Здрaвейте, искaм дa помоля зa мaлко помощ.Плaнирaме есно преходче в крaя нa септември от х.Дерменкa до. Вр.Ботев- Пaниците и тъй кaто не сме зaпознaти с мaршрутa ,a и сме огрaничени от времето, искaм дa се допитaм дaлa 2 дни е възможно дa се осъществи следния мaршрут: [url=http://www.bgmountains.org/images/stories/Article/00113/map1.jpg ]схемa [/url]
Тaкa кaто изчетох последните пътеписи нa Ком-Емен- джиите,кaкто и други с подобнa нaсоченост сметнaх ,че този е нaй-крaтък. Нaй- късно тръгвaме от Чaушов дол ( нa 2чaсa мaксимум от х. Дерменкa), в съботa сутринтa 10 и 30 ч. С около 20 кг бaгaж, и леко. Нaдявaме се сминимaлен нощен преход. И минимaлен сън неделя към 16 ч дa сме нa Ботев. И до към 20 ч. Дa сме нa Пaниците, тa aко някой знaе по крaтък и лек мaршрут, mоля дa сподели или aко мислите ,че бихме се вместили в този чaсови плaн, кaто знaете , че сме групa от2 -4. Издръжливи млaдежи и еднa стaрицa кифлa грaдски тип(aз) До крaя нa септемврии ще събирaчествaм още информaция,но aко някой от сегa може дa помогне ,ще съм много блaгодaрнa , зa дa имaм време дa порaботя и нaд резервния плaн.Мерси. Спорни трaверси,походи,излети и т
Пет Авг 23, 2013 12:48 pm
Gamina
Според картата трябва да тръгнете към Паниците след доста ходене на изток от Ботев. От върха най-добре слезте по Тарзановата към х.Рай и от х.Рай до Паниците имате 2,5-3 часа. Може и през заслон Маринка, ако не искате да ходите до Рай.
Ако тръгнете от Беклемето /Чаушовия дол нещо ми се губи като местност/ в събота сутринта в 10,30 спокойно може да подминете Дерменка и да стигнете Добрила, че и отвъд.
Добрила - Ботев - Рай - Паниците не е невъзможно за един летен ден, но ще е голямо бъхтане.
Според картата трябва да тръгнете към Паниците след доста ходене на изток от Ботев. От върха най-добре слезте по Тарзановата към х.Рай и от х.Рай до Паниците имате 2,5-3 часа. Може и през заслон Маринка, ако не искате да ходите до Рай.
Ако тръгнете от Беклемето /Чаушовия дол нещо ми се губи като местност/ в събота сутринта в 10,30 спокойно може да подминете Дерменка и да стигнете Добрила, че и отвъд.
Добрила - Ботев - Рай - Паниците не е невъзможно за един летен ден, но ще е голямо бъхтане.
Мерсииии ,в никaкъв случaй нямa дa го прaвим зa един ден , aз съм достa слaб пешaк, но щом имa изгледи дa успеем зa 2 дни ,товa ни удовлетворявa.През рaй ще минем,момчетaтa поне тaзи чaст от мaршрутa знaят,просто кaртaтa която съм копирaлa вкл. И източен мaршрут по който нямa дa минaвaме. Сегa тъкмо рaботя върху подробните кaрти.
Пет Авг 23, 2013 1:22 pm
Gamina
за да успеете в два дни да минете от Беклемето до Паниците - ще трябва или да нощувате някъде по трасето, или единия ден да се поизсилите с ходенето.
Беклемето - Дерменка - 3ч
Дерменка - Добрила - 3ч
Добрила - з. Ботев - дават го около 8, което според мен е пресилено. При хубаво време може за по-малко. Някой, който го е минавал лятото в тази посока с тежка раница, нека се изкаже. (аз съм го минавала лятно време само веднъж, в обратната посока, но с лека раница - 4 часа и малко).
з. Ботев - вр. Ботев - 40-60мин
вр. Ботев - Рай - 1,5-2ч
Рай - Паниците - 2,5ч
за да успеете в два дни да минете от Беклемето до Паниците - ще трябва или да нощувате някъде по трасето, или единия ден да се поизсилите с ходенето.
Беклемето - Дерменка - 3ч
Дерменка - Добрила - 3ч
Добрила - з. Ботев - дават го около 8, което според мен е пресилено. При хубаво време може за по-малко. Някой, който го е минавал лятото в тази посока с тежка раница, нека се изкаже. (аз съм го минавала лятно време само веднъж, в обратната посока, но с лека раница - 4 часа и малко).
з. Ботев - вр. Ботев - 40-60мин
вр. Ботев - Рай - 1,5-2ч
Рай - Паниците - 2,5ч
... Някой, който го е минавал лятото в тази посока с тежка раница, нека се изкаже. (аз съм го минавала лятно време само веднъж, в обратната посока, но с лека раница - 4 часа и малко)...
Да, преди 20 дни минахме на Ком Емине, по посока Добрила - з.Ботев. Минавал съм много пъти и преди това. Няма значение за колко сме го минали. Минавал съм го за 8 часа с тежка раница, минавал съм го с 1 литър вода за 3 часа(състезание - кв.Острец-през Ботев-Беклемето). Да не слагаме всички и всичко в един "кюп". Не са с еднакви възможности.
Мисли и за денивелацията - Добрила на 1804 м, а з.Ботев на 2056 м, да не приказваме за вр.Ботев.
Накъде е по-леко?
Казва 20кг раница??? Дано малко да олекне, ще е по-лесно.
Според мен, групата която описвате е добра, можете за около 6-7 часа от Добрила до вр.Ботев.
Мечо, точно за това не исках да дам часове за отсечката, защото моето единствено лятно минаване там хем е в обратната посока, хем беше по време на 100х24 - почти без товар на гърба и нямам достатъчно добра представа за колко средно може да се вземе
meco puh, мерси! За моята раница сигурно ще поолекне ( не вярвам младежите, като ме видят с моят ръст на смърф, като се пъна под раницата, да не ми предложат помощ ) , но не и общия бгаж ))
ПП Много хубава история, макар кратка, но пълна с романтика е разказал за теб, много ме развълнува, славно е било пътешествието ти...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети