ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
На връх Шипка се краде

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
На връх Шипка се краде
Автор Съобщение
JWalker

Местожителство: Ботевград

Мнение На връх Шипка се краде Отговорете с цитат
Качих се на връх Шипка с колата, понеже нямах никакво време, а исках да направя няколко снимки. Там горе я оставих на долния паркинг:
,
ограден с жълта линия. От паметника няма никаква видимост там. Ако няма никой наоколо, е ясно че дори и алармата не помага, защото дори и да я чуеш, като стигнеш до колата, крадците ги няма. Отвориха ми колата и взеха малка туристическа раничка. После като казах долу на прохода в едно от магазинчетата, хората споделиха, че такива неща там се случват много често. Аз видях на стъпалата на паметника един младежи и ми мина през главата мисъл, че те изглеждаха недекватни на мястото. А и мисълта, че на планина не се краде ме успокои (пък и мястото едно такова патриотично). Както и да е, бях небрежен и си го отнесох. А в полицията в Казанлък казаха, че няма какво да направят, защото практически няма взлом - те си отварят колата с ключ, алармата че свири не им пречи, взимат набелязаното и после заключват, за да си вземат ключа. Аз трябваше да си отворя колата по нормалния начин. В полицията даже казаха, че не могат да го докажат това - проявиха разбиране, но няма на какво да стъпят, според тях.

Някаква защита е, ако човек се качи с колата до горе, да спре на горния паркинг, който е видим от паметника (но не и от Орлово гнездо) или да остави колата долу на прохода и да се качи пеша. Аз така щях да направя, ако имах време.

Горе имало някакъв полицай, ми казаха долу на прохода...явно полза от него няма.

Нед Авг 18, 2013 4:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
bobbby

Местожителство: Стара Загора

Мнение Отговорете с цитат
Еми направи същото отново само че не ходи на паметника ами ги чакай в някое от магазинчетата или зад някой храст с някое чифте или Макаров.Като писне алармата и ги почваш Disgust
Пон Авг 19, 2013 1:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Rain

Местожителство: Стара Загора-София

ужс!Смятах да оставям там колата и да тръгвам към Мазалат.
Добре че сподели... Sad Sad Sad

Пон Авг 19, 2013 6:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JWalker

rain написа:
ужс!Смятах да оставям там колата и да тръгвам към Мазалат.
Добре че сподели... Sad Sad Sad

Затова са форумите, дано съм спасил някой друг от такова нападение. Във форума на offroad.bg един сподели че на същото място миналата година е бил нападнат автобус - докато шофьорът е отскочил до горичката по нужда.

Вто Авг 20, 2013 2:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Todor

Извинете за оффа, но съм възмутен - "нямало какво да направят". Това е изплъзване за да не правят нищо с нашите пари!
Обяснявам схемата : В полицията /БГ/ се води един показател "разкриваемост". Обикновено тя е 60-70 % /интересно, че в държави от ЕС и америка рядко надхвърля 20-30%/ Тук просто всеки началник иска всеки следващ отчет да му е с по-висока разкриваемост и се почва... Отделно в последните години се появи един по-комплексен показател, като "коефициент на престъпност" /брой престъпления на 100 хил. жители/. След като нашите славни полицаи успешно се изплъзнат от регистрацията на престъплението, си подобряват и двата коефициента.
Дали може или не може да се докаже кражбата си е тяхна работа... Най-малкото ако се натрупат достатъчен брой "неразкрити" кражби в района, първо ще им понаритат задниците за да се стегнат, а може да и да се преструкторират, като пратят повече сили на дадено място.
Извинете, но това е все едно да си платиш сандвич и след малко да дойде сервитьора и да каже "извинете, ама той готвача не можа да го направи, а и без това нямаше да ви хареса"
Накратко : заявявайте извършените срещу вас престъпления! Не ги жалете - на тях това им е работата. Ако ви откажат винаги можете да го направите и по пощата в една жалба /добре е с копие до прокуратурата или до съответното ОДП/
Вто Авг 20, 2013 4:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
peca

Местожителство: Пловдив

Аз като си оставям колата на Шипка я оставям пред магазинчетата или по точно срещу тях и до сега съм нямал проблеми.
През деня е доста оживено, а вечер в някои от заведенията има персонал който нощува там и може би това ме е спасявало.
Даже последния път я спрях пред онази бяла зграда точно пред стълбичките за чешмата в ниското.

Вто Авг 20, 2013 7:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meco puh

Местожителство: обл.Разград

peca написа:
...Даже последния път я спрях пред онази бяла зграда точно пред стълбичките за чешмата в ниското.

Съществува ли пуста и чешма? На Ком Емине трима души не можахме да я открием, та си наляхме вода от чешмичката в ъгъла на магазина.
Между другото, магазинерката бе много добра и любезна с нас, благодарим.
А не знаехме, че в палатките ни посред нощ ще има достатъчни локви за пиене, та дори и за миене Very Happy Very Happy Very Happy .
Ако се краде и на Шипка, кой да ми гарантира на други места? Примерно на Вратник или Беклемето?
Много сме гадни!!!

Балкана символ на цял полуостров
Вто Авг 20, 2013 9:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

Тодор е прав. Полицаите могат да свършат много неща, но МНОГО ги мързи. Не им се връзвайте на съпричастността, пишете си жалбите, да се поразмърдат малко. Те си познават контингента и ако пратят горе някой техен колега да се поразходи отдалече с бинокъл и фотоапарат ще си разпознаят аверчетата. Абе те си знаят много добре какво да правят и могат да го направят, ами пусти мързел. 55 000 служители има бюджетната организация МВР, нека работят хората. При формирането на техните заплати влизат и парите от нашите данъци, да им пожелаем успех. Мисля, че нейде в сайта на МВР всеки може да си пусне жалба или да напише каквото смята за необходимо.

Мечо, онази чешма е много закътана. Аз се мотая често по Шипка, но чак преди 2-3 месеца я преоткрих отново. От бялата сграда се слиза по двайсетина стари каменни стъпала надолу до чешмата.
Сря Авг 21, 2013 9:40 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JWalker

Plamen К написа:
Тодор е прав. Полицаите могат да свършат много неща, но МНОГО ги мързи. Не им се връзвайте на съпричастността, пишете си жалбите, да се поразмърдат малко. Те си познават контингента и ако пратят горе някой техен колега да се поразходи отдалече с бинокъл и фотоапарат ще си разпознаят аверчетата. Абе те си знаят много добре какво да правят и могат да го направят, ами пусти мързел. 55 000 служители има бюджетната организация МВР, нека работят хората. При формирането на техните заплати влизат и парите от нашите данъци, да им пожелаем успех. Мисля, че нейде в сайта на МВР всеки може да си пусне жалба или да напише каквото смята за необходимо.

Мечо, онази чешма е много закътана. Аз се мотая често по Шипка, но чак преди 2-3 месеца я преоткрих отново. От бялата сграда се слиза по двайсетина стари каменни стъпала надолу до чешмата.

Тъй като колата е отворена с ключ и после заключена отново (за да си вземат ключа, нали им е средство за производство) улики няма. И казаха така: разбираме ви, но на какво да стъпим и да повярваме на това, а не например, че сте ги забравил някъде и сега инсценирате. Това е дума срещу дума.

Но вече имам документите нови, така че животът продължава.

Чет Авг 22, 2013 5:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Geri90

Местожителство: Sofia

За съжаление на един познат му се случи почти същото. Явно това е много добро място за апашите. Уви, не знам какво може да направим, защото все пак е отворено място.

Чет Сеп 05, 2013 10:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivanatora

Между другото на този паркинг за първи път чух гласеца на алармата на колата ми. До този момент не подозирах че имам аларма. Тогава си помислих че нещо се е бъгнала колата. Сега като чета тази тема и нещата си идват по местата...
Пет Сеп 13, 2013 4:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
JWalker

А за скоростта на бюрокрацията (в случая на МВР) може да се съди по това, че днес ми се обадиха от местната полиция, понеже от Казанлъшката полиция са им изпратили информация по случая. Време за реакция: 13.08 - 16-09.

Пон Сеп 16, 2013 10:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Todor

Чудесно! Спазили са законовия срок за отговор - 1 месец.... Иначе, можеше да ги съдиш Smile Предполагам, че отговора е формален Wink
Вто Сеп 17, 2013 8:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
JWalker

Todor написа:
Чудесно! Спазили са законовия срок за отговор - 1 месец.... Иначе, можеше да ги съдиш Smile Предполагам, че отговора е формален Wink

Просто бяха пратили копие на моите писания в Казанлък; искат допълнителна информация - опис какво е изчезнало и приблизителна стойност.

Вто Сеп 17, 2013 12:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение ICQ Номер
Todor

Т.е. "води се дознание".... срещу "неизвестен извършител". Чудесно! Или наистина не могат да го скрият или вече са го хванали и сега трупат "разкрити"...
Само дето след 2-3 месеца ще ти дойде писмо от прокуратурата, че е прекратено поради малозначителност на щетите Чл.9 ал.(2).... Ама прокуратурата не е виновна защото такова е предложението на дознателя ....
Вто Сеп 17, 2013 2:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.