ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х.Безбог - Дж. езера - з.Спано поле - х. Вихрен за три дни

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
х.Безбог - Дж. езера - з.Спано поле - х. Вихрен за три дни
Автор Съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Мнение х.Безбог - Дж. езера - з.Спано поле - х. Вихрен за три дни Отговорете с цитат
От Мордор хванахме автобуса в 7,30 от ЦА и беж към Пирин - Добринище - х. Гоце Делчев - х. Безбог. Стартирахме около обяд от хижата.
Искахме по - бързо да избягаме от "магистралата" и се движехме сякаш гонехме автобус. Добре че спряхме да обядваме на извора преди Попово езеро, където срещнахме много приятна жена с която разговаряхме много интересно за предстоящия ни преход. Имахме намерение да качим Джангал и да продължим евентуално за Тевно езеро, но не стана точно така.

Бях проучил откъде става качването ама...., който няма глава има крака. Започнахме откъдето трябва - от началото на езерото З ЮЗ по едни пирамидки, ама то много пирамидки - много камъни в Пирин и още повече мераклии да правят пирамидки. Сега би трябвало да влезе в действие главата. Така и стана само че реших, че сигурно маршрута на снимката, от която проучвах подхода към върха, е грешен - пирамидките водеха наляво / ЮЗ, изглеждаше по достъпно и това ме подлъга. Изкачвахме се по стръмният склон, имаше пирамидки, а някъде и пътека
Прецакохме се, нямаше начин да качим върха от тук. Вариант да се върнем и да качим Джангал нямаше, времето напредваше. Решихме да продължим към Тевно езеро, но без да губим височина да се доберем до пътеката над Самодивските езера и да се опитаме да качим Момин двор след това. А малко преди това срещнахме един човек, който също се беше подвел по тези пирамидки, които водеха доникъде.
Докато се правихме на кози стигнахме до един каменен улей, по който също имаше пирамиди, които идваха от Самодивските езера и водеха към нещо като седловина - горе долу по средата между Момин двор и Джангал.

Качихме се горе и там срещнахме момче и момиче. До Джангал се стигало за един час. Екстра - оставихме раниците малко по долу на пътеката с оранжевите точки и отидохме на Джанго.

От върха има страхотни гледки:

Георги го болеше глезена, стара травма, затова направихме бивак на Джангалските езера (не съм сигурен дали така се наричат), които са част от Валявишките. Не ни трябва много - студена вода и равно местенце.

Имаше удобно място и успях да видя залеза.

На другият ден тръгнахме към 7 часа с намерението да закусим на Тевно езеро. Там хапнахме по една супа и потеглихме към Беговица.
Минахме покрай Яловарника, Зъба и Бегова капа, хвърлихме по едно око на Куклите.

На х. Беговица имахме среща с една студена бира и гъбена чорба. Но нещо много ни се спеше - предната вечер беше леко студено сутринта. Дремнахме докъм 14 часа и потеглихме с бодра стъпка към Спано поле.
Има един момент където е трудно да намериш пътеката:
- след като пътят стане пътека се пресича реката по срутеният мост. Отсреща е поляна по поречието на реката. От дясно / север, близо до реката има маса, пейки, а вляво / ЮЗ скрит до дърветата маркировъчен кол. На кола има стрелки, които показват накъде да се тръгне.
Трудното в случая е, че според картата (на Домино) трябва да се търси на запад, а пътеката е на Ю ЮЗ. Освен това кола не се вижда твърде, а има подвеждащи краварски пътечки в посока изток по реката.

След това през Бански гроб, Арнаутски гробища и хоп з. Спано поле.
Спахме на една площадка близо до заслона, но не и преди да хапнем по един курбан и изпием по една/две бири.
За другият ден прогнозата уж беше само облачно да бъде, но поваля малко около 15 часа. Ние бяхме на х. Вихрен, чакахме маршрутката.
Тръгнахме около 8 часа от заслона, бързо минахме покрай Спанополските езера.
По нагоре имаше мъгла но нищо сериозно.
Мислехме да качим Муратов връх, но мъгела ни отказа.
От Бъндеришка порта надолу започнахме да срещаме хора.
На х. Вихрен пристигнахме по обяд и мързелувахме чакайки маршрутката.
Ето и останалите снимки
и един клип : "Леле моя, ти Пирин планино" - малко съм объркал стихчетo ама карай

Последната промяна е направена от Йосарян на Пон Авг 19, 2013 9:44 pm; мнението е било променяно общо 6 пъти
Съб Авг 17, 2013 7:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bitterman

Местожителство: ГРАД ДОБРИНИЩЕ

Мнение Отговорете с цитат
Браво супер снимки и преход....

Нед Авг 18, 2013 12:45 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ПАВЕЛ

Йосаряне Smile , качвай всяка снимка на отделен ред, защото ти гарантирам , че тази боза в момента 90 % от хората не я четат, ако и снимките и разказа да са квалитетни Wink

Нед Авг 18, 2013 2:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Йосарян

ПАВЕЛ написа:
Йосаряне Smile , качвай всяка снимка на отделен ред, защото ти гарантирам , че тази боза в момента 90 % от хората не я четат, ако и снимките и разказа да са квалитетни Wink

Дали те разбрах : искаш да кажеш снимките е по - добре да са една под друга и на отделен ред?
А пък на мен така както са много ми харесва Very Happy , но ако е неразбираемо следващият път ще пробвам да ги разбъркам по - добре Very Happy
Нед Авг 18, 2013 3:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Йосарян написа:
ПАВЕЛ написа:

Дали те разбрах : искаш да кажеш снимките е по - добре да са една под друга и на отделен ред?
А пък на мен така както са много ми харесва Very Happy , но ако е неразбираемо следващият път ще пробвам да ги разбъркам по - добре Very Happy

Щом така ти харесват ОК Smile , темата си е твоя. Но съм убеден , че едва ли някой предпочита да скролира наляво-надясно за всеки следващ ред текст, това е адски дразнещо Confused .............

Нед Авг 18, 2013 3:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Йосарян

Ама на мен ми се отварят нормално, не се налага да ползвам плъзгачите. Монитора ми е 17 инча. Защо става така?
Ако това е проблема то той е породен от големината на снимките предполагам Rolling Eyes
Нед Авг 18, 2013 3:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Аз съм с 15 инча лаптоп, и виждам само около една трета от дължината на реда Wink . Проблема е в начина по който си ги качил, ако са по стандартния ред Razz всичко ще бъде ОК

Нед Авг 18, 2013 3:33 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Йосарян

Намалих размера на големите снимки, но не и на малките - ще се отварят големи. Може би, Павка, сега ще ти е по - добре.
Нед Авг 18, 2013 3:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Йосарян написа:
Намалих размера на големите снимки, но не и на малките - ще се отварят големи. Може би, Павка, сега ще ти е по - добре.

Проблема при мен са двете групи последователни снимки на един ред. Когато ги разделя с интервал( опцията "цитат-преглед" )се подреждат една под друга и цялата тема придобива смислен вид Smile - всичко си идва на мястото. Предполагам, че общата ширина на изображенията става твърде голяма и там е заровено кучето Rolling Eyes .Само аз ли имам такива ядове, къде са останалите 90% Laughing ?

п.с.Нека ако има някой спец да обясни защо се случва това, след което тези постове извъм темата да ги метнем в кошчето........

Нед Авг 18, 2013 5:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Йосарян

Не разбирам каква е тази опция "цитат-преглед".
Правя така пътеписа за да се разглежда уж по - лесно. Ще гледам да не събирам на един ред много снимки. Това може да реши проблема.
Нед Авг 18, 2013 6:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Йосарян написа:
Не разбирам каква е тази опция "цитат-преглед".
Правя така пътеписа за да се разглежда уж по - лесно. Ще гледам да не събирам на един ред много снимки. Това може да реши проблема.

Ами опитах се да разбера какво става като влезнах в първоначалният ти пост с опцията "цитат", след което разделих въпросните две групи свързани последователно големи снимки с ENTER . За да не публикувам нов пост кликам върху "преглед" и така установих къде е проблема, поне при мен Smile ....

п.с. Пътеписа е супер

Нед Авг 18, 2013 6:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Йосарян

Нед Авг 18, 2013 7:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

ZCEZBPM написа:
При мен са ОК снимките.
Със 17 инчов монитор съм.
Като ги увелича са по-малки от екрана и не излизат встрани.

Блазе Ви, че ходите.Smile
Аз опуках почти цялата отпуска и сега само ходя да поливам доматите на село.
За друго не стига времето и няма как да стигна до Пирин за два дена(събота и неделя)и да се върна. Sad
То за отиване и връщане стигат, ама не и за нещо повече.
Тази година не съм бил на Пирин иначе последните години свикнах да отделям по седмица за всяка планина.
Трябва да ида непременно само ще трябва да измисля някой маршрут и да взема някой ден неплатена.

Ей ти поне направи Е - 3. Хич не е малко. Догодина мисля и аз да го направя, ама дано имам 20 - тина дни отпуска..
А на Пирин сякаш екшъна е повече. Още не съм разбрал защо Baby
Нед Авг 18, 2013 8:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.