снимка - htc sensation с малко филтри - през повечето време щракахме с телефони, ipad и една стара сапунерка - много сме зле със снимането.
Здравейте,
Ние не сме опитни планинари и на всичкото отгоре сме и кашкавал туристи, което е по-добре от никакви туристи. Решихме тази година да променим двигателната си култура и тази на хранене и стартирахме с леко екипиране и разходки по Витоша. Аз лично изкачих Черни Връх за първи
път тази година и за това не пиша за маршрутите ни, които не представляват особен интерес на повечето потребители от форума. Живеем в Мордор и до отправните точки се качваме с автомобил (за сега).
Пролетта прочетох че Толкин е посетил Lauterbrunnen като млад и долината му е послужила за скиците на Rivendell или както е позната в българския превод - Ломидол. Не че сме и големи Толкинисти, но снимките ни грабнаха веднага с приликата си на долината на Последния уютен дом от филма. Алън Лий и Джон Хоу не са импровизирали много за филма така или иначе (дали?). Заплюхме си я за лятото някак несигурно. Просто така. Август я посетихме. Дилемата беше дали с колата през Милано или със самолета до Цюрих и смяна на 3 трена. Самолета, Цюрих и влаковете победиха. 27 литра за нея, 32 литра за него и обувките в куфар на лентата - знам - голям смях
Словения ще си е там и другата година.
Спахме в едно шале на 200м от Staubbach fall. Първия ден походихме 7.5 часа от Lauterbrunnen до горе и през Murren надолу и обратно. Качването беше с гондолата. По мои осмотрения ZC щеше да го вземе за 3 часа без гондолата по корем и гъз. Втория ден се качихме до Jungfraujoh и обратно - половината с трена. Горе е лунапарк с атракции и гледка от близо до Eiger, Monch и Jungfrau. Гарата е базирана на около 3600 н.в. Пълна загуба на пари и време. Долината Lauterbrunnen и околностите предлагат възможности за всякакви маршрути, лесни, трудни, с пикел, без пикел, за парапланеризъм и за BASE jumping. Ако има и много отчаяни само за jumping. Елфи нямаше. Елронд също. Съответно и полу-елфи нямаше. Имаше много хора. Имаше и много хора азиатци. Един в трена ми стъпи с коляното на коляното да снима през прозореца. Половинката му не спираше да
се уригва и да му показва консистенцията на сополите си в кърпичката и. То лошо няма де. При разказа ми стария ми татко ме посъветва другия път да му бръкна в ... някак не ми хареса съвета. Сглобихте си картинката. За капак билетите за трена свършват към 10:30 всеки ден за тия дето не са резервирали билет от предишни дни. На гарата за слизане един пикел ме ръчкаше в корема в манифестацията, но го финтирах като дойде влака. Заедно с жената на леки лукави прибежки минахме целия трен и се паркирахме в първия вагон зад ватмана и дим, дим, дим, дим....знаете.
На сутринта след третата нощувка решихме да походим през долината по стария неизползван път към подножието на Murren. Втория ден на прибиране бяхме видели един сокол да лети към земята и докато го гледаме той си отвори парашута. Тогава от гугъл разбрахме че сме в BASE jump меката на света. В щатите е забранено и единственото място, където можеш да скочиш от скали само с парашут или Wingsuit и парашут комбинирано и да повториш бързо без изкачване е там. Имаш билет за гондола, с която можеш да повториш 5-6 пъти на ден. Именно тази сутрин преди отпътуването ни към Цюрих, банда BASE jumper-и ни устроиха заря за довиждане. Прибрахме се през Цюрих с една нощувка там.
Lauterbrunnen остана в главата ми като най-приказното място на света, като изключим навалицата. И естествено заради Толкин. И естествено заради половината група - жена ми, която сподели една мечта с мен. За първи път бях в Алпите на кашкавал туризъм (Ни съ смей, Ей). Колегата Ivan Dinkov е бил от другата страна на Jungfrau през това време, по върховете, които ние никога няма да видим сигурно в този живот дори и от далеч. Но все пак ги видяхме през неговите очи, за което му благодаря Ние сме щастливи хора. Предстои ни да видим Пирин и част от Рила за първи път
Заключение:
Lauterbrunnen все още е Rivendell, но елфите са позаминали отвъд. Швейцария е най-уредената държава в света поне за мен.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети