Отдавна не бях ходил на едно прекрасно място - х.Заврачица и този уикенд и отдадохме нужното внимание по маршрут: Боровец - х.Чакър войвода - х.Марица - х.Заврачица , много приятна разходка по кайзеровия път , горско , сенчесто , с много птичи песни и игриви катерици. От Заврачица се качихме до западния и съсед - Кози връх , от който се откриха и величествените Рилски красоти. Вечерта мина неусетно , на раздумка с гостоприемните и сърдечни хижари Пламен и Христина , нощта звездното небе бе невероятно , безброй звезди на фона на млечния път и метеоритен дъжд.
Дено и Шатър:
от тук решихме да се отбием от пътеката и да катерим Кози връх , малко зор нагоре , но се получи:
така ни се откри панорамата към Мусала , когато се качихме на седлото преди върха:
Сухото езеро - наистина е напълно сухо:
поглед на север към долината:
и към хижата пак от Кози връх:
скални зъбери и отвесни стени и улеи от запад спускащи се към долината на Марица:
и хижата по залез:
Нед Авг 11, 2013 8:51 pm
P.Stoychev
Фул макс , включително и десетина палатки около хижата.
Пон Авг 12, 2013 11:15 am
Todor
Когато си правил последната снимка или малко след това се прибрахме в хижата - т.е. може и да ни има на снимката
Сутринта тръгнахме в 6.30 и наистина имаше хора да спят в столовата и много палатки и даже само в чували на поляната. Направо едно голямо БРАВО на хижарите - как се справят с толкова народ и в хижата има ред и чистота!
Когато си правил последната снимка или малко след това се прибрахме в хижата - т.е. може и да ни има на снимката
Сутринта тръгнахме в 6.30 и наистина имаше хора да спят в столовата и много палатки и даже само в чували на поляната. Направо едно голямо БРАВО на хижарите - как се справят с толкова народ и в хижата има ред и чистота!
Ето и един по-близък план , пък може и да се познаете някъде , ако сте там
а за хижарите и от мен едно БРАВО !
Пон Авг 12, 2013 2:12 pm
Todor
Там сме Двойката на кръглите пънчета зад камъка в дясно. Червен полар светла шапка и черен полар черна шапка.
Пон Авг 12, 2013 4:07 pm
BAKHER
Хубави снимки и описания. И на мен много ми допадат такива изпълнения. Като прочетох за Пламен и Христина, не мога да не кажа и аз, че са много готини и топли хора и хижари.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети