Първо да кажа, че е разкош да идеш на разходка в работен ден на планина, предимства много .
Изсипахме се на ЦПШ-то около 7 .30 и тръгнахме към хижата. Първоначално мислехме да се заврем в Урдиния циркус и да изкараме целия ден там, но стигайки до хижата измислихме друго. Решихме да качим Камилата от първа тераса, в посока седлото между Черната скала и върха. Сипеят, по който може да се качи върха много лесно може да се проследи. Намира се почти срещу Овчарския улей, като стоиш по средата на първа тераса в долината. Ние обаче напуснахме сипея в посока леко дясно към Камилските игли (има една скаличка с камилска глава, но не истинската дето е откъм бак, а друга) още по средата, и не се катерихме до седлото по него. Там се ходи предимно по много стръмен тревист склон, и тук там камъни. Това увеличи и без това големия наклон, направо ни се отели вола. Такъв зор тая година не бях видял. Обедното изкачване на Орловец ми се видя като разходка в гората, в сравнение с това драпане. Не знам, може и аз да не съм бил нещо читав тоя ден, ама и другите бяха зле. Района е уникален за снимки и особено при изкачване оттам, за разположението на Мальовиците, снимките го показват много добре. За гледките от върха е ясно, но все пак да кажа че мястото за снимка на Зъба и Орловец и то заедно, е там, уникално е и смея да твърдя най-доброто. А Големия Купен как изглежда оттам?
На Камилата се разложихме и чак в 12.00 след 1 час лежане тръгнахме към БАК. Натам маршрута до Орловец е стандартен, писано е много за това тук, по улея към Прозореца. Горе на Орловец имаше трима човека, дошли чак от Русе, много далече да му се не види. Направо не ми се мисли, ако съм в това положение .
Двама юнака катереха Зъба, много им се изкефихме, аплодирахме ги и те ни помахаха.
Това беше от вчера, ето и снимките:
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети