Автор |
Съобщение |
Liubitel
|
Тъп въпрос свързан с карта |
|
Има ли карта на Рила, на района около Ловница, Орловец, Страшното езеро, която да можеш да си увеличаваш и разглеждаш, но да е както картите за спортното ориентиране.Нищо не разбирам от разни тракове, разни устройства, нямам такива и тази опция отпада .Поне ме насочете нещо.Искам да се "забия" в този район, но се опасявам, че мога да си счупя главата - едно че ми е непознат, второ от време на време ме обхваща една лудост и тогава всичко ми изглежда многооо възможно....Гледам снимки и пак не мога да се ориентирам, защото минавайки през района нямаше кой да ми показва кое какво е, пък кой знае дали правилно съм съотнесла картата към гледката.Примерно знам на кое викат Овчарският улей и то защото Джъмбо ми го показа...но не мога да разчитам на такива срещи, за да знам какви ще ги извърша...Все пак може и да се пребия, пък не е това целта на занятието Все някъде трябва да има такива карти...
_________________ Всичко е възможно. |
|
|
Чет Авг 15, 2013 9:03 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Чет Авг 15, 2013 9:18 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Според мен на тебе ти трябва пътеводител на Рила, хубав такъв е "Върховете на Рила" на Румен Грънчаров. Иначе е достатъчна и обикновена средномащабна туристическа карта на района, а ако можеш да си набавиш едромащабна топографска - още по-добре. Но пътеводителят дава много допълнителна информация, като легенди за местностите например
Защо не погледнеш и картата на http://bgmountains.org/bg/bgmountainsgpsmap/225-how-it-works?
Уточняващ въпрос: Какво им е по-особеното на картите за спортното ориентиране? Условните знаци?
Успех!
|
|
|
Чет Авг 15, 2013 9:22 pm |
|
|
Liubitel
|
|
|
По-детайлни са, да има доста повечко знаци по тях Макар че не съм ползвала такава от ...не знам колко години.Сега ще погледна линковете.Така правят начинаещите любители на планината и нали Господ пазел лудите и пияните,(аз съм в първата група), надявам се и този път без произшествия...и с много снимки, за да мога по-лесно да се "следориентирам" къде съм била)))) с ваша помощ разбира се
|
|
Чет Авг 15, 2013 10:01 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
За този траверс картата няма да ти е от особена полза - решението за придвижване би трябвало да вземаш според добра лична преценка на терена (щото е относително сложен).
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Авг 15, 2013 10:52 pm |
|
|
Liubitel
|
|
|
Да, прав си, след като погледнах линковете го разбрах.Обаче картата на Искартур е много по-хубава от тази на Домино - отбелязани са повече пътеки.Утре ще си търся такава.
|
|
Чет Авг 15, 2013 11:18 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
Те така жените избират колите... пардон - картите
Любител, ке - малко лекомислена звучиш - отваряй си очите и си опичай акъла горе.
Ай - безаварийно.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Чет Авг 15, 2013 11:30 pm |
|
|
Liubitel
|
|
|
Хайде сега пък лекомислено Аз ако чакам да се появи някой който да ме води, никъде няма да отида.Ако онези горе преценят, ще ми изпратят компания...споко, страх ме е от високото, така че наистина внимавам.
Много благодаря за помощта на всички ви!
|
|
Чет Авг 15, 2013 11:50 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3369 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
|
|
...споко, страх ме е от високото, така че наистина внимавам... |
Става все по-интересно!
Остава да напишеш, че носиш и очила с голям диоптър!
П. П. Нищо лично към никой, аз самият може да се наложи да сложа очила за астигматизъм
|
|
|
Чет Авг 15, 2013 11:57 pm |
|
|
Liubitel
|
|
|
)) Тук ще ви разочаровам, но не нося.
СТрах ме е от високото наистина, примерно никога не бих се доближила до края на тераса , да кажем на 3 етаж, ако няма парапет.И въпреки че участвах в приключенска програма в Клисура ( на Вертикален свят) - спускане на рапел, катерене, каньониг, твърдя че ме е страх от високото.Просто там бях осигурена, друго си е.
|
|
Пет Авг 16, 2013 12:20 am |
|
|
|