ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Три дни по *криви* пътеки в Пирин.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Три дни по *криви* пътеки в Пирин.
Автор Съобщение
bina

Мнение Отговорете с цитат
залеза на 06/09/ съм го снимала от същата пeрспектива, а палатката ни беше малко по-нагоре, оранжевата Smile и цяла нощ конете хрупаха трева до главата ми Very Happy е, аз не мога да се похваля с твоите преходи Sad много добри, както и разказа ти Respect

Последната промяна е направена от bina на Вто Фев 04, 2014 3:11 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Сеп 12, 2013 11:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jeffpitters

Един малко страничен въпрос , от къде по-дяволите е най-умно след като си слязъл да разгледаш Влахинските езера , да се върнеш обратно на пътеката от Вихрен към хижа Вихрен ? Smile Определено ми се струва , че не избрах най-добрия маршрут Smile
Нед Сеп 15, 2013 7:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sprocker

Има пирамидки от езерото нагоре колкото искаш, даже повече - вървят няколко паралелно и е объркващо, явно всеки напира да прави пирамидки. Но откъдето и да хванеш нагоре към кабата ще излезеш, няма проблеми там.
Нед Сеп 15, 2013 9:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jeffpitters

Ясно , значи съм уцелил , то проблеми може би няма по принцип , но като се понадцениш с една идея е малко тегаво , но поне ще знам занапред , а и всичко свърши добре с ракийка в хижата . Много ми хареса там какво идеално спокойствие беше тази събота Smile
Нед Сеп 15, 2013 11:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sprocker

Вече навсякъде ще е спокойствие, пишман туристите не ходят след края на сезона в планината Smile
Пон Сеп 16, 2013 8:26 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jeffpitters

Е , че той сезона сега започва Smile
Пон Сеп 16, 2013 9:06 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sprocker

За някои да, за въпросните сезонът е "Август" Smile
Пон Сеп 16, 2013 9:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Весела Ягодова

Мнение Въпрос за подсичащата пътека Влахински-Кончето/Премката Отговорете с цитат
Един въпрос ме тормози последните дни. Пътеката, по която са минали Иван и група, може ли да се нацели при спускане ? И то при спускане от Премката, а не от Кончето. Овчарите се качват от там някъде си, най-вероятно без пътека, виждала съм не един и два пъти стада на премката, които идват от долината на Влахинска река...
Вто Сеп 17, 2013 5:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Незнам какво наричаш "Премката". Иначе пътеката пресича ската, поне до района на з. Кончето, като се движи над скаляците по-долу. Според мен няма да е трудно да се хване, освен ако не се зачукаш по някое кравешко разклонение.

Вто Сеп 17, 2013 5:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
igurbev

Местожителство: София

Мнение Re: Въпрос за подсичащата пътека Влахински-Кончето/Премката Отговорете с цитат
Весела Ягодова написа:
И то при спускане от Премката, а не от Кончето. Овчарите се качват от там някъде си, най-вероятно без пътека, виждала съм не един и два пъти стада на премката, които идват от долината на Влахинска река...

Хм, ако имаш предвид премката между Вихрен и Кутело, там отдолу на пръв поглед не изглеждаше много читаво. По-скоро нещо в стил тази тема.
Ма то знае ли човек.
Вто Сеп 17, 2013 6:08 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dido

Предполагам има предвид премката Итипица, докъдето стига горната пътека.

Вто Сеп 17, 2013 6:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Весела Ягодова

Ама вие сериозно ли ?

"Премката е дълбоко врязана тревиста седловина между пиринския първенец връх Вихрен и съседния мраморен гигант Кутело. Най-ниска точка около 2660 м н.в."

или

"Представялва седловина (2667 м), разположена на главното било на Северен Пирин. Свързва двата най-високи върха Вихрен и Кутело", "Пирин, речник и пътеводител", стр.107

Иначе, мерси на всички за бързия отговор Very Happy
Сря Сеп 18, 2013 9:52 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Ааа Премката.
Тая пътека води от Влахински езера за премката Итипица.

Хм овце, да не си видяла бели кръгли камъни из тревата ? Cool

Сря Сеп 18, 2013 10:22 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Весела Ягодова

Хич не бяха бели, ами направо си бяха черни, специална порода, каракачанска, на Сидер от Влахи.

Ето и нещо интересно по въпроса:

http://pirin.bg/orbel/3_1_1/5_karakacani.htm
Сря Сеп 18, 2013 10:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Хм хм, ще им стане млякото на сирене докато стигнат на Премката бре Laughing

Тва Боре Сандански, каракачани в Пирин, автохтонни влашки овце в Пирин - малко сбъркана работа, не мислиш ли ? Cool

Последната промяна е направена от dido на Сря Сеп 18, 2013 11:56 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Сеп 18, 2013 11:48 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.