Дали носите допълнително в багажа си възглавница по време на преход ?
Или използвате подръчни материали за тази цел ?
Аз лично приспособявам калъфът на спалният чувал за подобна цел. Като го напълня с дрехи и други меки неща които са ми подръка.
Но ми се върти нещо от този сорт в главата : EXPED AIR PILLOW UL.
_________________ LZ1LPK , A1(Rh-)
Сря Сеп 25, 2013 2:58 pm
НИКОЛАЙ Т.
Аз например си взех за 1.60лв. една надувна която тежи няколко грама и не заема никакво място в раницата.Забравих да уточня,че възглавницата я нося само когато съм на палатка.
Последната промяна е направена от НИКОЛАЙ Т. на Сря Сеп 25, 2013 4:24 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Голям фен съм на Exped, че са скъпи - скъпи са, но са много напред като технологии
по темата - по язовири и полянки нося една малка надуваема възглавничка. Иначе използвам компресионната торба, в която си нося дрехите, или сакчето на чувала. Увити в някой полар или риза, че се пързалят. Случвало се е и върху раницата да спя. Не мога да спя без възглавница или на ниска такава, та се налага да използвам почти всичко налично.
мяхчето от фолио от пет литрова кутия за вино. здраво е, от време на време през светлото време на денонощието може да се слага вода или други течности в него. е ся на пирн върху такова мяхче спах / главата ми поне/. бомба. най важното - многофункционално.
п.п. не е толкова сложно да се махне кранчето, да се изчисти от виното и пак да се поставя.
иначе като нема мяхче, некой от якетата ми се самоприбират в един джоб на гърба и готово.
Сря Сеп 25, 2013 7:31 pm
mircho
Презрамките на раницата сгънати под раницата а тя под шалтето и горе долу ми етакава височината на която спя.
Сря Сеп 25, 2013 7:36 pm
joropc
Аз пък имам и двата модела на EXPED и трябва да кажа, че са страхотни.И двете са без пяна(демек не са самонадувни), а се помпят с един сак, който се продава отделно, което е една много мъдра работа.Може и с уста да се надуват де.Производителят е предвидил, че при минусови температури, ако надуваш с уста, вкарваш вътре конденз.С този сак се надуват и зимните шалтета на EXPED.Височината на възглавницата е съвсем нормална.Самата тя е много здрава.Единственото, което трябва да се предвиди е да се вземе един тънък ластик и да се върже на "ушите", които има самата възглавница.После ластикът да се стегне около мястото където стои главата на шалтето.Това, защото материята, от която е изработена възглавницата е доста хлъзгава и постоянно се мести между главата и шалтето.Те затова и са оставени въпросните уши де.
Скъпа работа е всичкото, но е страхотия...както всичко на EXPED.Възглавничката, когато е прибрана е точно колкото свит детски юмрук, а и теглото им е каквото казва производителя.
Последната промяна е направена от joropc на Чет Сеп 26, 2013 1:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети