Регистриран на: 10 Юли 2013 Мнения: 23 Местожителство: Велико Търново
Здравейте и от мен - стана чудесен преход и времето беше с нас.
Искам да поздравя специално Станислав за неговата всеотдайност и Павлин Димов за това че ме запали и аз да дойда\това ми е първото участие\ и ме преведе през целия маршрут защото аз не познавам добре планината.
Поздравявам всички участници в това трудно изпитание - впечатлен съм от всички най-вече от бегачите за техните резултати - босият направо не мога да си го представя, приятно съм изненадан от участието на баща и дъщеря от Карнобат \извинявам се но не знам имената\ поздравявам момичето с чудесния резултат поздравявам и таткото с когото се движехме дори по едно време заедно и почти заедно завършихме.
До нови срещи
Николай Цончев -22ч30м -Велико Търново
Нед Юли 21, 2013 10:15 am
vldimitrov
Привет и от мен!
И аз искам за пореден път да благодаря на Станислав за хубавите моменти, които изживяваме по време на прехода и незабравимите спомени, оставащи за цял живот.
И тази година имахме късмет с времето, имаше емоции, срещнахме се с нови и стари приятели, всичко беше прекрасно. Получи се наистина едно добро ходене/бягане и се полюбювахме на красивите старопланински гледки.
Надявам се догодина, живот и здраве, да се съберем отново в същия състав, като очакваме и тези, които тази година нямаха възможност да участват.
Владо.
Бургас
Нед Юли 21, 2013 11:24 am
oracle2win
И тази година успях да завърша, което беше и най-щастливиа ми момент. Вече имам повече завършени походи от незавършените.
Времето определено беше с нас - не заваля, не беше адската жега, а дори напротив до Добрила и леко хладно - направо супер.
За първи път го изкарах сам от заслон Ботев до края. От една страна ми беше скучно признавам си, но от друга не се съобразявах с никой по отношение на темпо и почивки (впрочем нито една за целия преход).
Колкото до Козя стена, както спомена Жоро, там беше малкия финал - овации, възгласи, викане, емоции - тези хора определено се забавляваха и се възхищаваха едновременно. Беше уникално
Здравейте и от новобранец тази година.
Преживяването е страхотно трябва да се направи похода за да се усети.
Благодарности към всички,най много към организатора!
До нови срещи по пътеките,а може и пак да опитам.
Карнобат
Нед Юли 21, 2013 3:26 pm
BAKHER
Здравейте,
Възхищение и адмирации за Станислав, за това което прави. Поздрави за всички участници.
Мина и тази година похода, ще кажа и аз впечатления за моето участие. Беше невероятно и неповторимо преживяване за мен и моя спътник. Не вярвах, че тази година ще успеем да стихнем до х.Ехо, бях сигурен и убеден, че няма да финишираме. Имахме много пришки и мехури по краката и много болежки от тях, някои се появиха много рано по пътя, но с много воля и хъс успяхме. Движехме се бавно, без да бързаме и прекалено много да натоварваме краката и това мисля, че оказа най-голямо значение че да стигнем до Ехо. След финала нямахме други болежки и травми и бяхме свежи, нямаше и умора, или поне беше малка. Тази година според мен беше малко по-постна от към участници в похода. Не малко дългогодишни участници ги нямаше и ми липсваха. Много добро впечатление ми направиха бащата и щерката, отлично време за Руми, браво на нея. Благодарност и за хижарите на Мазалат, много приятно и топло отношение. Това е от мен. Емоцията си я биваше.
До нови срещи!
аз уж нямаше да пиша ... ама като чета другите - взе, че ми дойде музата
... та и аз искам да благодаря на всички - на хижарите за търпението и адекватното поведение и за това, че успяха да приемат и да обслужат за нула време всички нас, на всички луди глави, които участваха и се застигахме и разминавахме по баирите ... и разбира се на първо място на оранизатора на похода - Станислав - Благодаря за чудесното преживяване! ... и догодина пак да сме там
_________________ Три неща никога не се връщат обратно: време, дума, възможност.
Три неща никога не трябва да се губят: спокойствие, надежда, чест.
Три неща са най-ценни в живота: любов, убеждения, приятелство!
Аз не стигнах до финала само, защото
ме достраша да вървя сама по тъмното.
Иначе, стигнах по-далеко от предния път – х. Добрила –
в сравнение с 2009-та, когато се отказах на връх Ботев.
Тъй като никога не съм можела да се движа бързо,
ми се наложи да изследвам някои взаимовръзки
между хранене, пиене на вода, движение,
фактори, влияещи на анемията ми.
Направих си някои изводи:
- идеята предните два-три дни да приемам храни, богати
на въглехидрати, на желязо и калий и др., беше добра;
- идеята да закуся насила и да приемам храна
по време на ходене, дори да не съм гладна, беше добра;
- идеята да пия подсолена вода беше добра –
за целия ми преход изпих малко повече от литър,
а урината ми до края беше светла и с добра миризма;
- идеята да не спирам за почивки, освен когато е наложително,
беше добра, но се подведох по групата, с която вървях;
- идеята да сменям чорапите, беше добра;
- сравнително тежката раница не се оказа решаващ фактор,
но следващия път ще си я спестя...
За да успея
или ще трябва да се науча да ходя по-бързо
или ще трябва да се науча да ходя по тъмно
Благодаря на спътниците си и
поздрави на всички участници!
Пон Юли 22, 2013 1:01 am
Станислав
Равносметка за похода
Здравейте на всички,
Дойде време да публикувам списъците със стартиралите и завършилите участници. От съображения за туширане на състезателния характер на похода, списъка на успешно завършилите е само по реда на пристигането им на х.Ехо, без време на пристигане:
Искам да благодаря на всички, които взеха участие в тазгодишното мероприятие. Без всички вас то нямаше да се получи толкова хубаво и интересно. Искам да благодаря и на хижарите на х. Мазалат и х. Ехо за това, че направиха всичко възможно да ни посрещнат и настанят подобаващо. Бъдете здрави, пазете се и ходете редовно по планините.
До нови срещи!
Последната промяна е направена от Станислав на Пет Юли 26, 2013 3:13 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Юли 23, 2013 11:41 am
oracle2win
Ще си позволя един коментар от името на 3-ма човека по повод на х.Ехо - единственото кубаво нещо в цялата ситуация там беше банята (чието приготвяне не представлява някакво върховно усилие).
За първи път нямаше нито мекици, нито пържени филийки сутринта. А те според мен, а и не само, си бяха традиция.
На едното момче му изчисляваха цена на бройка домат за да му напряват салата от домати.
Спрямо предходни години това е най-негостоприемното ми нощуване на тази хижа.
п.п. Станиславе, това не е упрек към теб, защото много добре те чух, когато каза, че са предупредени и че всичко ще е наред. Очевидно проблема си е в тях.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 7 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети