Автор |
Съобщение |
ivanpandakov
Регистриран на: 06 Фев 2013 Мнения: 16 Местожителство: София, Горна Оряховица |
|
|
Пет Авг 09, 2013 12:39 am |
|
|
Balkandjiq
|
|
|
|
гъбите са ти в коментарите...
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
http://hubavetz.com/ |
|
|
Пет Авг 09, 2013 12:54 am |
|
|
ivanpandakov
|
|
|
|
|
гъбите са ти в коментарите... |
Благодаря!
_________________ Обичай природата! |
|
|
Пет Авг 09, 2013 12:38 pm |
|
|
TheAbbott
|
|
|
|
Точно по тази пътека мисля да тръгвам този уикенд, може ли кратко описание откъде тръгва и лесно ли се намира? Според картата ми се тръгва от Карлово по обичайната маркирана пътека към Хубавец и съвсем скоро се свива вляво, обаче преди, като съм вървял там, не съм виждал такъв завой.
|
|
|
Сря Сеп 11, 2013 9:33 am |
|
|
Antoon
|
|
|
Сря Сеп 11, 2013 12:24 pm |
|
|
mikesli
|
|
|
Това е подвеждащо!!!! Защото снимката е стара. Вховът на централен Балкан е 15 минути по-нагоре. След чешмата и тръбите. Тази арка я нама от година.....
|
|
|
Сря Сеп 11, 2013 9:02 pm |
|
|
ivanpandakov
|
|
|
|
|
Точно по тази пътека мисля да тръгвам този уикенд, може ли кратко описание откъде тръгва и лесно ли се намира? Според картата ми се тръгва от Карлово по обичайната маркирана пътека към Хубавец и съвсем скоро се свива вляво, обаче преди, като съм вървял там, не съм виждал такъв завой. |
Колега, разгледай тези файлове http://dox.bg/files/dw?a=879b13614b . Едното е трак от GPS-a. Най,-малкото може да го разгледаш в Google Earth. Другото са снимки от картата на GPS-a. Като цяло, от долу се вижда един кръст. Трябва да гониш него като ориентир. Там има параклис. Пътеката малко трудно се намира, тъй като има голям кръстопът от пътеки при отклонението, но трябва да следваш ръба ... това е основното. На места се срещат табелки за посока към хижа Добрила, може и там да минеш, но в една гора се отклонява нагоре. Това без GPS или ясен ориентир си го изпуснал отклонението. Незнам най-горе се сля моята пътека с някакво очевидно по-посещавана. Може и тя да е пътеката за Добрила, която да е прекарана подсичащо на връх Сакарица, който е силно обрасъл в смърч и хвойна. И все пак и от там има минаване
Надявам се да са ти полезни
_________________ Обичай природата! |
|
|
Сря Сеп 11, 2013 9:49 pm |
|
|
TheAbbott
|
|
|
Чет Сеп 12, 2013 4:30 pm |
|
|
TheAbbott
|
|
|
|
Я да питам в същата тема, че търсачката не пожела да ми помогне, а в тея 600+ теми малко трудно се намира нещо конкретно.. Идеята е Карлово-Черни Осъм през Маркова дупка да извървим. GPS нямаме, на карта, компас и акъл ще разчитаме. Планът е през тази "пряка" пътека при Сакарица, покрай връх Залъмца и излизаме на червената маркировка под връх Амбарица, връщаме се малко и тръгваме към Хармана, Куманица и Маркова дупка, от там надолу към пътеката Черни Осъм-Дерменка и накрая, очевидно, Черни Осъм. Така поне ми изглежда на картата, иначе местата са ми непознати с изключение на връх Амбарица и околността. Препоръки и упътвания?
|
|
|
Чет Сеп 12, 2013 4:54 pm |
|
|
joropc
|
|
|
|
|
|
Препоръки и упътвания? |
Да минеш маршрутът за първи път, с някой, който го е минавал.
|
|
|
Чет Сеп 12, 2013 7:15 pm |
|
|
Antoon
|
|
|
|
|
|
Това е подвеждащо!!!! Защото снимката е стара. Вховът на централен Балкан е 15 минути по-нагоре. След чешмата и тръбите. Тази арка я нама от година.....
|
Извинявам се, ако някой се е подвел! Наистина не ходя вече всяка година по тази пътека. Поне десетина пъти съм минавал под тази арка, не е мърдала. А разклона си е все там.
|
|
|
Чет Сеп 12, 2013 10:29 pm |
|
|
TheAbbott
|
|
|
|
|