най-дълъг преход но БЕЗ ПОЧИВКА ,за вас колко км е бил
Здравейте
днес,преди да атакувам върха,отстоящ на 10-11км,поради дъждовната тенденция да вали вече 2 -3 поредни дни направих един марш на скок с тая дистанция но в града-по асвалт за да се прибера преди 17.30ч,когато вече вали,а и защото си изпрах батерията на телефона и трябваше да търся нова та бая капнах по пътя,натоварен с 8 кг провизии..и знам,че по баирите нее равен асфалт
та,колко са ви личните рекорди за преход БЕЗ ПОЧИВКА
Чет Сеп 19, 2013 11:09 pm
lubitel
Тръгване от х. Безбог в 9:20 сутринта, връщане на х. Г. Делчев 1:40 през нощта, смятай...
Почивки - на Мангър тепе - около 30 мин., в м. Сухите гьолове - търсене на пътеката и помотване (тел. разговори) - от 21:15 до 22:40...
П.П. Тъй като не разполагам с GPS, а и маршрутът трудно се поддава на размерване, ще спомена само денивелацията в м.н.в. - 2240 - 2851 - около 2500 - 2838 - нагоре-надолу - около 1460....
аз само съм спирал за малко но никво сядане по пътя,че гонех дъжд
все едно сте на марш на скок у казармата
Пет Сеп 20, 2013 6:42 am
torah
Aми то в планината километрите не са мерило. )))
Пет Сеп 20, 2013 8:44 am
rosen_talov
Пешко,
Поздравления за премахнатия подпис
Радвам ти се, че си се захванал с туризъм! Практикувай активно и ще видиш колко добре ще се отрази на здравето и на физиката ти. Остави тези градски разходки по 10-15 километра. Препоръчвам ти да започнеш да правиш обиколки на градския стадион. Започни от 4 обиколки ходене. В последствие увеличавай обиколките и темпото, засичайки времето. Имам една книга "Нова аеробика" на Кенет Купър (бащата на "Теста на Купър"), в нея са описани програми за начинаещи и напреднали, ако те интересува мога да сканирам някои страници и да ги кача.
И да се върна на темата: В планината не се измерват изминати километри. Измерва се денивелация. Относно почивката-целта не е да се ходи без почивка, особено когато туристите не са в отлична форма. Дори скороходците по планинските маратони правят почивки.
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3378 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Здравей,
Поздравления за прехода, макар че не даваш подробности дали си изкачил самия връх, а това е важното за този форум. Ако не си - поговорката гласи: Върхът ще бъде там и утре!
Дай точно определение на "БЕЗ ПОЧИВКА", за да получиш и точен отговор. Подразбира се, че определения като "марш на скок у казармата" не е подходящо, най-малкото за дамите във форума.
А ходенето в планината без почивка не е препоръчително. Но трябва да се знае кога, къде и колко дълга почивка да се даде.
Rosen_talov добре те е насочил да си избереш подходяща литература, която да ти помогне да навлезеш в туризма. И моето мнение е, че можеш да пропуснеш скучното с със съмнителна полза бъхтене на километри по монтанските улици, колкото и красиви да са те. Прочети малко, намери си ВЕРНИ и ОПИТНИ спътници и се впускай направо по планините, а не по полята и хълмовете. НО БЪДИ МНОГО ПРЕДПАЗЛИВ!
И накрая нещо по темата: Ето какво намерих набързо за почивките в туристическата литература, ако не го знаеш, можеш да го прочетеш:
Пешко, доколкото разбрах питаш за най-дълъг градски преход по асфалт, така ли?
Това е най-забавната тема, която съм виждала в този планинарски форум
Аз съм ходила от Красна поляна до Люлин 1 без изобщо да спра, ама дори и за една минута. Сигурно не е било като у казармата, защото не съм носила противогаз и оръжие, макар че за този маршрут си трябват и двете
Очаквам в най-скоро време да видя и други интересни и полезни теми, в които да споделим колко най-тежка раница сме носили, колко най-много боровинки можем да изядем на един път, колко градуса най-силна ракия сме пили и т.н.
И да пуснеш снимки от вр. Голо бърдо като го качиш. Сигурна съм, че ще има хубава гледка с язовира отдолу. Ама снимки, не от твоите странни клипчета.
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Пет Сеп 20, 2013 6:07 pm
Kent
на абитурентската 30 и нещо км от албена до варна през 1988 по асфалт.
иначе четери пъти 100/24 на 14-15-16-17 години по черно, пак около Вн ама с почивки
ужас, ся от 5х8 пирин още ме болят петите, а тогава нищу
Пет Сеп 20, 2013 6:16 pm
Алекс.Йо
И аз имам интересни истории. Навремето(2005-2006-та),когато София бе задръстена ужасно,работех в района на Хладилника. За тези,които знаят района и си спомнят какво беше задръстването на ул.Сребърна и бул.Черни връх ще им стане ясно. Та понякога в хубаво време си тръгвах пеш от Хладилника надолу към Центъра и оттам съм стигал до Обеля,където живея. Това не са малко километри.Взимал съм ги без никакви почивки в хубавите летни дни.
А в планината без почивки не може. Максимума,който съм вървял без почивка е около 2-3 часа.
аз до мен имам спортна зала с фитнес джаджи ,и НЯМАМ ГРАМ СТИМУЛ да бъхтам ЕДНО И СЪЩО- ще припадна от СКУКА
първо е платено и т.н.-същото е на стадиона-да въртя като хамстер един и същ маршрут ми е неприятно-тая година загубих родители и само изследователския нагон ме привлича да откривам обкръжаващите ме КРАСОТИ
вчера осъществих друга моя мечта-да обходя цяла рекичка-
но клипчетата носят повече инфо от снимка НО СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС ДНЕС ще снимам
stefan_iliev38 супер яки асто колажи имаш-бих откраднал някои
КАК правиш тайм-лапса кажи
Rosen_talov търся подходяща картинка ....а щото валеше и е вятър днес ще внимавам по баира след вчерашния дъжд да не че снощи беше и съм без яке
Съб Сеп 21, 2013 7:45 am
rosen_talov
Пешко,
Не се чувствай длъжен да пишеш във всеки подфорум и във всяка тема. Имаш за месец над 70 поста, повечето от тях са неуместни. Виждам, че имаш достатъчно време да стоиш пред компютъра. Седни, прегледай всичко написано във форума и ако имаш въпроси ги задай. Достатъчно информация има изписана за дъъълги преходи, изминати за кратко време (не по асфалт). Относно екипировката – също има достатъчно изписано (ако стигнеш до етап закупуване на специализирана екипировка за планина). Не виждам смисъл да се задава въпрос дали скитащите по планините в България и чужбина обикалят изоставени или недовършени строежи. Не се чувствай длъжен да слагаш и подпис в профила си Относно водата – питаш колко вода носим по време на преход и в същото време обясняваш надълго и широко как си носил „Кола” от 55 стотинки под мишница. Тази „Кола” не е течност за утоляване на жаждата, дори е вредна за организма. Всеки консумира вода спрямо своите потребности. В интернет има достатъчно изписано за дехидратирането и съответно за рехидратирането. Имам 3 бр. от книгата, цитирана от stefan_iliev38, „Планинарство за всички”. Ако покажеш постоянство ще ти изпратя като подарък екземпляр от нея на посочен от теб адрес.
П.П. Клипчетата, които правиш не ни предоставят никаква информация!
ето тук НЕ мога да се съглася клиповете имат и звук,който предава важно инфо около самобитноста на даден момент с проблемите в развитие
а за участието ми даже се въздържам от по-дейно участие в темите,които не са интересни,защото НОВАЦИТЕ за кратко време трябва да наваксат огромно количество данни за новото хоби и това става главно с питане а книжки чета-препоръчани от вас главно БЛАГОДАРЯ
Съб Сеп 21, 2013 11:28 am
rosen_talov
Предавам се! Спирам коментарите!
Съб Сеп 21, 2013 3:27 pm
ferdi_mruvkata
евала пешкооо, ти си рядко дразнещ ъгъл по голям от 90 градуса
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети