ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
От къде в Боровец се тръгва за пътеката към връх Мусала

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
От къде в Боровец се тръгва за пътеката към връх Мусала
Автор Съобщение
Liubitel

Местожителство: София

Мнение От къде в Боровец се тръгва за пътеката към връх Мусала Отговорете с цитат
Автобусът от Самоков, къде спира в Боровец?Предполагам някъде близо до лифта. Искам да хвана пътеката за върха, а не да ползвам лифта, като гледам картата трябва да отида до хижа Бистрица.Притеснявам се дали ще се ориентирам кое къде е в Боровец, тъй като никога не съм ходила там, а и не знам въобще дали ще има хора, защото ще е през седмицата.Ще се пробвам с гугъл стрийт вю, но пак ми трябват някакви ориентири из комплекса.Представям си го безлюден...и мисълта, че ще се моткам там ме дразни.Благодаря!

Последната промяна е направена от Liubitel на Съб Юли 20, 2013 7:57 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Юли 19, 2013 10:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Мнение Боровец - Мусала Отговорете с цитат
Не мога да опиша пътя съвсем подробно, но до долната станция на кабинката все ще стигнеш. Оттам по шосето (може и под лифта) до входа на двореца - не е много. Пътеката тръгва оттам, забива в гората вляво от шосето. После покрай реката и нагоре, има маркировка. Слизал съм от Мусала по тази пътека и си спомням, че ударих в караулката. Ако не съм точен, да ме поправят.
Пет Юли 19, 2013 11:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pana

Мнение Отговорете с цитат
Радвам се че някой пита за пътеката а не за лифта . Тя започва от царския дворец но чух че нещо е правена да могат да се качват джипове . Не съм сигурен. Пътеката се изкачва в гората маркирана е на една место се разклонява за х Ястребец. Вие минавате по мостчето и покрай клека се пътеката се изкачва до хижата. Пред хижата има леко изкачване и излизате на езерото пред нея. Говоря за старата хижа . По нататък са бараките и новата която още предполагам е в строеж.
Съб Юли 20, 2013 7:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Liubitel

Явно не питам правилно...Като ползвам бусчето от Самоков до Боревец, къде в Боровец спира това бусче?Така мога да се ориентирам по картата как да стигна до началото на пътеката, която по картата, която засега използвам, е с начало хижа Бистрица.

Съб Юли 20, 2013 8:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Мнение Пътеката Отговорете с цитат
Няма хижа "Бистрица". Има дворец "Царска Бистрица" и от него тръгва пътеката. До лифта има една улица и всичко е ясно. Пътеката нагоре е, както е описана от колегата. Всъщност тя бе разширена за слизане със ски, но може да се качват и джипове. Дано не се катерят!
Съб Юли 20, 2013 8:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Liubitel

Благодаря Сотиров за уточнението,вече ми е ясноSmile Благодаря на Пана за описанието на пътеката! Clap

Съб Юли 20, 2013 9:09 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stannys

Правилно са казали колегите.
Във вторник привечер минах по нея. Пътеката е добре маркирана, направо си е път, няма как да се объркаш.
Като стигнеш горе малко преди долна станция на Маркуджик 2, ако минеш отдясно на реката по мосчето и след това до хижата беше доста мочурливо. Направо на моменти може да затънеш до над глезена. Трябва да се внимава и избира път, което забавя темпото доста.
Но във вторник си валеше и дъжд и може и това да е подсилило ефекта.
Съб Юли 20, 2013 10:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Defeater

Liubitel написа:
Като ползвам бусчето от Самоков до Боревец, къде в Боровец спира това бусче?

Според сайта на курорта, бусчето спира пред хотел Самоков.
Станцията на кабинковия лифт е точно срещу хотела, така че със слизането просто продължаваш нагоре по шосето покрай паркинга на лифта и следваш указанията от темата. Wink

Най-добре погледни картата в сайта на Боровец - http://www.borovets-bg.com/bg/map/. Според мен се вижда доста добре къде трябва да отбиеш от асфалта при Царска Бистрица.
Съб Юли 20, 2013 3:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tanjai

Значи съм имала късмет преди месец "само" до кръста да затъна Laughing
Иначе пътеката е път до Маркуджиците - голям, широк, табели много.
Ето снимки на Мусаленската пътека отпреди месец:
http://tanjai.snimka.bg/nature/musalenska-p-teka.765574.all
Съб Юли 20, 2013 3:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
stannys

Е, то само до кръста ако е затъване ли е? Все си мислех, че затъване се води, когато е към шията вече Smile
Съб Юли 20, 2013 4:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.