Пампоророво - хижа Изгрев
хижа Изгрев - Широка лъка - хижа Ледницата
хижа Ледницата - хижа Перелик
хижа Перелик - хижа Смолянски езера - връх Снежанка и оттук слизане до Пампорово с лифт
Семейство с две деца сме - на 3 г и на 14 г. Ходим много из планините, т.е. имаме опит. Даже и малката я водихме в Стара планина миналата година - до вр. Ботев, хижа Рай...разбира се, имаме специална раница със столче и я носим по трудните участъци.
Тази година решихме да са Родопите, защото тя вече може да върви повечко, а пътеките в Родопите позволяват, поне в по-голямата си част. По този маршрут не сме ходили и затова събирам мнения от хора, които са го минали. Как е като трудност и продължителност на всяка отсечка. Приемам и варианти, но идеята е да се върнем на мястото, от което ще тръгнем, понеже ще си оставим колата там.
Предварително благодаря.
Сря Юли 24, 2013 6:28 pm
gundu
Привет!
Направо ва въпроса:
Пампорово -Изгрев е 5-6ч от които първите 2-2.30 са асфалт и нагоре(до Мечи чал), после било, маркировка стил магистрала.
Изгрев-Широка лъка през Кукувица е 3-4ч било и спускане от Мечо гробе, маркировката до Мечо гробе е стил магистрала после е слаба работа, но хванете ли веднъж отбивката няма сбъркване нататък. Губите над 800-900м височина!
Широка лъка-Ледницата е 3-4ч , маркировката, ако я има , не я знам(просто там си ходя според настроението), Денивелация над 700-800м. Пита се - заслужава ли си това надолу-нагоре, особено за един ден и с малко дете.
Ледницата-Перелик е 5-6ч, нооо... доста драпане е до връх Карлък(Орфей) и особено в началото над Ледницата, маркировка стил магистрала. Тоя маршрут е по-приятен и лек наобратно Перелик-Ледницата, поне на мен така ми изглежда. По билото панорамите са страхотни.
Перелик-Смолянски езера е 4-5ч, първата почти половина (една трета може би) е надолу по асфалт с магистрална маркировка, после кофти нарисувана пътека .
Смолянски езера-Снежанка е час-два и ... дали работи лифта е въпрос наистина.
Всички времена съм ги дал в спокойно темпо и без излишно бързане, но с малката вие ще си прецените колко да ги коригирате.
Ако имате въпроси питайте, нали в някъде библията е казано: почукайте - ще ви се отвори, питайте - ще ви се отговори . Може и на лични.
Приятна разходка ви желая и при чудесно време!
_________________ ТУРИСТ - ЗДРАВИ КРАКА, ШИРОКА ДУША, РАНИЦА НА ГЪРБА...... И ПРАЗНА ГЛАВА,..
Сря Юли 24, 2013 9:54 pm
pana
Не се ли отклонявате доста . Изгрев от Пампорово е далеч. Моя съвет е да отидете от Пампорово на х Перелик през Ешекулак от хПерелик на х Ледница. От там ако искате през Широка лъка на разклона за Стойките хващате пътеката за Чала и радарната станция от там вече до х Изгрев после в Чепеларе. Пък ако искате от Широка лъка с автобуса до Смолян.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети