не спахте на плажа? Хем на пясък, хем хора наоколо. В твоя коментар на снимката, където споменаваш за кражбата, казваш, че са ти направили услуга. Какво имаш предвид? А че румънците са като нас е ясно. Винаги трябва да имаме едно предвид. Тук, където и да отидеш, ако искаш Слънчев бряг или пък в Ахтопол, все ще се намери някой нещо да ти открадне, ако не внимаваш.
Така е, прав си. Казах, че е било за добро, защото си купихме нов комплект инструменти, който включваше още 1 ключ. Без него, няколко дни по-късно, нямаше да можем да поправим багажника ми, който се откачи, докато карах. Иначе и аз не знам защо не спахме на плажа, хареса ни там на полянката, а и си имаше кемпери наблизо, не беше безлюдно. Както и да е, това няма значение вече
Вто Окт 01, 2013 4:33 pm
gergoff
Не всички пословици и поговорки важат винаги, но във вашия случай "всяко зло-за добро" е много вярна. В бшкрафтърския форум, а може би и тук, в този, има тема за обезопасяването нощем, край палатката. До сега не съм го правил, но се замислям, след твоята случка.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети