ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
от х. Безбог до вр.Каменица(голямата)
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
от х. Безбог до вр.Каменица(голямата)
Автор Съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
vladofff написа:
после без да бързаме, през Самодивските езера се прибрахме на хижата в ранния следобед.

Добре! Laughing През Джангалските игли и ръбчето към Момини двори ли минахте?
Пет Юли 19, 2013 4:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ckaiyokar

Аз лично съм бил в Пирин веднъж, от тези с които ще бъда има хора ,които са били няколко пъти, но поради различни причини мисля , че никой от по-опитните няма да тръгне да качва каменица(някои вече ги болат краката, други ще бъдат с деца и нама да дойдат).От тези , които евентуално ще ходим , всички сме туристи и имаме доста сериозни преходи.Аз съм качвал Вихрен, ходих до Кончето, а на другия ден обходих целия бъндеришки циркус и спрях до всяко едно езеро, като на бъндеришка поляна бяхме в късния следобяд.Искам да кажа , че можем да вървим. Просто не ми се поемат излишни рискове, а в същото време искам да отида на максимално много места, защото Пирин според мен е най-красивата планина. Та затова се опитвам предварително да си изясня маршрута и да знам какво да очаквам, кое е реално и кое не. Много благодаря за всички отговори. Малко по-малко започвам да добивам представа за терена и характера на прехода. Мисля че бихме могли да отидем на Каменица откъм Малка Каменица, за слизане може и към беговишки превал да слезем.Колко време е от там до тевно езеро?
Пет Юли 19, 2013 4:42 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Тогава не, а по пътеката над Поповото езеро/по североизточните склонове на Дженгала, а от там Момин двор го подсякохме от северозапад/има една примитивна червена "маркировка" там, ако още стои/.
p.s. горното се отнася до въпроса на колегата Гърбев.

Последната промяна е направена от vladofff на Пет Юли 19, 2013 4:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Юли 19, 2013 4:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ckaiyokar

vladofff написа:
Тогава не, а по пътеката над Поповото езеро/по североизточните склонове на Дженгала, а от там Момин двор го подсякохме от северозапад/има една примитивна червена "маркировка" там, ако още стои/.

че то ако това е възможно става още по-добре, с оглед на времето.
Пет Юли 19, 2013 4:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vedrin

Местожителство: 1116 m н.в.

ckaiyokar написа:
ако това е възможно става още по-добре, с оглед на времето.

Най-добре огледайте подробно района в BGMountains и BGtopoVJ, a също и траковете, към които дадох линкове по-горе. Всички пътеки, означени на картата, както и всички тракове в летни условия не изискват специална подготовка и екипировка. Тук прилагам за всеки случай два screesnhot-a:

Бих ви посъветвал също да си организирате ходенето в две групи. Тези от вас, които ще правят опит да обиколят всички споменати върхове, е по-добре да тръгнат по-рано (би могло час-два преди изгрев слънце дори) и да вървят със своето темпо, без да се налага да изчакват останалите, които имат по-скромни планове.

Последната промяна е направена от vedrin на Пет Юли 19, 2013 10:07 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пет Юли 19, 2013 5:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.