Всеки път като ходя пеша в Пирин съм си викал, че те на тая планина няма как да си домъкна байка ... Ама кат сам си не вярвам ... и викам си аре бе ... що па да не може
Пък и от друга страна Пирин да не ни е по зле от Алпите, та да имаме и ние с какво да се изфукаме кат немските другари.
Да се измисли караем маршрут там вярно си беше предизвикателство, ама май ни се получи
И те така ... с малко каране
носене
още носене
леко позиране
споменах ли, че имаше и носене ...
и напъване
и се похендрихме на мраморния рид
И там вече стана паметно ...
клека и високата трева малко спънаха средната част на спускането ...
по надолу фотографа ни избяга ...
На следващия ден беше заплануван опит за покоряване на Тевно Езеро, който уви бе осуетен от леко размотаване, малко по тегав и неясен терен след Демяница, едни дебели начумерени облаци и лек технически проблем ...
На практика ни останаха към 2-2,5 часа до горе, когато решихме да обърнем и да се порадваме на пътеката обратно преди да е станала кална пързалка ...
Та така ... доста вдъхновяващо приключение и един нов ъгъл, под който погледнах любимите си канари
Цялата фото-епопея тук.
Вто Авг 20, 2013 8:43 pm
Ilko
Якоооо.
Като познаваме високия Пирин си е цело щастие, че пак пуска тук-таме фъндък за караем адреналин.
Тайно се надявам една пътека в южна посока да става. Обаче си трее логистика за да се пробва.
Много често се замислям дали бутането не е по-пестящо сили от носенето.
В случая имаше немалко участъци къде ни се носеше ни се буташе, което беше всъщност най тегавото. Клека от двете страни пречи да носиш, пък от долу разни стъпала дет не стават за бутане. Иначе лично аз предпочитам да си нося. Малко зависи от рамката, но като цяло носенето си е доста по бързо и удобно. В крайна сметка 14кг на рамената не е нищо повече от една прилично напълнена туристическа раница. Та в това отношение зора не е нечовешки. С някое дребно приспособление мисля може да се натамани и носене без ръце ... това съм го виждал на снимки по немските форуми.
Инак Пирин е пълен с ужасно надъхващи отсечки за каране, стига да има хеликоптер да те пусне и вземе от там Това което може да се кара поне надолу на над 95% (изключвам черните пътища, щот те не са интересни) са си общо взето познатите подходи: от към Безбог - спущане от подножието на Полежан през Безбог и после по пътеката под лифта, Демяница по пътеката (над Демяница както казах предстои да се провери дали си струва бутането и носенето), х Яворов по пътеката, като пътеката може да се хване още около 200метра денивелация нагоре от хижата било то по класическия маршрут или тоя от Каменитишки превал и не съм ги правил лично но тая година бяха пробвани и докладвани като забавни и караеми от х. Синаница надолу и от в.Куклите.
От южната страна нищо чудно да има и още, но там не съм ходил от дете.
Ако носенето става без ръце съм първи фен. Щеките са безценни в пестенето на енергия.
От Куклите или от превала м/у него и Зъбът? Щурите к..... ги изпуснах лани
От х.Синаница надолу ясно. От х.Беговица също. Човек като пообиколи Пирин пеша си изяснява картинката.
Южната маст ми се види като Родопите да е.
Обиколката му също е вълнуваща. За три пълни дни каране става.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети