Автор |
Съобщение |
ЯворН
|
|
|
|
|
А тия кучета при наличие на повече хора не се ли плашат Предполагам са в района на хижите |
Кучетата, не се плашат от хора, защото са големи и са по няколко на стадо. Не са в района на хижите, защото са овчарски кучета и си тичат със стадата. Това, че има кучета, обаче не би трябвало да ви притеснява особено при положение, че сте група. Ако срещнете стадо овце, кучетата ще ви залаят и обградят, но няма да нападнат. Стига да не се паникьосате и да се разбягате. Освен кучета, със всяко стадо има и овчари. Те обикновено се притичват на помощ и усмиряват песовете. Давайте смело
С риск да повторя някой съфорумец, следете и се съобразявайте с прогнозата времето и физическото състояние на групата и весело изкарване
|
|
|
Пон Юни 10, 2013 9:07 am |
|
|
milena
|
|
|
В групата разбира се има и двама мъже,надявам се няма да ни оставят на песовете
|
|
|
Пон Юни 10, 2013 9:17 am |
|
|
milena
|
|
|
Благодаря на всички за съветите.Това,което съм замислила е истинско изпитание за групата ни ,тъй като ние сме нетренирани туристи и това ще бъде първия ни сериозен поход,след рилските езера миналото лято. Това не означава,че няма да сме добре подготвени и с едно наум в планината...Нямам търпение...за отпуската и предизвикателствата
|
|
|
Пон Юни 10, 2013 9:29 am |
|
|
ПАВЕЛ
|
|
|
|
Освен някакво свличане на земни маси да е станало горе ?! Сигурно хората имат основателна причина да правят това .........В такъв случай Милена и групата ѝ трябва да се съобразят с тази ситуация и най-малкото трябва да говорят с хижарите на Дерменка и Орлово гнездо за ситуацията около Козя стена !
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=KDPW_g2AhAU |
|
|
Чет Юни 13, 2013 6:41 pm |
|
|
milena
|
|
|
Със сигурност ще попитам преди да тръгнем.В края на другия месец сме го планирали.Много жалко,ако не стигнем до тази хижа .Извинете за глупавия въпрос,но само оттам ли може да се мине
|
|
|
Пет Юни 14, 2013 11:53 am |
|
|
joropc
|
|
|
|
Спокойно си ходете на хижата по лятната пътека.Естествено, че и по зимната не е проблем.Те "Централен Балкан" се вживяват като катаджии.Последните дни "затвориха" май целият Балкан.
Баси простотиите!
Когато някой го мързи да маркира и поддържа, е доста по-лесно да забрани даден участък с думите "Минаване на ваша отговорност".По този начин, и да стане нещо, те са си "измили ръцете".
|
|
|
Пет Юни 14, 2013 11:57 am |
|
|
dp 27
|
|
|
През септември миналата година минах този машрут от Беклемето през Козя стена до х. Ехо по лятната пътека и се върнах по зимната. Не намирам нищо опасно.
|
|
|
Пет Юни 14, 2013 7:41 pm |
|
|
EXIIIT
|
Re: Хижа Козя стена |
|
[quote="Gamina"]
|
|
Построена е също от Русенци поради дългия преход х.Вежен х.Козя стена. Приятно прекарване ! |
Мисля че е построена от Плевенското дружество навремето.
|
|
|
Чет Авг 22, 2013 1:00 pm |
|
|
milena
|
|
|
Мина като по часовник Големи притеснения бяха но напразно.Вече разбрах как се подсичат върхове и времето беше с нас.не ни валяха дъждове.Почти се бяхме отказали сле дългите за нас 5-6 часови преходи дневно.но събрахме сили и за последната дестинация от маршрута Козя стена Струваше си усилията .Жалко само че не успях да видя еделвайс.но следващият път можеби...
|
|
|
Вто Авг 27, 2013 6:11 pm |
|
|
milena
|
|
|
Мина като по часовник Големи притеснения бяха но напразно.Вече разбрах как се подсичат върхове и времето беше с нас.не ни валяха дъждове.Почти се бяхме отказали сле дългите за нас 5-6 часови преходи дневно.но събрахме сили и за последната дестинация от маршрута Козя стена Струваше си усилията .Жалко само че не успях да видя еделвайс.но следващият път можеби...
|
|
|
Вто Авг 27, 2013 6:12 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
|
|
.Жалко само че не успях да видя еделвайс.но следващият път може би... |
Просто не знаеш къде са, минала си на 40-50 метра от тях, може би.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Сря Авг 28, 2013 11:13 am |
|
|
EXIIIT
|
|
|
Да прав е мислещ.........има едни ски там метални като се тръгне от х.Козя стена към върха под тях е цяла полянка с еделвайси............но са само за снимане ей.
|
|
|
Сря Авг 28, 2013 11:39 am |
|
|
Chris
|
|
|
|
Първи пост ми е във форума - макар да го следя от известно време - за това, преди всичко друго, здравейте на всички!
Тъй като и аз имам питане във връзка с маршрут за Козя стена, направо реших да пиша тук, а да не отаврям нова тема. Идеята ни за предстоящия уикенд е да направим Розино - Козя Стена - Беклемето, като от Беклемето да си хванем автобус за Пловдив, после влак за София и доволни и уморени да пристигнем в София неделя вечер.
Въпросът ми е свързан с качването към Козя стена от Розино. Поизчетох каквото намерих из Интернет за маршрута и се пообърках, трябва да призная. Доколкото успях да разбера (не знам дали бъркам) има два начина да се стигне до хижата - през маршрута за Ехо, който после продължава към Козя стена или по директен път, който не минава към Ехо. Маршрутът за Ехо ми е познат, тъй като сме слизали през него два пъти, за това и искаме да разнообразим и съкратим малко качването, като минем през директния (ако има такъв). Окей ли е той, има ли някакви уловки и места, които са проблемни? И също така - горе-долу колко е дълг като времетраене маршрутът - интересува ме, защото влакът ни пристига към 9:30 сутринта (няма по-ранен) и ми се иска да сме на хижата преди да се стъмни? Постижимо ли е? Минавали сме Клисура - Ехо за четири часа в жарко лято, така че такова ни е - горе-долу - темпото.
А, и още нещо - някой случайно да е се е прибирал с автобусчета през Беклемето скоро и да знае дали вървят и горе-долу в какви часове? Видях, че има разписание в сайта на Троян, но информацията от първа ръка винаги е по-ценна.
|
|
|
Вто Ное 19, 2013 9:38 pm |
|
|
Пчелата Жужа
|
|
|
|
Автобусите от Пловдив през Беклемето към Троян и обратно след 31.октомври не се движат.
|
|
|
Вто Ное 19, 2013 11:36 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Слизала съм от Козя стена в Розино преди 3 години и половина. Тогава участъкът от черния път за Хр. Даново до гара Розино не беше просечен и в общи линии пътеката имаше доста зарязан вид. Минаваше се, де. Идвайки от хижата човек може да пропусне отбивката за Розино, но на качване не би трябвало да има проблем.
Разликата в цветовете е, защото там се събира с пътеката от Хр. Даново.
http://www.gamina.eu/2010/05/22-23.html
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Сря Ное 20, 2013 10:56 am |
|
|
|