Автор |
Съобщение |
torah
|
|
Хижа Синаница |
|
Да попитам някой минавал ли е тази година през хижата. Какво е положението, защото ще вървим натам и си планираме маршрут и нощувки, а чух не добри отзиви за стопаните. Не искам неприятни изненади, така че ако някой има информация от първа ръка ще е добре. Благодаря предварително.
|
|
|
Пон Юли 22, 2013 6:05 pm |
|
![](templates/GreenTech/images/spacer.gif) |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Пон Юли 22, 2013 7:34 pm |
|
torah
|
|
|
|
![](templates/GreenTech/images/quote_header.gif) |
http://martinpetrov555.blogspot.com/2013/07/blog-post_2943.html |
Благодаря ти, ама това го четох вече, щеше ми се още някой от първа ръка, който е ходил тази година.
|
|
|
Пон Юли 22, 2013 8:52 pm |
|
Kent
|
|
|
|
ние ще ходим през първата половина на септ. в рамките на обичайния планински релакс от горещото лято /жена ми не е ходила, а аз с 30 годишна пауза / ще ми се torah ако отидите все пак , да споделиш впечатления. благодаря.
|
|
|
Пон Юли 22, 2013 9:01 pm |
|
torah
|
|
|
|
ние ще ходим през първата половина на септ. в рамките на обичайния планински релакс от горещото лято /жена ми не е ходила, а аз с 30 годишна пауза / ще ми се torah ако отидите все пак , да споделиш впечатления. благодаря. |
Ами от досегашната информация мисля, че ще я заобиколим и няма да спим там. Мястото е едно от любимите ми та просто ще го мислим само за преминаване по път. ![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
|
|
|
Пон Юли 22, 2013 9:15 pm |
|
Emil
|
|
|
http://martinpetrov555.blogspot.com/2013/07/blog-post_2943.html |
Благодаря ти, ама това го четох вече, щеше ми се още някой от първа ръка, който е ходил тази година. |
Ами той Марто е ходил тази година и е от нашите. Може да му се вярва.
Те и предните хижари, мъж и жена, също не бяха кой знае какво, но поне последните години не правеха проблеми, явно изгладнели гамени са ги сменили за кинти, че глада е голям ........
|
|
|
Пон Юли 22, 2013 11:04 pm |
![ICQ Номер ICQ Номер](templates/GreenTech/images/lang_english/icon_icq.gif) |
dido
|
|
|
|
Хижарите са същите.
_________________ Бутам след осмата бира ![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif) |
|
|
Пон Юли 22, 2013 11:30 pm |
Emil
|
|
|
Странно, бяхме ги превъзпитал малко, след няколко случки и бяха взели да се държат уважително.
Наистина странно.
|
|
|
Пон Юли 22, 2013 11:40 pm |
torah
|
|
|
|
Странно, бяхме ги превъзпитал малко, след няколко случки и бяха взели да се държат уважително.
Наистина странно. |
Решихме да не разчитаме за нощувка на Синаница. Благодаря на всички. ![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
|
|
|
Вто Юли 23, 2013 8:45 am |
|
dido
|
|
|
|
Хижата за съжаление не може да побира много хора, а наплива по това време на годината е грамаден.
_________________ Бутам след осмата бира ![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif) |
|
|
Вто Юли 23, 2013 10:24 am |
ЯворН
|
|
|
Спахме на палатка на поляната над хижа Синаница(поляната с гроба) на 11.07.2013 - никакъв проблем с хижарите. На 12.07 сутринта хапнахме страхотни мекици с домашно сладко от грозде(вечерта трябва да кажете предварително на Ваня(хижарката), че искате и колко, за да ви предвиди с тестото). В хижата правят някакъв ремонт и е малко прашно, но с хижарите не е имало абсолютно никакъв проблем и на вечерта и на сутринта.
|
|
|
Вто Юли 23, 2013 1:55 pm |
|
Emil
|
|
|
Все едно се говори за две различни хижи. ![Think](images/smiles/x_think.gif)
|
|
|
Чет Юли 25, 2013 5:52 pm |
ЯворН
|
|
|
Разминаването, може би, идва от там, че ние спахме на палатки и нямахме чак такъв допир с хижарите. Още повече, че беше четвъртък и хижата беше празна.
|
|
|
Чет Юли 25, 2013 9:08 pm |
|
Todor
|
|
|
|
Да беше само Синаница - с мед да я намажеш.... Скоро не съм ходил там, но 2009 или 10 питахме най-учтиво "може ли да си разпънем палатка тук", а те отговориха "ама разбира се - ние да не сме Тевно езеро", значи е било 1-2 месеца след прословутата случка.... Явно хижарите са се сменили.
Аз много искам да съм законопослушен турист, но всеки път, когато съм тръгвал без палатка в Пирин и Рила, горчиво съм съжалявал. То бива бива, ама чак толкова.... то ти продават по 1,5 лв. яйцето, по 5 лв. 100 гр. домашна /със съмнително качество/ ракия...., а в същото време не вземе 1 кофа вар да измаже клозета, дето ти се повдига само като го наближиш.... открито и нагло се подиграват на туристите и то на чужденците най-много.... За чаршафи, дюшеци, пружини даже няма и да започвам да говоря - сигурно на същите съм спал на екскурзионните си летувания от 80 до 84г. без да са прани от тогава.... Вярно има няколко изключения, които все още могат да се нарекат хижи, но то като тръгнеш не можеш само през такива да минеш.
Затова моето решение е твърдо - зелена палатка в клека след свечеряване и дагоду. Като ме хванат - да пишат. Като напишат - да ме осъдят, пък като ме осъдят - да я съберат /глобата/... след 3 години амнистия . Въобще - това е форма на моя граждански протест срещу случващото се в хижите ![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
|
|
|
Пет Юли 26, 2013 9:21 am |
|
EXIIIT
|
|
|
Затова моето решение е твърдо - зелена палатка в клека след свечеряване и дагоду. Като ме хванат - да пишат. Като напишат - да ме осъдят, пък като ме осъдят - да я съберат /глобата/... след 3 години амнистия . Въобще - това е форма на моя граждански протест срещу случващото се в хижите [/quote...................
ПОДКРЕПЯМ АБСОЛЮТНО И АЗ СЪМ ТАКА
|
|
|
Пет Юли 26, 2013 9:29 am |
|
|