Автор |
Съобщение |
kaleeff
|
х. Узана - Връх Исполин |
|
Хванахме страхотно време и страхотна гледка. Това може да се потвърди тук. Прехода не бе голям. Повече залагахме на празника - св. Николай. Въпреки че нямахме николаевци.
Под върха!
Но още има живец в него
тая ми е любимата!
На върха
Поглед към триглав
Всички снимки тук
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=316241
Дано ви харесат. Само искам да похваля хижарката на х. Узана.
Страхотна жена. Въпреки че в тоалетните бе малко мизериика
|
|
|
Сря Дек 10, 2008 6:27 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Сря Дек 10, 2008 7:36 pm |
|
|
Voludar
|
|
|
страхотни гледки!
|
|
|
Сря Дек 10, 2008 8:14 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Брей каква яка бука Да не я виждаш нощем, че ... Поздрави за хубавите гледки !!!
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Дек 10, 2008 9:58 pm |
|
|
Сотиров
|
Дървета от приказките |
|
Че какво му е страшното на това дърво? В него може да се живее! Стига да не ни е изпреварила някоя мечка . За съжаление тези огромни дървета с хралупи все повече намаляват. Понякога ги секат за огрев, понякога от "научни" съображения - защото са уж гнили. Свидетел съм на потресаващо жестоко отношение към тия достолепни старци, когато се пали огън в хралупата им. Едно такова дърво има до Боянския водопад, снимал съм го няколко пъти. Друго дърво с огромна хралупа, превърнато в камина, се намира на най-неочаквано място: дебел ясен на бул. "К. Величков", баш на трамвайната спирка! Заслужава си да се направи албум, на първо време "виртуален", със снимки на старите дървета в България. Докато ги има!
|
|
|
Сря Дек 10, 2008 10:41 pm |
|
|
kaleeff
|
Re: Дървета от приказките |
|
|
|
Че какво му е страшното на това дърво? В него може да се живее! Стига да не ни е изпреварила някоя мечка |
Силно се съмнявам че такова животно е останало някъде из нашите гори. Дори силно се съмнявам че е останало каквото и да е животно. Колко обикаляне съм обиколил не съм виждал каквото и да е да мърда. Освен горските мишоци!
Последната промяна е направена от kaleeff на Чет Дек 11, 2008 3:01 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Чет Дек 11, 2008 11:18 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Хубави гледки към Триглав, особено по-близката!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Чет Дек 11, 2008 11:36 am |
|
|
Сотиров
|
На слука |
|
|
|
Дори силно се съмнявам че е останало каквото и да е животно. |
Много ми се ще да грешиш! И май наистина грешиш. Нали преди месец-два убиха мечка край Мугла в Родопите. Много била опасна - горският я провокираше цял ден, докато тя най-накрая се показа, та да я убие. Светъл пример дава и българският президент, който се снима над убит вълк. Следователно и вълци има, освен ако не е убил последния. Преди няколко дена имаше репортаж за жестоко убита дива коза край Урдините езера в Рила. Понеже видях няколко да пасат в района, значи, останали са още. Та, думата ми е, още не са изтребили всичко, макар че натам вървят нещата. Понякога и аз се учудвам на присъствието на ловци в очевидно безжизнени планини. Какво има например в Лозенската планина, та чувам изстрели и виждам ловджийски джипове? А на Плана? Отстрелване на ловците - там е спасението !
|
|
|
Чет Дек 11, 2008 2:42 pm |
|
|
kaleeff
|
Re: На слука |
|
|
|
Отстрелване на ловците - там е спасението ! |
Твърдо ЗА!
|
|
|
Чет Дек 11, 2008 3:00 pm |
|
|
Явор Митев
Регистриран на: 13 Юни 2008 Мнения: 49 Местожителство: Варна/София |
|
|
|
Специален поздрав от един габровец.....
Лятото ще го направя този маршрут, обещавам си. Снимките са прекрасни, особенно тази с Шипка....чудо, чудо.
Поздравления...
|
|
|
Чет Дек 11, 2008 3:54 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
|
|
|
Дори силно се съмнявам че е останало каквото и да е животно. |
Много ми се ще да грешиш! И май наистина грешиш. Нали преди месец-два убиха мечка край Мугла в Родопите. Много била опасна - горският я провокираше цял ден, докато тя най-накрая се показа, та да я убие. Светъл пример дава и българският президент, който се снима над убит вълк. Следователно и вълци има, освен ако не е убил последния. Преди няколко дена имаше репортаж за жестоко убита дива коза край Урдините езера в Рила. Понеже видях няколко да пасат в района, значи, останали са още. Та, думата ми е, още не са изтребили всичко, макар че натам вървят нещата. Понякога и аз се учудвам на присъствието на ловци в очевидно безжизнени планини. Какво има например в Лозенската планина, та чувам изстрели и виждам ловджийски джипове? А на Плана? Отстрелване на ловците - там е спасението ! |
Дайте го насам президента бе. На Папаз чаир (Попови ливади) и в района на в. Свещник се появила глудница вълци. Водача имал бая голяма лапа разправят. Само следите обаче им са видели авджиите. Не могат да ги сгащят. Вълчаците са хитри и усещат когато има пушкала. Ако президента е сам може и да не бягат.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Чет Дек 11, 2008 5:26 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
|
...
Дайте го насам президента бе. На Папаз чаир (Попови ливади) и в района на в. Свещник се появила глудница вълци. Водача имал бая голяма лапа разправят. Само следите обаче им са видели авджиите. Не могат да ги сгащят. Вълчаците са хитри и усещат когато има пушкала. Ако президента е сам може и да не бягат. |
Еле пък агент Гоце няма да бега ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Чет Дек 11, 2008 5:40 pm |
|
|
kaleeff
|
|
|
Освен сам да му земем и пушката викам