Не им знам възможностите на хората. Могат да си спестят езерата и да се спуснат от Мальовица или Мечитите към Говедарци.
Вто Авг 06, 2013 7:09 pm
ggattov
Цитат:
а другия е през Зелени рид.
По Зелени рид може направо по зимната за езерата да слезете към тях преди да сте стигнали Раздела.
Това явно не съм го загледал сутринта, виж и аз искам да науча нещо ново
Би ли обяснил къде точно имаш предвид да се мине от х. Мальовица до Раздела през Зелен рид, че ми стана интересно ти какво точно имаш предвид от х. Мальовица до Зелени Рид как да стигнеш? По маркираните пътеки?
Може би през Урдиния циркус , но там пък пътеките не са маркирани ?
Вто Авг 06, 2013 7:56 pm
marto0414
мерси много за бързите отговори наистина доста бързо реагирахте всички. Сега трябва да обсъдим с групата какво ще правим от вашите предложения и ще ви кажа решението.
отново благодаря за бързите и интересни предложения
Вто Авг 06, 2013 9:25 pm
igurbev
ZCEZBPM написа:
От хижа Мальовица отиват на цпш-то, после Яворова поляна, после Зелени рид,първо червено , после синьо, после колове и хоп на езерата по зимната край Харамията.
Това ама хич не е опция, Яворова поляна е около 1500, до Зелени камък са над 1000 качване, прибави и заобикалянето.
Вто Авг 06, 2013 9:27 pm
ggattov
Точно това имам предвид което Ванката е написал, за мен е леко абсурдно да се минава от х. Мальовица, както ти си споменал през ЦПШ, през Зелени рид до Раздела, а още повече, че беше споменал, че това е и един от основните маршрути от х. Мальовица до Раздела (аз не познавам човек да го е минавал в тоя ред, не че това е критерий Дори и варианта през Удрини езера за мен пак не е по-добър от през върха, все пак и там качваш и губиш денивелация.
marto0414, ще ви черпя целялата група бира, ако изберете и минете успешно по моето предложение, дори сами ще се убедите, че след първия ден нататък ще ви е по-лесно, от които и да е друг вариант
Не съм се загубил, въпрос на мотивация, а тук намерих мотивация да пиша
Вто Авг 06, 2013 10:06 pm
iozkan
ggattov написа:
marto0414, ще ви черпя целялата група бира, ако изберете и минете успешно по моето предложение, дори сами ще се убедите, че след първия ден нататък ще ви е по-лесно, от които и да е друг вариант
хе-хе, определено може и да е по-лесно, но няма да им е весело
Вто Авг 06, 2013 10:46 pm
ggattov
iozkan написа:
но няма да им е весело
а, не се знае това , след като тръгват за 4 дни на палатки, се предполага че имат опит из планината, и ако са достатъчно луди глави могат да пробват това което, аз не смея
Относно маркиран пътека в реда на мисли от Кобилино Бранище - Римски друм - Директно към Йончево езеро (имаше някакви остатъци от зелена маркировка май на разклона, а и може да са я подновили) - ЦПШ - х. Вада - и после по една пътека преди 12 години беше маркирана през "Дъновиския" клек до старата хижа и се излиза на старата хижа точно. Не е уточнено на кое езеро да се излезе
Това пак е по-добре отколкото през Зелени рид, ама какъв е смисълът да не се минава през вр. Мальовица? Хем е по-лесно там, не губиш толкова денивелация, а и доста по-красиво по билото....
Сря Авг 07, 2013 12:12 am
ggattov
Е дали познават или не района това ние не го знаем Много хора предпочитат да вървят само по маркирани пътеки, всеки си знае за него си Други наши съфорумци обичат да опрашват клека .....
Иначе от Страшното без да се минава по билото, май е споменавано доста, по пътеката за х Мальовица търсиш къде се отбива в ляво (има пирамидки, ама надали ще ги забележиш) из едни камънаци и се минава между Ловница и Камилата и оттатък е БАК, от там ясно как до вр. Мальовица. В общи линии гледаш къде е Камилата и Ловница и търсиш да минеш между тях
Сря Авг 07, 2013 9:22 am
Todor
Хайде и от мен един вариянт :
1 ден - от Ястребец през Мусала до след Налбант / там където се пресича един поток с много каменни пирамидки/. 1 час по-нататък преди разклона за Семково също има чешма с тръба и много подходящо за палаткуване.
2 ден/1/ - от нощувката се подминава х.Рибни езера до пресичане на маркировката за заслон Кобило бранище с река Маринковица /вариянт да се мине между Йосифица и Венеца по долината на р.Маринковица без да се слиза към хижата (не е маркирано)/. И в двата случая се стига до пресичането на маркировката за Кобилино бранище с Маринковица. Там ще намерите хубави равни закътани поляни идиални за палатка
2 ден/2/ - от нощувката се подминава х.Рибни езера и се отива за нощувка до Смрадливото езеро. Нощува се в северозападния му край - ще видите многобройни места.
3 ден - от нощувката до Рилския манастир - гадно ходене по каменен път и асфалт, но пък шеметни грешки - до някой от къмпинзите около манастира за 3-та нощувка
4 ден - по рида Баучер, се подсича Дамга и през Раздела се спускате в мравуняка на 7-те езера - изглежда много и тежко, но ние съвсем скоро с голямо мотане и много почивки при тръгване в 7 и нещо от манастира в 15ч. бяхме на Раздела
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети