Бихте ли споделили медикаментите,които взимате ПРЕДИ и СЛЕД тежък преход за крампи схващания и ставни болки
аз съм прохождащ все още,но вече се претоварвам и на следващия ден съм труп от болки в ходилата,като не съм се замислял досета за спортни хапчета -тъй и съм гласувал
щото инфо в нета много по спортните ни форуми,но имаме своя специфика тук,тъй че щее важно споделения опит за по-дълги претоварващи преходи откъм здавословност-все пак търсим удоволствие,а не проблеми в природата
би било полезно гласувалите с не да споделят дали ползват някаква техника на придвежване,което е щадящо
Нед Сеп 29, 2013 9:10 am
sergey_v
Картинката ти, която играе роля на подпис е гадничка. Доста хора ще са ти благодарния, ако я смениш!
Иначе аз вземам бира - разпуска мускулите. Преди лягане също 2 аспирина. Някои вземат магнезии - продава се в аптеката.
Бихте ли споделили медикаментите,които взимате ПРЕДИ и СЛЕД тежък преход за крампи схващания и ставни болки ...
пешко, в една твоя тема писах, да ти дръпнат щепсела. Тук заслужаваш внимание. Дано да не я ос....ш и тая.
Какви медикаменти да ползваме?
Не сме спортисти, съответно не се борим със световни рекорди и шампиони.
Против съм с тъпченето на медикаменти, защото някой е страдал от мускулна треска и аз трябва да се пазя. Логично ли е и аз да страдам, та предварително да се тъпча? Разбира се, че не! По такава логика трябва да нагълташ всички таблетки, които ги има в аптеките.
Не е нормално обаче и обратното, да не се ползват никакви медикаменти.
Всеки трябва да си знае слабите места и да ползва това, което наистина му е необходимо.
Примерно това лято на Ком Емине аз знаех, че колената ми имаха прекарана гонартроза, трябваше да ползвам лечебни средства против това. Много не се съобразих, сега страдам и се лекувам. Знам, че ще се излекуват, но можех да не стигна до там. Затова помогна и едно навяхване на коляното.
Знайте слабите си места и се грижете за тях. Останалите медикаменти да хващат паяжини в аптеките.
Медикаментите... Пил съм само аспирин за мускулна треска. Схващания и други проблеми не съм имал, което е и причината да не съм стигал до употребата на лекарства.
В нета намерих набързо една статия за магнезий Магнезий и спорт и Как да се възстановим от мускулна треска?
Пешко,
Съветът ми към теб е да понамалиш дългите излети, които правиш. От написаното до тук от теб оставам с впечатление, че ползваш неподходящи обувки, което би довело до проблеми в краката ти. Не ходи без почивки!!!
Нед Сеп 29, 2013 11:18 pm
баир_будала
Кви спортни хапчета бе пич,вземаш два аспирина след натварване и тва е.
Пон Сеп 30, 2013 8:09 am
torah
След физическа активност и след къпането, за последно краката/целите/ се измиват със студена вода. Това правя аз и не си спомням вече от колко години не съм имал мускулна треска. Няма хапове.
Пон Сеп 30, 2013 8:44 am
Меги
Re: СПОРТНА МЕДИЦИНА
Взимала съм магнезий, но да ти кажа не съм убедена, че имаше ефект. Там ефектът е по- скоро при редовна употреба, с натрупване. Веднъж " качих" приятелка на дългичък преход- после една седмица беше на аспирин и пак беше скована, едва ходеше.
Така че , бих те посъветвала- постепенно увеличаване на натоварванията, въпреки че явно си нетърпелив.
Един път на Витоша един планинар ми каза за един гел/ Алгасан/- съдържа разни масла, екстракти , вит.Е/- при мускулни и ставни болки и преразтягания. Не съм го ползвала, но си позволявам да ти го спомена, защото няма да ти навреди, дори да не ти помогне. Но имай предвид, че основното пак си остава- постепенно, увеличавай всеки път по малко. Мускулите и връзките ти около ставите трябва да позаякнат, за да щадят ставите ти/ коленете основно/. Още повече, че мисля беше споменал, че си с наднормено тегло/ ако бъркам, извинявай/. След дните, в които ходиш също е добре да правиш някакви физически натоварвания/ умерени/ или да се движиш- облекчава муск.треска.
За болките в ходилата- да не би да ходиш с някакви обувки с тънка подметка? Има разни ортопедични стелки- има и тема някъде тук за тях, прочети.
За техниката на придвижване- не съм от много знаещите, но пробвай -като слизаш и наклонът е голям леко на зиг-заг да го правиш/ да криволичиш/, а не направо надолу.Щеки- също/ аз не ползвам и предполагам, че в началото ако тръгна с такива, ще ми пречат, но казват- облекчават при дълги преходи/.
Успех !
_________________ "Life's a journey not a destination"
Пон Сеп 30, 2013 8:46 am
баир_будала
та в духа на темата:
Зависи под каква форма се взема магнезия.Ако се взема под формата на магнезиев сулфат ,ефекта е сигурен.
Пон Сеп 30, 2013 10:50 am
igurbev
Витамин Р (задължително) и витамин Б. Трудно ми е да изброя болежките, които предотвратяват, защото от край време старателно се предпазвам, но веднага се сещам за две неоспорими ползи: успокояват умората вечер и предпазват от припряност при тръгване сутрин.
Пон Сеп 30, 2013 4:25 pm
Todor
igurbev написа:
Витамин Р (задължително) и витамин Б. Трудно ми е да изброя болежките, които предотвратяват, защото от край време старателно се предпазвам, но веднага се сещам за две неоспорими ползи: успокояват умората вечер и предпазват от припряност при тръгване сутрин.
А аз при възможност освен витамин Р вземам витамин ЧВ, защото от Б ме боли гърлото и си позволявам само в гъсто лято да ги приемам от тая група....
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Сеп 30, 2013 5:42 pm
ДИАНА
Добре, че пешко даде прилично заглавие на темата, че приказки за болежките ми напомнят за "старост - нерадост".
Аз пък имам зор с горната част на гръбнака, особено като се изпотя и после ме духне на открито или високото ветреца и
съм често със скован врат.
И мазила кой каквито ми каже мажа и много файда нямам. Последното, което си купих е "Надона" и май ще е поредното.
Някой, ако знае цяр, да казва! Иначе, как да направя правилния избор - "Алгасан" или "Алгезал"?! Маркетинггггг..........
Не съм от непрекъснато ходещите, но мускулна треска по принцип не ме мъчи - нося по балканите и пия "Упсарин" и разтворим витамин "С", а когато ще има сериозно ходене - поне седмица преди това пия някакви мултивитамини.
Мисля, че е важно и в града да имаме някакво физическо натоварване и аз от 5 години се боря с обездвижването,
като ходя 2 пъти седмично по 1.30 ч. на народни танци - плътно скачане. Може и да не е много, но поне е постоянно.
_________________ Жена се милва до зори, планина се до пладне минава.
Човек със знанията си прави от планината или приятел, или враг.
Пон Сеп 30, 2013 5:48 pm
Гунди
Регистриран на: 07 Юни 2012 Мнения: 300 Местожителство: Стара Загора
аз играя народни танци с количките(по 100-120кг) по хлъзгавия под на колбасарницата,в която работя! Поддържа много добра форма!А иначе в къщи жената ми предава уроци по нар.танци(като се върне от тренировка)!
По темата-аспирин и вит.С всяка вечер против мускулни и ставни болки,за мазане-алгезал и спасателя(препоръчани ми от Учителя)-едното за муск.и ставни болки,а другото-за рани.Между другото със спасателя излекувах първата вълна пришки по време на Ком Емине.Втората-вече у дома-традиционно-източване на кръвта,промивки и мазане със спасателя.
Като ветеринарен лекар заявявам,....................................
ли си,или
Гунди написа:
аз играя народни танци с количките(по 100-120кг) по хлъзгавия под на колбасарницата,в която работя! : ......................................
касапин (колбасар де) .
И има ли връзка това с кучешкото в саламите.
Вто Окт 01, 2013 10:59 am
Kent
Почти нищо не ползвам, някой лепенка, аспирин там, спирт. Аспирина, ако не ме ме домързи Но, често , не стига мястото в стомаха за него това малко бяло хапченце /вечер след храна/
п.п. Всъщност понякога ползвам болничен за три-четери месеца, но това е по-скоро парадокс , а не система
Последната промяна е направена от Kent на Вто Окт 01, 2013 3:30 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети