Маршрута за Зли връх е по протежението на Куру дере -ждрелото на р.Соколна , рез.Соколна в масива Триглав
Района е с уникални скални образувания и парапети...
Каменната порта- от тук минава пътеката за върха
Част от ждрелото
Зли връх от Танас тепе
Дерето на р.Габровница в далечината Вълчата глава и х.Мазалат
Местните туземци му казват Малкия Джендем и го характеризират като меката на иманярите и гробницата на Триглав
за последните 3-4 год. тук са изчезнали 10-тина човека,
Последната промяна е направена от danin94 на Пон Сеп 23, 2013 7:56 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Преди доста години баща ми и още един роднина се бяха завирали в Курудере и май също са били на изчезване. Баща ми после се беше зарекъл по планини повече да не ходи, не че беше планинар. Моето завиране там беше далеч по щастливо, поне от дистанцията на времето.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Преди доста години баща ми и още един роднина се бяха завирали в Курудере и май също са били на изчезване. Баща ми после се беше зарекъл по планини повече да не ходи, не че беше планинар. Моето завиране там беше далеч по щастливо, поне от дистанцията на времето.
Не успях да стигна до самото дере там където тече реката , спуснах се по един скален траверс който изведнъж завърши с 50м. пропаст , а за друг опит по съседния улей просто нямаше време , а водопада с пещерата до него , ако се сещаш кой имам предвид беше сух..
Последната промяна е направена от danin94 на Пон Сеп 23, 2013 6:53 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Сеп 23, 2013 4:20 pm
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София
Дядото на съпруга ми,тъжанец,разказваше много истории за Куру дере и за иманярите.Сам е ходил на младини неведнъж...Много мистично!
Цяло лято не се намери никой,който да ме заведе до Мазалат,или обратно през СОколна
Много ми харесаха снимките !
Дядото на съпруга ми,тъжанец,разказваше много истории за Куру дере и за иманярите.Сам е ходил на младини неведнъж...Много мистично!
Цяло лято не се намери никой,който да ме заведе до Мазалат,или обратно през СОколна
Мерси...а между другото дядото е прав , видях няколко такива групи , даже едните бяха помъкнали с тях над 70год. старец ,
още от пръв поглед си личи за какво става въпрос , видът и начинът на комуникация с тях определено ти показват че си попаднал на
неподходящо място в неподходящ момент
х.Соколна е към Ст. Загорското тур. дружество , разбрах го след като се опознахме с хижаря , от дълги години не живея в Ст. Загора и съм забравил да има такова ( ако има такова поправи ме... малко е западнала , но амбициите на новия хижар са да възвърне имиджа й , ако някога е имала такъв....
Последната промяна е направена от danin94 на Пон Сеп 23, 2013 5:53 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
danin94 написа:
rain написа:
Мерси...а между другото дядото е прав , видях няколко такива групи , даже едните бяха помъкнали с тях над 70год. старец ,
още от пръв поглед си личи за какво става въпрос , видът и начинът на комуникация с тях определено ти показват че си попаднал на
х.Соколна е към Ст. Загорското тур. дружество , разбрах го след като се опознахме с хижаря , от дълги години не живея в Ст. Загора и съм забравил да има такова ( ако има такова поправи ме... малко е западнала , но амбициите на новия хижар са да възвърне имиджа й , ако някога е имала такъв....
А аз знаех за дружеството,ала смятах ,че там има мили досадни старци,които ходят до с. Дъбрава и си хапват там сухия обяд Но се оказа,че в целия центр. Балкан хижарите познават туристите от дружеството и са с прекрасни впечатления от тях..Виж,когато става дума за хижата -много жалко ,защото доскоро имало някакви цигани и хората бяха мн. разочаровани...Дано се е променило това.Дано дружеството последва примера на русенското 'Академик",които назначиха чудесни хижари на Козя стена....
А аз знаех за дружеството,ала смятах ,че там има мили досадни старци,които ходят до с. Дъбрава и си хапват там сухия обяд Но се оказа,че в целия центр. Балкан хижарите познават туристите от дружеството и са с прекрасни впечатления от тях..Виж,когато става дума за хижата -много жалко ,защото доскоро имало някакви цигани и хората бяха мн. разочаровани...Дано се е променило това.Дано дружеството последва примера на русенското 'Академик",които назначиха чудесни хижари на Козя стена....
Видях го , бившия хижар наистина има визията и манталитета на циганин ,иначе е българин бил е там 3-4 месеца достатъчно време да изгони и малкото истински туристи , а иначе за младите ентусиасти - хижари на Козя стена дано устискат , преди седмица се видяхме с единия над Сувчарското пръскало и разбрах че имат амбицията да подържат хижата и през зимата , което си е истинско предизвикателство ...,
а ти ( ако може на ти ( доколкото виждам постовете ще идваш на събирането на Амбарица..
Пон Сеп 23, 2013 7:48 pm
НИКОЛАЙ Т.
Абе те искат градските,но едва ли ще устискат зимата,най-малкото не е рентабилно при ниската посещаемост в този сезон.Другия съществен проблем са доставките на стоки.Сега доставят с джипа на 500м. от хижата и от там на гръб,ами като натрупа от къде ще носят храна не е много ясно.Ако не се запасят за цялата зима (което е почти невъзможно)единствените им варианти са от Хайдушка песен или от Беклемето,направо не им завиждам.
Пон Сеп 23, 2013 7:58 pm
Rain
НИКОЛАЙ Т. написа:
Абе те искат градските,но едва ли ще устискат зимата,най-малкото не е рентабилно при ниската посещаемост в този сезон.Другия съществен проблем са доставките на стоки.Сега доставят с джипа на 500м. от хижата и от там на гръб,ами като натрупа от къде ще носят храна не е много ясно.Ако не се запасят за цялата зима (което е почти невъзможно)единствените им варианти са от Хайдушка песен или от Беклемето,направо не им завиждам.
До януари имаха намерение да седят,още сега купуваха брашна и т.н. "хижарски стоки" ,защото ест. ,че няма как при тежка зима Ще устискат.Те са решени.Възхищавам им се!От сърце им желая успех...Колко са младите хора ,решили се на това....
[quote="danin94"][
х.Соколна е към Ст. Загорското тур. дружество quote]
Тц!На габаревското дружество е хижата.Ние си имаме само х.Морулей и з.Г.Кадемлия...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети