Разнообразна разходка (като терен) на Витоша
Днес си спретнах един маршрут...чак изненадах себе си - не с километрите, а че се замотах баш на Витоша.Не съм ходила по всички пътеки, но уж този път си взех карта.Да кажа първо какъв бе маршрута: с.Железница - с.Бистрица - станцията на лифта Витошко лале - нагоре по ски пистата - х.Алеко - Голи връх - през Орлово гнездо - з.Кикиш - Боянски водопад - с.Бояна.
Точно след Рила съм в добра форма и не исках да я губя толкова бързо, защото съм влюбена в Рила и кроя планове пак да се видим скоро с тази хубавица Та реших да походя от Железница, която никак не обичам като маршрут, защото е пренаселено.Да не казвам, че и докато се стигне до нея с градски транспорт си е истинско изпитание за търпението ми.
От чешмата тръгнах с много бодра крачка, толкова бодра, че хич и не ударих лаф с бабите там,за да разбера защо водата не става за пиене вече.На разклонението за х.Алеко през заслончето с водопада се позачудх дали да не се кача от там, но не - много е лесно.Точно тогава ми хрумна да се кача по пистата.Хубавото е, че докато стигна до нея вървях по сенчеста пътека, разхладих се добре на чешмата, метнах 20 фактора връз кожата и хайде нагоре.Боже каква разлика с предното ми изкачване! Обаче и обувките си имат значение - тези старите измислени Кампус са си точно за това - гъне се подметката, сцепва се добре и никакви проблеми с ахилеса, като се има предвид вида на пътеката.Към Алеко и Ушите си беше едно мързеливо ходене.После свих надясно към Орлово гнездо и оттам на Кикиш.Хубавото беше, че поне до Кикиш срещнах 5-6 човека само, че сутринта бях започнала да съжалявам, че съм дошла на Витоша в почивен ден. Пътечката явно се разклонява и аз съм хванала долната, по едно време излязох на едно петно с камънак и никъде не се виждаше излаз, който да прилича на пътека.Видях пирамидки и тръгнах по тях, добре де но посоката е обратна на тази дето ми трябва.Гледам картата - аха връщам се към Орлово гнездо.Хайде обратно да огледам това каменно петно с пирамидки - открих едни по-надолу, май и пътечка се мярка като че ли зад едни храсти.Давай през храстите - някакви иглолистни с къси меки снопчета от иглички, но корави стъбла.Аха, ето ти я пътеката.Без проблеми после до з.Кикиш и към х.Камен дел, после и Есперанто.Водопадът беше много красив (жалко днес бях без фото)и там доста народ и заради този народ хванах една стара и почти неизползвана пътека до сами реката.Е срещнах няколко човека по нея, пък и исках да си спомня как за 1-ви път ходих на Боянския водопад именно по нея.Мога да кажа, че още по-зле е станала, направо си е опасна.Ако бях с алпинките - сигурно щях да се пребия.От друга страна е много полезно за психиката))) и затова си я изкарах до края, макар че другата беше е хей на един хвърлей малко по-нагоре.
След дълго чакане дойде автобуса към Хладилника, но на мен ми предстоеше разходка в Борисовата - поне 2 часа и аз с кеф си седнах на седалката - 1-то дълго сядане след слизането в Железница.Даааам и тъкмо стигнахме околовръстното и контрола - слизай бързо.Шофьорът няма билети, в Бояна няма билети и накрая резултатът е 5км тромбоване до метростанция Джеймс Баучер.Разбира се закъснях и за срещата.
Ако някой има нови обувки може да ги тества по този маршрут, като изключи Железница
А аз се притеснявах, че ще има змии по пътеката за Ушите или пък по тази за Кумата, ба ще има, то при толкова народ варани да имаше там, щяха да избягат)))
_________________ Всичко е възможно.
Нед Авг 04, 2013 11:48 pm
Gamina
Леле, в тоя пек вчера... аз стигнах до поляните над Железница, повъртяхме се насам-натам, заболя ме главата от жегата и хванахме на разходка в ниското по горите...
В онова с пирамидките съм се забивала на слизане от Камен дел, хванахме тогава една стръмна просека преди да излезем на пътеката за Кикиш.
Май на всички ни се е случвало да се объркаме на онова място към Кикиш.
В събота ходихме семейно от Владая до Кладница по водосборния канал на яз. Студена. Добре, че тръгнахме рано, към обяд вече не се търпеше.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети