Книги за Еверест?
Здравейте, ще започна с това че обожавам да чета за Еверест и за изкачванята му.За сега съм прочел 'В разредения въздух' на Джон Кракауер, 'Eверест по Западния гребен' на Аврам Аврамов, в книгата на Беър Грилс 'Кръв,пот и сълзи' също има тема за изкачването на Еверест.Днес се сдобих и с книгата на Петя Колчева 'В сянката на Еверест', та интересно ми и на какви книги (преведени) с подобна тематика сте попадали на нашия пазар ?
_________________ „Слабите не се борят. Малко по-силните издържат един час. По-силните от тях се борят години. Но най-силните от всички се борят цял живот. Те са непобедими”
Сря Юни 12, 2013 9:22 pm
Никола Кирилов
Без претенции за изчерпателност, в момента се сещам за следните:
Тензинг Норгей - Човекът от Еверест
К. Досков, Н. Петков - Непал, Хималаи, Еверест
Н. Петков - От Матерхорн до Еверест
Крис Бонингтън - Еверест - трудният път
Юрий Кононов - Победата над Еверест
Георги Репнински - Завладяване на планините /част/
Светослав Колев - Първопокорителите /част/
Людмил Янков - Мечта отвъд долините /малко условно, акцентът е върху други моменти/
плюс още няколко заглавия, посветени на Христо Проданов
Бъдете здрав/а!
Сря Юни 26, 2013 7:08 pm
valkata332
Благодаря много
_________________ „Слабите не се борят. Малко по-силните издържат един час. По-силните от тях се борят години. Но най-силните от всички се борят цял живот. Те са непобедими”
Нед Авг 25, 2013 4:57 pm
peshooo
Re: Книги за Еверест?
valkata332 написа:
За сега съм прочел 'В разредения въздух' на Джон Кракауер
След като си прочел тази книга , може би ще ти бъде интересно да прочетеш и другата гледна точка : "Изкачването" на Анатоли Букреев. За съжаление не е издавана в България. Ето я на руски : http://www.alpclubbars.ru/files/Anatoli_Boukreev_The_Climb.pdf , а на английски безплатно копие засега не съм открил.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети