ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Проблем с туристи на х.Белмекен.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Предишната тема
Следващата тема
Проблем с туристи на х.Белмекен.
Автор Съобщение
turist_ot_1982_g.

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
Моите уважения към хижаря, но е твърде нагло това, което пише.
цитирам
факти забравени от изпитата ракия преди и след инцидента
....
В следствие на "удара" запоят беше продължен с ракия, само че по-кротко и тихо.
край на цитата

Никакъв пиянски запой не е имало.
Жените стояха затворени в стаята, ужасени от случилото се. Да нахлуят в стаята и да те ударят в лиицето е шокиращо.
Недопустимо е за служебно лице такова поведение, дори да са го засегнали с думи.
Бяха много разстроени и уплашени.
Защитничката си приготвяше раницата и казваше „той ще ни убие, ако останем тук“.
Убеждавахме я, че в 19:30 не може да тръгне за където и да е, защото по правило след 20 ч. трябва да се обадим да я издирва спасителната служба.
Надявам се, че са подали жалба, както се канеха, а не са се задоволили само с описанието във форума.
Защото, побойник не трябва да бъде хижар! Няма как да уважаваш такъв човек. На обществено място той е опасен!
Вто Сеп 24, 2013 5:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гунди

Местожителство: Стара Загора

А,сега.де!Ново двайсет! Think Явно това е мнение на някой от свидетелите на екшъна!И то то накланя везните в полза на планинарка!Става все по-засукано...

Вто Сеп 24, 2013 5:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Chamovsky

Местожителство: БГ

Планината не е място за избиване на комплекси. Човещина трябва да има! Човещина!
В тази цялата история няма нищо планинарско и въобще мястото и не е в този форум!
Хора ,който не могат да си владеят мислите,нервите и действията трябва да ходят да се прегледат при лекар!
Говоря и за двете страни!
Абсолютно безпристрастен съм към цялата история !
Рила не заслужава такава реклама,благодарение на човешко недомислие!

Апелирам да престанете да пълните планинарски форум с такъв спам.

Вто Сеп 24, 2013 6:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

Много жалко, бях убедена че не се е стигнало до бой, а всъщност шамар е имало. Sad Срам ме е, че може да има мнения, че Планинарка си го е заслужила. Sad
Няма оправдание да се посегне на жена и то клиент.
Има си начини за справяне с проблемни гости и това не са шамарите.
За съжаление тази случка е едно петно върху хижаря, което никакво добро обслужване, вкусен боб и усмивки няма да изтрият Sad

Вто Сеп 24, 2013 10:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi

Местожителство: Варна

Марияна, какъв е начинът за справяне с проблемни гости?
Вто Сеп 24, 2013 11:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
toni

radi написа:
Марияна, какъв е начинът за справяне с проблемни гости?

Аз да отговоря , не че съм адвокат на Марияна , ама начини много и шамар никога!!!
Вто Сеп 24, 2013 11:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

Хижарството е призвание, планинарството -- също. В случая се забелязва известна незрялост и в двете. Скромното ми мнение е че е недопустимо на високопланинска хижа без пречиствателна инсталация за отпадните води (каквато не ми е известно изобщо да има нейде из България) да се строи, предлага и ползва баня. Разбира се, ако бъде избегнат един лош повод, сигурно би възникнал някакъв друг, затова и нямат добро оправдание всички участвали в случката. И най-сетне, обсъждането на темата по този начин и на това място намирам за повече от неуместно.
Сря Сеп 25, 2013 12:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pepina

За щастие познавам и двете страни на този конфликт и мога да говоря от първо лице.Новите хижари са млади и усмихнати хора и никога не бих допуснала описаната случка за истина.От друга страна познавам и т.н. planinarka. Понякога ми се е искало и аз да я ударя!Напълно вярвам на думите на хижаря за нейното поведение тъй като съм я чувала и друг път да се отнася крайно неуважително към хората.Колко мъже биха се въздържали ако жена ги псува?
Сря Сеп 25, 2013 9:00 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
torah

Само истинските мъже пепина. Прави ми впечатление, че има няколко нови "колеги" с по един пост, които взимат отношение. Защо ли си мисля, че в някаква степен са пристрастни и са се регистрирали само за този случай.
Сря Сеп 25, 2013 11:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
НИКОЛАЙ Т.

Местожителство: РУСЕ

Не знам в цялата история кой крив кой прав,истината вероятно е някъде по средата.Трябва всички да бъдем по-въздържани и толерантни към хората около нас.Прави ми впечатление,че много от туристите недооценяват трудноста и отговорноста на хижарската професия.В планината дейности за които в града дори не се замисляме стават с много труд и упорство.От друга страна има и хижари които се изживяват като средновековни феодали и гледат на туристите като на овце за стригане.Насилието от която и да е страна е напълно недопустимо,но още по- лошо и недопустимо е да изгониш турист от хижата още повече вечер.От такива необмислени постъпки трябва да се въздържат всички хижари независимо от възникналите ситуации и конфликти с туристите.Всички които ходим в планините през цялата година знаем,че едно такова изгонване на човек нощем или при лоши метеорологични условия може да му коства живота и това не е преувеличено.Нека всички бъдем по толерантни един към друг и да практикуваме любимото си хоби с удоволствие и по-малко нерви. Very Happy
Сря Сеп 25, 2013 12:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

vedrin написа:
Хижарството е призвание, планинарството -- също. В случая се забелязва известна незрялост и в двете. Скромното ми мнение е че е недопустимо на високопланинска хижа без пречиствателна инсталация за отпадните води (каквато не ми е известно изобщо да има нейде из България) да се строи, предлага и ползва баня. Разбира се, ако бъде избегнат един лош повод, сигурно би възникнал някакъв друг, затова и нямат добро оправдание всички участвали в случката. И най-сетне, обсъждането на темата по този начин и на това място намирам за повече от неуместно.

И според мен това трябва де е принципът, който следва да е основополагащ при всички решения относно въпросите с отпадните води и баните в частност при високо разположените хижи. Изобщо големи строежи, за много хора/х.Мусала например/, изградени нависоко, създават толкова много проблеми от екологично естество, че всички решения относно допълнителния /извънзаслонен/ комфорт в тези сгради, могат да бъдат квалифицирани единствено като допълнително и най-вече ненужно натоварващи и без това вече силно уязвената среда в алпийските пояси на планините.
Сря Сеп 25, 2013 4:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radi

Местожителство: Варна

pepina написа:
Напълно вярвам на думите на хижаря за нейното поведение тъй като съм я чувала и друг път да се отнася крайно неуважително към хората.Колко мъже биха се въздържали ако жена ги псува?

Жена като псува е забавно. Последното ще е да се сетя да и се сърдя, по-скоро ще ми стане интересна ако има вид поне малко.
Никой не каза какъв е "начинът" - по-горе се споменава за съществуване на един определен начин.
Хижарят или други туристи как могат да усмирят някой дразнещ, който все пак не налита на бой? Ако се сбие е ясно - веднага е оправдана защитна реакция като поне да го хванат дватрима. Ако някой говори твърде грозно и обижда единствената оправия не е ли жалба в полицията след ден или два? Поне свидетели в хижите има колкото искаш.
Сря Сеп 25, 2013 6:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
promis

Местожителство: Пловдив

пешко написа:
promis написа:
И все пак да удариш жена е грозна постъпка, независимо от оправданията. Аз лично не бих го направил при каквито и да е обстоятелства.
не си вярвай Exclamation Exclamation Exclamation

Question Question Question
Сря Сеп 25, 2013 7:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
gergoff

Още първият пост, на планинарка, е написан така, сякаш е диктуван от адвокат в полицията. Забележете: "Следствие на удара имам частична загуба на слух в лявото ухо, а болките в главата все още продължават. Психическите травми, които ми нанесе, едва ли скоро ще преминат". Такива неща се пишат единствено от адвокати, освен ако дамата не е такава, съм сигурен, че жалба вече има. Следствието ще реши кой крив, кой прав. Притеснява ме и обърканото име, но пострадалият може да е в неадекватно състояние, в следствие на побоя, съдът ще установи дали този човек, независимо как се казва, е извършителят.

Не защитавам никой, само двете страни, ако са били адекватни, знаят как е било наистина! Свидетелите, също!

Сря Сеп 25, 2013 8:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Един хубав шамар може да има лечебни свойства. Така да се каже ressetвате.

Според мен хижарят е направил услуга на "планинарка" (един вид - дръж се прилично и всичко ще бъде наред), но тя не го е разбрала правилно. Обаче не мисля, че втори шамар ще помогне. Може много дълго да е стояла в Мордор и да се е превърнала необратимо в орка.
Сря Сеп 25, 2013 8:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Обща дискусия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 3 от 7

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.