...Ако имах възможност бих ходила всеки месец в гората, Странджа ми е близко, но не е висока планина /няма и мечки за сега/, казват ,че са появили рисове.
Ако имаш желание, ще намериш начин, Ако нямаш, ще измислиш причини. И тези причини са единственото оправданиие пред тебе, не пред други. Всичко това казвам, с единствената мисъл, дано да ти помогна. За пример, ставал съм в 04,00 ч, да потичам до гората и да мога да бъда на работа в 08,00 часа. Излежаването е болест!!!
Мотористите....уважавам ги, да. Ако моториста не ми причини нещо нередно, не наранява природата, защо да не го уважавам. Винаги ги поздравявам с уважение.
автомобили-джипове, мотоциклети, атв и всякакви подобни, които не са от ПСС, парковата администрация или обслужването на хижите нямат работа в планините!
Дребничък е. Преди години Дончо на Амбарица имаше един козел, който дъвчеше ръба на една маса отвън и гледаше свирепо. Беше огромен, или поне аз не съм виждал по-голям. Такива трябва да напускат.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Пон Авг 12, 2013 6:38 pm
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София
..когато се наложи да ходя с 4по 4 в планината,пътя е така изровен от мотористите ,че закъсвам и се налага да слизам,да оглеждам колелата,да вадя малка лопатка и торбица с пясък и да подсипвам,за да продължа... Иначе харесвам буйният им нрав!
Бих искал да поздравя моториста, който ми напълни раницата, гърба и косата с кал, шума и съчки по пътеката към х.Амбарица.
_________________ Not All Who Wander Are Lost
Пон Авг 12, 2013 7:19 pm
joropc
На фона на снимките по-долу, АТВ-та, мотори и други превозни средства в планината не са нищо съществено в съсипията на природата.
Още по-лошо е, че на тези снимки са хора, които даже пишат в този форум(обикновено само глупости) и се имат за рамбовци или се вживяват като жители на Клондайк през 18.. година.Други пък, които и те пишат тук ги хвалят и "тупат по рамото" като разглеждат снимките.С две думи, и 50 пъти да минеш Ком-Емине, когато гледаш такива снимки и не правиш забележка на авторът им, си мнооого ниско в очите на хората обичащи планината. Явно след някои от днешните "бушкрафтъри", човек трябва да върви и да им рине ла...та, ако въобще може да се оринат....
Ако това е "оцеляване"....здраве му кажи!Пфу!
Пон Авг 12, 2013 7:46 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3384 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
ferdi_mruvkata написа:
Бих искал да поздравя моториста, който ми напълни раницата, гърба и косата с кал, шума и съчки по пътеката към х.Амбарица.
Ето така се прави - прощаваш, поздравяваш и споменаваш в молитвите си! Браво!
П. П. Винаги снимам как оставям мястото, където отсядам. Освен утъпкана трева, която скоро ще се изправи, и малко повече въглени в огнището, мястото обикновено дори е по-чисто от преди идването ми.
П. П. П. Е, да сме наясно - аз не съм бушкрафтър, а най-обикновен турист!
Пон Авг 12, 2013 8:02 pm
Kent
не сме имали проблем с мотоциклетисти, дори един път към русалка /от към село тъжа/ в биволска жега август бях се опънал до пътя да дишам и да почивам и няколко кросака заковаха до мене да ме питат дали не ми е лошо.
а като бях по млад и ходех по-активно, мотори просто бяха рядкост в планината. на КЕ 1985 едни ни изпревариха, де с мотор с кош , имам смътни спомени че около дерменка.
КЕ с мотоциклет /разговорихме се/... и май го направиха. ИЖ Планета или нещо подобно. поздрави.
Пон Авг 12, 2013 8:37 pm
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София
ferdi_mruvkata написа:
joropc написа:
На фона на снимките по-долу, АТВ-та, мотори и други превозни средства в планината не са нищо съществено в съсипията на природата.
Още по-лошо е, че на тези снимки са хора, които даже пишат в този форум(обикновено само глупости) и се имат за рамбовци или се вживяват като жители на Клондайк през 18.. година.Други пък, които и те пишат тук ги хвалят и "тупат по рамото" като разглеждат снимките.С две думи, и 50 пъти да минеш Ком-Емине, когато гледаш такива снимки и не правиш забележка на авторът им, си мнооого ниско в очите на хората обичащи планината. Явно след някои от днешните "бушкрафтъри", човек трябва да върви и да им рине ла...та, ако въобще може да се оринат....
Ако това е "оцеляване"....здраве му кажи!Пфу!
Преди обичах да правя забележки, като нещо не ми хареса, но вече не смея. Хората налитат на бой и за по-малко от една дума напреки. Да не говорим колко хора в темата за оръжието си признаха, че носят такова. Ако ще да съм минала не Ком - Емине, ами Финестерра - Емине, пак няма да ходя да се заяждам с някой як мъж, просто съм страхлива, признавам си го
А всъщност този човек какво прави? Да не търси злато в реката? А защо му е това съоръжение с маркучите? И защо анонимно така се споменава? Нека да е с имена, а и къде е снимано това?
-----------------------------------
Понеже ми стана любопитно прочетох - вярно е търсене на злато
Жоро, разбрах и какво имаш предвид за правенето на забележки като прочетох коментарите под снимките - то за виртуални забележки ставало въпрос, а аз нали съм скандалджийка все ми се иска на живо да се скарам на някого
Ето това е, да не се чудят съфорумците, които още не са разбрали:
http://www.bushcraftbg.com/forum/index.php?topic=86.135
Според мен лопатите са излишни - вземи едно сито щом не е за забогатяване и джапай в реката колкото ти душа иска.
Моя Гуру е казал само слегната трева, малко въглени в огнището и никакви лопати!!!
П.П. Все още не разбирам за какво служи онова с маркучите?!?
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Вто Авг 13, 2013 10:48 am
ferdi_mruvkata
stefan_iliev38 написа:
ferdi_mruvkata написа:
Ето така се прави - прощаваш, поздравяваш и споменаваш в молитвите си! Браво!
Абе може и малки деца да четат тука, та поздрава ми няма как да го напиша целия...
Явно е важно да се популяризират моторните спортове в планината.
Оня ден попаднах на един интересен канал - Туризъм ТВ.
Предаването беше силно туристическо, показващо преход в Рила от Бели искър до Грънчар..... с ДЖИПКИ. Ама такива суперлативи за планината, колко е красива, колко е хубаво да се ходи на туризъм ... с джипки.
_________________ Not All Who Wander Are Lost
Вто Авг 13, 2013 4:35 pm
Svetlio70
Благодаря на колегата създал темата! Много добра идея. Аз лично пуснах тема за мотори под наем и беше изтрита. Бих искал да поясна, че планината е за всички без значение възраст, цвят и т.н. Разбира се и аз съм изключително против моторните превозни средства в парковете и резерватите! Но по всички други планински места мисля, че неможе и няма право да се прави разлика от турист и моторист. Бих искал да спомена, че ние караме мотори в Стара Планина, където не е нито резерват, нито парк. Винаги си събираме боклуците, даже и угарка от цигара не се хвърля. Моторите които караме са четири тактови, което значи, че не изхърлят изгоряло масло в атмосферата. Намаляваме когато се разминаваме с туристи и винаги поздравяваме с кимване. Родителите ми са ме водили достатъчно по планините като малък, за да знам какво може и какво неможе да се прави. Отношението турист-моторист идва от възпитанието. Виждал съм битаци оставени от ловци, с извинение, но в тяхната кочина и прасе не съм сигурен, че ще иска да влезе... С тези доводи бих искал да кажа, че не всички мотористи са лоши, и все пак дори и да са лоши, планината е обща и не смятам, че туристите имат право да хокат мотористи, които си карат извън парковете и резерватите. Приятна разходка колеги.
Последната промяна е направена от motoxpro на Чет Авг 15, 2013 1:21 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 7 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети