Здравейте!От скоро съм във форума,попаднах случайно...и ми хареса!
Обикалям по планината,когато имам възможност и реших да споделя последният си маршрут.Подходящ за всеки,лек и приятен с много красиви гледки.
Този маршрут по принцип може да се направи и за един ден,но в случая не бях сам и се съобразих с групата.Пристигнахме в спортната база Белмекен към обяд и поехме към хижата.Знаех ,че ще се ходи спокойно и няма да е дълго,и затова си бях наблъскал раницата до макс с цел тренировка.
времето от спортната база до х.Белмекен е дадено 2ч и 30мин...със спокойно ходене даже по-бързо се стига.Минава се покрай тези красавци...
а ето я хижа Белмекен
Хижара е готино момче,там е с жена му.След пожара преди години,хижата е възстановена почти.Предлага се топла храна,чай,кафе,бира...аз си спах на палатка,защото и без това я бях сложил в раницата
На втория ден без бързане тръгнахме към вр.Равни чал
ето ме вече на върха Равни чал-2620м
от който се откриват страхотни гледки
от тук тръгнахме към врБелмекен
има едно малко по-сериозно слизане без пътека към Премката
и после нагоре към Белмекен
от тук по хребета надолу към реката и спортната база
Сря Авг 01, 2012 1:10 am
loudidd
Да използвам темата и да попитам - възможен ли е този маршрут с неопитни хора в групата :
1 ден - около 11ч. на спортната база, по червената маркировка към х.Белмекен, с отбиване вдясно да се качи вр.Белмекен и след това връщане посока хижата
2 ден - слизане от хижата по маркировката за Заврачица, качване на Ибър и по зимната маркировка покрай Ортачал слизане към спортната база?
Напълно възможен.
Още повече, че който не се чувства в кондиция първия ден може да не качва връх Белмекен, а втория - Ибър.
Втория ден след Сиври чал може да се тръгне към Каменити чал и базата.
Всичко зависи от групата.
Напълно възможен.
Още повече, че който не се чувства в кондиция първия ден може да не качва връх Белмекен, а втория - Ибър.
Втория ден след Сиври чал може да се тръгне към Каменити чал и базата.
Всичко зависи от групата.
Мерси, Ристо...
Трябва да помислите във форума да има бутон "Благодаря" под постовете
Може и преди Сиври чал да се тръгне към базата по немаркирана пътека между него и Равния чал до пресичането на коловата маркировка СБ - х.Белмекен. Всеки от върховете може да се подсече по лятна маркирана пътека или да се мине по него по зимна колова маркировка. На северното ребро на Сивричал има въже, но в този сезон може дори да не се докосва през цялото изкачване.
Прехода, който сте замислили е идеален - без бързане и с наслаждение
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети