Здравейте!
Явно дори и в любимата ти планина може да се намери някой който да ти развали настроението.На сутринта,след предвижване от връх Вихрен до Тевно езеро и нощувка на палатка в района му,далеч от обзора на заслона(без предварително посещаване на заслона),нарамихме раниците и се запътихме към връх Яловарника.След изтощителен поход до върха се завърнахме в заслона и искахме да хапнем нещо топло от кухнята.Влязохме и хижарят(не знам как да го наричам) кисело ни посрещна с въпроса "къде ще опъвате палатка?".Знам как стоят нещата с горските рейнджъри,затова му отговорих "още не сме решили,сигурно ще ходим към хижа Безбог" на което той враждебно и заядливо отвърна "само да не се налага да ви дебна,че ще ви стане тясна планината".Това много ме подразни и дръзнах да отговоря "вашата планина?" след което той ме бутна назад и ми каза да се махам от заслона както и отправи още няколко заплахи.Не разбирам какъв им е проблемът с тези палатки,не си представям хора които обичат планината и са отишли да видят красотите й,да оставят боклуци след 1 нощувка.Не съм вярвал,че в планината има толкова злобни хора,но уви!
Съб Авг 03, 2013 10:05 pm
g.lubenov
Конкретно на тоя въобще не му пука за природата и боклуците а го е яд че изпуска клиенти които не плащат на него за нощуване в заслона а си носят палатки.И друго ми е интересно как за толкова време тоя не си изяде боя, или внимава с кои се заяжда или планинарите сме прекалено толерантни.
Съб Авг 03, 2013 10:25 pm
Gamina
Интересно, аз пък минах през заслона миналата събота, не сме спали там - само метнахме раниците в столовата и обикаляхме в района. Нито са ни питали откъде идваме в 10 сутринта, нито къде ще спим като тръгнахме в 17ч... Аз даже питах дали може да си оставим раниците, докато сме по Камениците - никакъв проблем. А и не бяхме само ние, други познати също минаха за час-два, хапнаха (от кухнята на заслона) и отпрашиха да спят (с палатки) другаде.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети