от Горно Брезнишко до Тевно езеро
Здравейте, плануваме 4 дни в Пирин и маршрута е следния:
1 х.Безбог - Горно Брезнишко езеро
2. Горно Брезнишко ез. - Тевно
3. Тевно- вр. Каменица- Тевно
4. Тевно- вр.Джангал- Безбог и лифта
Това е така нареченият ми Преход Мечта, защото го чакам от миналото лято и то специално заради Горно Брезнишко. И сега се чудим как да го направим и къде точно да спим, впредвид че от езерото по това време не може да се пие вода. Принципно мислим да се заредим от Попово ( само че в началото, където се оттича, нали?) На другия ден обаче се чудим и откъде да минем за Тевно. Аз мислех през Демиркапия и там да подсичаме до маркировката или портата, но ми дават идеи и през Демиркапия да слезем до Митрево езеро и там през дясната порта до Тевно, като ще ходим само по маркировки. Мнг ли височина се губи до Митрево и може ли от него да се пие вода? Също обмисляме да се качим до Ченгелчал, където да се помотаме малко и да се върнем да спим някъде на Попово или пък Митрево, според водата. Обаче ще тръгнем след 9 с лифта, едва ли няма да ни стигне деня, но все пак няма да тръгнем в 7 примерно
Някакви предложения?
3.Тевно-Каменица -Тевно...
Постно.
Кралев двор, Демиркапийски чуки, Момин двор, Валявишки чукар. Направете пълно кръгче. ЗD-то е на мода.
Първия ден напълнете гюмовете преди Демиркапия от реката. Освен, ако Дидо не извади некой апокрифен извор от ръкава, около Горно Брезнишко, дет го нема на картата.
Да минете през Митрово езеро за Тевно е добра идея. Лично на мен това езеро и около него гледката ми харесва в пъти повече от Горно Брезнишко. Като зърнете езерото и циркуса му от Ченгелчал - ще разберете какво имам в предвид.
Са - предполагам някой ще ви юрне към Яловарници, Кукли... Оставете ги за друг път.
Преди седмица в Горно Брезнишко езеро имаше повече вода от обичайното за сезона. Преспите се задържаха до късно тази година. Почти сигурно е, че ще успеете да намерите течаща вода около оттока на езертото или малко по-надолу.
Вто Юли 30, 2013 7:57 am
isi
Аргирово и Митрево отточно ли са? На гугъла ги гледам, че някаква рекички тръгват от тях с други думи става ли за пиене водата. След обстойно разглеждане на пътя през Митрево и дясна порта или към лявата порта, подсичайки чукарите съм напълно раздвоена и май ще се решава на място или ще се хвърля чоп
Може ли да се прецепи от Аргирово към Митрево, без да се губи височината, слизайки по маркиворката за х.Пирин и после хващайки тая за Тевно?
колко време като ходене е от Демиркапия - Митрево - Тевно езеро.
Понеже засега прогнозата за времето върви към превалявания за тази неделя, които не ни плашат, но ме притеснява да не излязат гръмотевици през нощта събота-неделя, та си мислех, ако сме наред с темпото да минем през Ченгелчал/Демирчал и да се отправяме към Тевно през Демиркапия и Митрево. Или ако нещо не успеем, да останем да спим на Митрево, поне е по-ниско.
Също дали можете да сподели до Митрево, кой е най-близкия пункт със спане (предполагам Тевно). Питам за да си преценя колко време ще му трябва да на горския да стигне до нас и да ни фрасне акта
Сря Авг 07, 2013 12:13 pm
dido
isi написа:
Аргирово и Митрево отточно ли са? На гугъла ги гледам, че някаква рекички тръгват от тях с други думи става ли за пиене водата. След обстойно разглеждане на пътя през Митрево и дясна порта или към лявата порта, подсичайки чукарите съм напълно раздвоена и май ще се решава на място или ще се хвърля чоп
Може ли да се прецепи от Аргирово към Митрево, без да се губи височината, слизайки по маркиворката за х.Пирин и после хващайки тая за Тевно?
Отточни са и 2-те езера, също така имат солидни притоци - Аргирово откъм една тераска под Ченгелчал, в Митрево влиза добър поток откъм Кралев двор.
Разбира се, не можеш прецепи от Аргирово към Митрево, без да се губи височина, щото 2-рото езеро е с около 100 м по-ниско от 1-вото.
Има начин обаче от Аргирово езеро да се мине над Митрево езеро (без да се слиза към него) по една поредица равни тревни тераси южно от главното било, на височина около 2400 м. Оттам се хваща улея към Дясната порта, тя се прехвърля на 2600 м и се слиза в Белемето. Като време това минаване е около 1:30-2:00 часа.
Митрево езеро иначе е достатъчно далече от з. Тевно езеро - 1:30 часа, и от х. Пирин (ок. 2:00 часа).
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Авг 07, 2013 1:33 pm
isi
и аз гледах как да не се минем с височината и да прецепим от Аргировко към портата
Все повече клоня да спим на Аргирово или Митрево.......ще видим какво ще излезе
Иначе ние сме от "късметлиите" и попадаме или на горски или на шефа на парка
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети