Автор |
Съобщение |
dobrudjan4e
|
Никулден на Белмекен |
|
Събота е и минава един... Времето от зле на по- зле. В четири и нещо сме на спортната база до я.Белмекен. Времето мъгливо с видимост 100-тина метра. Чудим се дали да чакаме групата на Дидо. Те са много надалеч та тръгваме, колец след колец. Времето става все по- зле. Излиза силен вятър... Все още имам визуален контакт с момичетата. Вдигам оборотите да стигна по светло докъдето може... успявам до разклона към в.Белмекен. Стоя и чакам. Минават 10 минути... Обърщам лице срещу бурята и светя с челника... Минават още 10 минути. Връщам се два кола назад... ето ги светлинките. От тук само в пакет. Станчо е отпред, жените в средата, аз съм последен. Слизането по заледената пътека към хижата е голям купон, поне до 3-тото подане, после вече не е толкова забавно .
Празнуваме... Горе сме.
Никси мерси за уикенда .
А в неделята планината ни подари едно спокойно утро. Снимки.
_________________ Който пие бира не умира! |
|
|
Пон Дек 08, 2008 11:14 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Леле мале градски, тия снимки ме изкъртиха бе
Жалко, че не се събрахме ...
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Пон Дек 08, 2008 11:40 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4314 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
А - гледките са за завиждане - да...
Брутално си беше времето за качване за нас - сега като погледна назад... Скоро не бях виждал такъв снеговалеж...
Че щеше да се размажеме от веселба - ясно. А и ние на Пирин щеше да хванем същите убавини, ама му отспахме, де. То и при тях се е развалило времето сутринта в неделя.
Нищо - не се губи сбирката - отлага се просто.
Ма ми прави впечатление, че нещо поразпасана команда - едните се пресрещали, други, трети по различни върхове...
Що тъй?
Апропо Никси да не се прибра пеш до гоУемото село дирекшън - така - по права линия? Нещо не вденах, де се е дянал в калабалъка неделя сабайлемта
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Вто Дек 09, 2008 12:19 am |
|
|
dobrudjan4e
|
|
|
Голяма група често води до това .
Никси се пусна по реброто на в.Белмекен. Аз си бях зарязал раницата долу и затова се върнах.
В неделята имаше волна програма, така да се каже .
_________________ Който пие бира не умира! |
|
|
Вто Дек 09, 2008 12:32 am |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
Вто Дек 09, 2008 9:57 am |
|
|
vasil111
Регистриран на: 20 Мар 2008 Мнения: 183 Местожителство: велинград |
|
|
|
е само може да ви се радва човек - и на тази и на другата група на страшното. супер. верно волна програма
|
|
|
Вто Дек 09, 2008 10:53 am |
|
|
anadel
|
|
|
Вто Дек 09, 2008 4:26 pm |
|
|
Niksi
|
|
|
Ха живо-здраво и от мен...
Благодаря на всички за пожеланията, както и за приятната компания и веселото изкарване на именния ден.
А на дезертьорите, които уж щяха да отидат само за вечерта на Страшното и сутринта /а не чаак следобяд/ да поемат наобратно и закъмто Белмекен - без коментар. А главния подбудител е ясен де...
Та накратко: Ани и Цецо са казали главното. Телеграфно от нашата кола: Потеглехме рано сутринта в събота с цел да пообиколим възможно повече из района, преди да слезем на х.Белмекен. Групата бе - Стефан, Павел, Вирджиния, Свилен, Цецо от Пловдив и аз.
Оставихме колата на спортния комплекс Белмекен и захапахме баира. Все още времето бе добро при потеглянето. С изкачване към билото вече взе да се разваля - падна мъгла, усили се вятъра и студа, както и взе да прехвърча сняг.
Маршрута ни бе следния - качване на вр.Ортачал II, после изкачване по реброто към вр.Каменитица, следва леко спускане и отново качване към вр.Сивричал /с другото име - Острец/. После надолу от него по въжето, където се бе понатрупал доста сняг, а след това подсичане на вр.Равни чал и спускане по заледената пътека към х.Белмекен.
Там бяхме точно в 14.30 часа, като междувременно постоянно поддържахме връзка с другите две коли /за колите със сериозните хора иде реч.../.
Така един час след нас пристигнаха Ани, Валя и Боян с едната кола, а малко след стъмване и останалите 5-ма с третата кола. Вечерта - както си му е реда...На другата сутрин префектно време, едни поеха рано, други по-късно, а трети поехме най-късно... . Все пак трябваше да оставим хижата така, както я бяхме заварили - специални благодарности на Свилен и Вирджиния за изчистването, измитането и измиването на хижата.
Последва приятно преходче до вр.Белмекен, където вече отново времето взе да показва характер, и слизане със Свилен по реброто южно от вр.Белмекен към спортния комплекс и колите.
Ето и снимките :
http://www.bgphoto.net/Albums.aspx?UserId=19509
По-здрави...
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Сря Дек 10, 2008 2:03 am |
|
|
Niksi
|
|
Сря Дек 10, 2008 2:17 am |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
А на дезертьорите, които уж щяха да отидат само за вечерта на Страшното и сутринта /а не чаак следобяд/ да поемат наобратно и закъмто Белмекен - без коментар. А главния подбудител е ясен де... |
Бре тоя Никси, ного зъл, бе...
Ти ако немаш инстинкт за самосъхранение - ние имаме...
Ай са - брутално си беше времето - ако искаше парцали да дойдат на хижата и да си прострат вир-вода мокри дрехите над масата с яденьето и пиеньето - па те по креватите гроги... па моеше и така да стане...
Ай със сивото горе!
|
|
Сря Дек 10, 2008 10:35 am |
|
|
pepino_bg
|
|
|
|
Грешката си е у нас, а не във времето.
Не виждам смисъл да се коментира повече.
|
|
|
Сря Дек 10, 2008 11:47 am |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
Грешката си е у нас, а не във времето.
Не виждам смисъл да се коментира повече.
|
- иконката е линкче - гений съм - цццц
|
|
Сря Дек 10, 2008 11:59 am |
|
|
|