ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
колко?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
колко?
Автор Съобщение
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

Мнение колко? Отговорете с цитат
Колко км е по пътя от с.Тъжа до х.Тъжа.
Благодаря!

Съб Сеп 28, 2013 11:12 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Отговорете с цитат
О, много - 24 някъде... по-малко е от Паниците до Тъжа (13).
Най-пряко е от север.

Съб Сеп 28, 2013 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Rain

Gamina написа:
О, много - 24 някъде... по-малко е от Паниците до Тъжа (13).
Най-пряко е от север.

благодаря тиии...Верно лиии?Изумително!'паниците'-Калофер ,имаш предвид ?? Razz

Съб Сеп 28, 2013 11:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

От гарата до х. Тъжа трябва да е 26км, не го засякох и това лято, защото реших да пестя батерии. Не си струва за това.
На връщане х.Тъжа - Паниците ми го даде около 14 км, но там варианти разни, зависи от къде ще се мине. Правил съм го и по-дълго. Wink

П.П. Ето ти х.Тъжа-Паниците нагледно:

Съб Сеп 28, 2013 11:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Gamina

мда, Паниците - Калофер.

към края на Октомври се очертава да съм на Тъжа и много го мислех това качване откъм Калофер, но нямам идея може ли да се мине безпроблемно до билото без GPS.
Пътеката всъщност би трябвало да следва пътя за Ботев в по-голямата си част преди Юрушка грамада, или?

Съб Сеп 28, 2013 12:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
martin555

Местожителство: Русе

Gamina написа:
мда, Паниците - Калофер.

към края на Октомври се очертава да съм на Тъжа и много го мислех това качване откъм Калофер, но нямам идея може ли да се мине безпроблемно до билото без GPS.
Пътеката всъщност би трябвало да следва пътя за Ботев в по-голямата си част преди Юрушка грамада, или?

Точно така, пътеката следва пътя за вр. Ботев по т.н. "южен кабел". Има си маркировка, после жалони и се излиза на билото. Не би трябвало да имаш проблеми! Smile

Съб Сеп 28, 2013 5:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mislesht

Местожителство: Пловдив

Къде искаш да се качваш,не разбрах,към Русалиите или към Ботев? Защото споменаваш Юрушка грамада...

Нед Сеп 29, 2013 11:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
ivanpandakov

Местожителство: София, Горна Оряховица

Около 22км засечено с GPS Wink

Нед Сеп 29, 2013 11:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

русалийте - тъжа. Останах с, явно грешно, впечатление, че някъде около Юрушка грамада пътеката излиза на билото. Тук имаше цяла тема за тая пътека от Паниците до Тъжа.

Нед Сеп 29, 2013 7:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
danin94

Местожителство: Карлово

Gamina написа:
мда, Паниците - Калофер.

НЕ ти трябва GPS ...няма как да се объркаш горе всичко е като на длан...Пътеката всъщност си е типичен камено-трошлив път имам предвид стандартния път за Ботев , е ако вървите директно по жалоните започвайки от трансформатора след бариерата на Паниците си е пътека .... от района на паметника , а самия паметник е основния ориентир започва русалийската пътека и през русалийските гробища преминавайки Пенчовския преслап излизате на билото много под Юрушка грамада от там през гората сте на Тъжа....
Нед Сеп 29, 2013 9:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Мнение Re: колко? Отговорете с цитат
rain написа:
Благодаря!

През Октомври зависи от ГОРНИЯ, какво ще ти сипе. Ако е само дъжд - 25 километра. Ако обаче ви обърне и на сняг, може да са 50 или понякога и 100 километра.
Вървял съм го за 6 часа, при нормално ходене. Веднъж 12 човека, в сняг до кръста го въряхме за 12 часа.

Зависи от ОНЯ, какво ще ви предложи.
Не забравяй да снимаш Кадемлийското пръскало!!!

Балкана символ на цял полуостров
Нед Сеп 29, 2013 10:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rain

Мнение Re: колко? Отговорете с цитат
meco puh написа:
rain написа:
Благодаря!

През Октомври зависи от ГОРНИЯ, какво ще ти сипе. Ако е само дъжд - 25 километра. Ако обаче ви обърне и на сняг, може да са 50 или понякога и 100 километра.
Вървял съм го за 6 часа, при нормално ходене. Веднъж 12 човека, в сняг до кръста го въряхме за 12 часа.

Зависи от ОНЯ, какво ще ви предложи.
Не забравяй да снимаш Кадемлийското пръскало!!!

Приятелю.. .Нямам търпение и дано ГОРНИЯ нареди хубаво време ,за да прегърна отново.Толкова много неща ще ми кажеш и толкова много може да се научи от тебSmile А сега ще бъда внимателна и ще взема на ум всяко предупреждениеSmile
До скоро!

Нед Сеп 29, 2013 10:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Gamina написа:
О, много - 24 някъде... .

Първите 10 се редуцират с 3 пресичания на пътя-до х.Русалка...Smile
Пон Сеп 30, 2013 8:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

danin94 написа:
Gamina написа:
мда, Паниците - Калофер.

НЕ ти трябва GPS ...няма как да се объркаш горе всичко е като на длан...

Ха ха ха!Няма как,а??Зимата и с гпс се помотахме около Русалийски гробища....няма път няма нищо!Сичко е затрупано и равно
Пон Сеп 30, 2013 8:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

То аз GPS имам за спешни случаи Smile

Ето темата за Русалийския проход:
http://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=5200&highlight=%D0%F3%F1%E0%EB%E8%E9%F1%EA%E8

Видях къде излиза пътеката на билото, вече е ясно. Smile

rain, ти кога ще ходиш натам?

Пон Сеп 30, 2013 9:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.