Опит за източване на бензин на х. Вихрен
В събота през деня някои "убавци" са се пробвали да източат бензина на колата ми. Бях паркирал на 10 метра от хижата надолу по пътя. За съжаление на айдуците карам на газ и са засмукали само тиня, но имайте предвид тази информация, когато паркирате в района на х. Вихрен.
Пон Авг 19, 2013 9:49 am
dido
Как точно са пробвали ?
_________________ Бутам след осмата бира
Пон Авг 19, 2013 10:48 am
ЯворН
Със сила
Ами със сила. Капачката на резервоара беше разбита. Установих за това, когато зареждах гориво на бензиностанцията и въпросната капачка ми се изсипа в краката.
Ристо Туристо написа:
Някоя снимка от разходката?
Някой ред споделяне на преживяното на нея?
Поздрави.
Прав си, не може само кофти неща да се пишат...
В събота станах на 29 и по случай рожденния ми ден си подарих разходка х. Вихрен - вр. Вихрен по Джамджиев ръб - Кончето - х. Яворов. По Пирин не съм ходил много, но за този маршрут бях слушал много и отдавна бях решил да го направя. Даже разказа на мой чичо, който беше планински водач в продължение на 40 години, за този маршрут, ме запали по планинарството. По-после, след работа, ще седна да нащракам кратък разказ със снимки, че в офиса не мога да отделя толкова време, а и нямам достъп до снимките си.
Поздрави,
Явор
Последната промяна е направена от ЯворН на Пон Авг 19, 2013 10:26 pm; мнението е било променяно общо 1 път
На мен тоя номер го направиха на Паниците над Калофер. Бяхме 3 коли, 2 капака разбити, третата просто не се заключва. Нищо не бяха източили (то и не може толкова лесно). Пълни тъпаци.
Пон Авг 19, 2013 1:31 pm
ЯворН
promis написа:
На мен тоя номер го направиха на Паниците над Калофер. Бяхме 3 коли, 2 капака разбити, третата просто не се заключва. Нищо не бяха източили (то и не може толкова лесно). Пълни тъпаци.
Същата работа ми се случи на Паниците на 18 май тази година . Тогава смених капачката на резервоара. Днес съм поръчал нова след съботата
Пон Авг 19, 2013 1:52 pm
ЯворН
Ристо Туристо написа:
Някоя снимка от разходката?
Някой ред споделяне на преживяното на нея?
Поздрави.
Пускам малко снимки, че нещо не ме лови музата за писане
Здравейте,
страхотна разходка, завиждам ви , че сте срещмали еделвайси, аз направих следния маршрут на 10ти август - х. Вихрен - в. Вихрен по южната пътека, слизане по северната към премката, от там качихме Кутело I и II , продължихме по билото до Кончето, след кончето се спуснахме по подсичащата пътека до премката и от там през казаните обратно до х. Вихрен. Целия поход го направихме за 8 часа, с колата не е имало проблеми.
Чудя се дали да не пусна цяла тема, че сега имам нет и мога да кача снимки.
А на кой ръб казват Джамджиев, смисъл от къде се минава за да се качи в. Вихрен по този ръб ?
Сря Авг 21, 2013 3:19 pm
Gamina
martin54 написа:
Здравейте,
страхотна разходка, завиждам ви , че сте срещмали еделвайси, аз направих следния маршрут на 10ти август - х. Вихрен - в. Вихрен по южната пътека, слизане по северната към премката, от там качихме Кутело I и II , продължихме по билото до Кончето, след кончето се спуснахме по подсичащата пътека до премката и от там през казаните обратно до х. Вихрен. Целия поход го направихме за 8 часа, с колата не е имало проблеми.
Чудя се дали да не пусна цяла тема, че сега имам нет и мога да кача снимки.
А на кой ръб казват Джамджиев, смисъл от къде се минава за да се качи в. Вихрен по този ръб ?
Най-лесно за Джамджиевия - като тръгнеш от х. Вихрен към Казана /червена маркировка/, пътеката пресича ръба преди да се спусне към Казана. Същата пътека се отделя от пътеката към Кабата/Вихрен веднага след Елтепската вода /поточето, което се минава като тръгнеш за Вихрен от х. Вихрен/. Има табелка "Казана" или нещо от тоя род.
Значи говорим за онзи ръб, които е точно когато свърши кътеренето от х. Вихрен посока казаните се стига до един ръб , след което се слиза надолу към казаните.
Да разбирам, че ако тръгна по този ръб по посока в. Вихрен ще мога без проблем да се кача на върха , така ли ?
Ако тръгна по него то от дясно трябва да останат казаните, а от ляво да се вижда х. Вихрен
Сря Авг 21, 2013 3:39 pm
Gamina
Като ориентация - да, така е.
Дали ще е безпроблемно - точно там малко след като пътеката пресича ръба е най-тегавата част. За нея не мога да дам указания, защото аз я скипнах Миналото лято спах в Казана и издрапах до ръба право нагоре срещу заслона, малко след въпросните скали. От там до върха - абсолютно никакви проблеми.
martin54 написа:
Да разбирам, че ако тръгна по този ръб по посока в. Вихрен ще мога без проблем да се кача на върха , така ли ?
Това зависи само от твоята подготовка и никой не може да го гарантира. Не се изикват технически умения. Не е нужна катераческа екипировка.
Само един tip... По ръба няма маркировка и пирамидки. Филма е в самото начало и после е ОК. Самия път по ръба започва с подсичане и после право нагоре. До вр. Вихрен се върви само по самия ръб. Ние подсякохме малко по-дълго и после го ядохме един... За това, подсичате първите два отвеса и право нагоре по стръмния склон, и после само по ръба. И моля само снимайте еделвайсите. Ай весело
P.S. Един местен ми разказваше за хотел в Банско,от който плащали на бракониери да късат еделвайси и да ги хербаризират. Целта била да се подаряват на VIP гостите им на тръгване Но не мога да зная дали е истина... Дано не.
Сря Авг 21, 2013 5:11 pm
martin54
Дано не е !!!
Аз имам такова почитание към това цвете, че дори и не си помислям да направя каквото и да било друго освен снимка !
Това с подсичането ще го имам предвид, честно не се сещам точно , кои са тези отвеси, но като отида там сигурно ще се ориентирам, но дали ще е тази година не е много сигурно
Ако някои им има снимка да я добави за ориентация, и има ли значение дали от ляво или от дясно ще се подсича или където си избере човек ?
Сря Авг 21, 2013 5:57 pm
Kent
не знам за бензин, но на мене най нахално щяха да ми откраднат обувките до хижа вихрен които си съхнеха до чешмата, хем бях до тях. пирин, рила известните дестинации оттогава са под възбрана за нас в активния сезон, наесен - и ако е лошо времето най добре. може би требе да се направи отделна тема, къде ко крадът
Последната промяна е направена от Kent на Сря Авг 21, 2013 9:31 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети