Към Станислав - имам предложение да помислим да удължим маршрута за догодина, така че да доближи максимално тези 100км. Към момента по gps следа е около 70км. като тази дистанция не отчита денивелацията. Знам че е писано по темата и се твърди, че няма да е кой знае каква рзликата, въпреки това аз съм на друго мнение.
Тезата, която аз защитавам е наистина да се опитаме да минем към 100км за 24 часа.
Нека и други изкажат мнение по темата.
Беше казал, че ще пускаш анкета. Предполагам е с тази насоченост или подобна.
Според мен има нужда нещо да се промени. Имаме време от 10ч 40 мин., и потенциално преминаване бос по трасето. Имаме и преминаване с колело.
Все пак това си е Твоя идея и аз съм ок с всяко Твое предложение. Ти си го създал, редно е Ти да дадеш благословия да се промени, ако трябва да се промени.
Регистриран на: 14 Окт 2010 Мнения: 111 Местожителство: София, Берковица
oracle2win написа:
Здравейте,
кой докъде стигна с ораганазирането си на отиване? Пиша, защото то не остана. Към момента аз съм с автобуса от 11.30 часа за Габрово. Ако няма други желаещи за автобуса може и този в 8.00 да хвана, щото после ще има да се разхождам доста до Партизанска песен.
Поздрави и до скоро виждане на всички
Ние 2-та от Берковица ще пътуваме от София, за момента не сме решили с кои автобус да пътуваме този в 8:00 или 11:30. Ако има и други двоумящи се нека споделят за да се комбинираме.
Късният автобус ме притеснява единствено заради уговорката за 10:30 на гарата в Габрово, но като гледам пишещите сме малко.
Пон Юли 15, 2013 11:53 pm
maratonec
Хубаво време и емоции и успех на всички участници!
Синът ми много се е навил за този преход - живот и здраве, догодина може да се включим с него. Тази година, за утешение в събота ще си спретна един самостоятелен с подобна дължина, трудност и красота (е, за това последното не съм сигурен, макар че всяко място си има своя чар) в тукашните "планини".
Със здраве!
Ники
Вто Юли 16, 2013 5:44 am
oracle2win
Към Оракъл - помислено е по въпроса, догодина малко ще завишим дистанцията. Като се видим в четвъртък вечер ще разбереш как смятам да направя похода догодина. А за анкетата - в четвъртък вечер на х. Мазалат ще дискутираме, живот и здраве.
Към Ники (Маратонец) - ОК, води детето, не го мъчи повече
Към всички, които са решили да вземат участие на тазгодишния поход:
Това е последния ми пост преди да се видим в четвъртък вечер. По програма около 18:30 часа започва записването за похода и раздаването на фанелките. После, около 45 мин. по-късно, ще се съберем на голямата поляна пред хижата за да ви кажа две-три думи. А след това започва веселата част от вечерта. Хубаво е да знаете, че старта за бегачите (т.е. хората, които преимуществено бягат по трасето) ще е в петък, 19.07.2013, 04:45 часа, а за пешеходците - традиционнен старт в 05:00 часа. Пиша го в случай, че някой дойде на х. Мазалат късно вечерта в четвъртък ....
Това е от мен, бъдете здрави и до скоро!
Вто Юли 16, 2013 8:45 am
oracle2win
Ай хев ъъъ куесчън.Имам мерак да участва и аз барабар Петко...Дотук добре....Ама ми трябва другар.Сам не ми се скита такова разстояние-в смисъл-по планините скитам винаги сам,скитам много и редовно.Да,ама тук разстоянието е доста-за беля ще стъпи накриво човек в некоя дупка,ще си строши крак,а на повечето места и обхват няма...Ако има мераклия с който да се водим-бих дошъл,бих се пробвал пък квото сабля покаже.В смисъл под думата "да се водим" разбирам човек с който да тръгнем заедно и ако единия не финишира и другия да не.Не някой с който да тръгнем-оня да отпраши и да зацепи другия или аз да отпраша и да го заеба...От Карлово съм така че не ми е проблем да се организирам по секо време...Мога да помагам нещо с логистиката,евентуално преспиване на някои замръкнали по нашия край,вардене у дома на кола,багажи,хубави моми и т.н..Повечето които бяха на сбирката на ижа Левски и тукашните туристи ме знаят как ходя-нормално темпо-нито към екстремистите,нито към кашкавал-туристите...Карлово-билото над Левски го минавам спокойно за 3ч-3ч.20мин. което мисля че хич не е лошо постижение...Предпочитам ходенето,бягането не ми е силата,така че евeнтуалния партнер,ако случайно изровим такъв-трябва да е от тия дет тръгат с 15минути по-късно.
P.S.Това предложение дето е с червената боя написано да се счита за актуално към всички,дори и да не си намеря партньор.
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
По принцип винаги по време на похода се формират(от самосебе си) групички, който се движат в едно темпо.
Последните години, много хора започнаха да се опознават, да знаят кой-как се движи и си тръгват от началото на прехода заедно и завършват до края. Случвало се и групичките да преливат от една в друга. В един етап от прехода някой да е настигнал други, да се присъедини, да се оформи друга групичка, други, който не могат да поддържат темпото си формират тяхна и се движат 30 мин примерно след тях. Вариантите са много.
Цитат:
В смисъл под думата "да се водим" разбирам човек с който да тръгнем заедно и ако единия не финишира и другия да не
Това е много егоистично според мен, ако се контузи партньора и може да остане в хижа, не виждам ТИ, ако имаш сила и група, защо да не продължиш(същото важи и в обратния случай). Това го казвам от собствен опит, защото съм попадал в такава ситуация. Трудно е, но накрая и двамата сте доволни. Единият, че е стигнал до края, другия, че не е бил причина да се прекрати похода на партньора му.
Най-добре е да дойдеш и да усетиш сам "ДУХЪТ" на мероприятието! Едва ли ще останеш сам някъде, ако си подготен, познаваш Балканъ и го обичаш!
Дерзай!
Сря Юли 17, 2013 10:17 pm
zezo
Мда, тъкмо мислех да пиша как се удавих като власите на Козя стена миналата година
Ела и стартирай. Ако закъсаш - добираш се до най-близката хижа и се оправяш сам с прибирането
Сря Юли 17, 2013 10:24 pm
dobber
maratonec написа:
Хубаво време и емоции и успех на всички участници!
Синът ми много се е навил за този преход - живот и здраве, догодина може да се включим с него. Тази година, за утешение в събота ще си спретна един самостоятелен с подобна дължина, трудност и красота (е, за това последното не съм сигурен, макар че всяко място си има своя чар) в тукашните "планини".
Със здраве!
Ники
Днес ми се роди син и на мен, а след няколко години дано и той ме дърпа да го водя в Балкана! Живот и здраве, ще се видим догодина.
Успех на всички участници, желая ви малки бели облачета с лек ветрец, студени бири, заредени хижи с храна и ЛЕГЛА в хижа Ехо.
Сря Юли 17, 2013 11:37 pm
maneco
Регистриран на: 14 Окт 2010 Мнения: 111 Местожителство: София, Берковица
Ние тръгваме с автобуса в 8:30 за Габрово, ако има и други пътуващи с него или пристигащи в Габрово около 11:30 може да ме намерите на 0883319754 Smile
Чет Юли 18, 2013 1:03 am
Balkandjiq
dobber написа:
Днес ми се роди син и на мен, а след няколко години дано и той ме дърпа да го водя в Балкана! Живот и здраве, ще се видим догодина.
Честито!Да е жив и здрав!Няма по-голяма радост от това в живота на човек!
Цитат:
По принцип винаги по време на похода се формират(от самосебе си) групички, който се движат в едно темпо.
Последните години, много хора започнаха да се опознават, да знаят кой-как се движи и си тръгват от началото на прехода заедно и завършват до края. Случвало се и групичките да преливат от една в друга. В един етап от прехода някой да е настигнал други, да се присъедини, да се оформи друга групичка, други, който не могат да поддържат темпото си формират тяхна и се движат 30 мин примерно след тях. Вариантите са много.
То сам че няма да остана е така ама...В крайна сметка не видях и никой който ще катери от юг,а това си е проблем.На Мазалат съм бил последно преди 20години,маршрута не го помня-помня че Сахране,Скобелево ама оттам къде и как се хващаше ми е пълна мъгла...Района наоколо също.От Ботев насам ми е ясно като на длан-все пак тука живея...
Разрових и не мога да си намеря и челник имах нейде,ама айде тва е бял дерт.По принцип ходя нощно ама ходя тук из сопотския и карловския балкан а тях го познавам на пръсти и не ми е нужна особена светлина,така че такива уреди не съм навикнал да ползвам...Квото е-тва не мисля че е особен проблем-сега има голяма луна...
_________________ Планини има много,но Балкана е само един!
Аз ще се качвам откъм Скобелево.Ще тръгна след около 20-30мин с идеята да хвана автобус от Казанлък в 13 10 ,ако наистина има такъв.Телефона ми е 0888 831516-Христов.
Чет Юли 18, 2013 9:55 am
kibik
dobber написа:
Днес ми се роди син и на мен, а след няколко години дано и той ме дърпа да го водя в Балкана!
Честито!!!
Довечера ще пием по една ракия за негово и твое здраве.
Чет Юли 18, 2013 10:54 am
gdggomoku
Три прекрасни дни в Стара планина! Много познати и приятели, едно НЕЗАБРАВИМО посрещане от групата деца на Козя стена Искам да поздравя и тази година всички завършили Доказахте за пореден път своята силна воля и характер. Хората който ме впечатлиха, бяха босото бягане и времето на момичето от Карнобат. До нови срещи!
Последната промяна е направена от gdggomoku на Чет Мар 20, 2014 12:05 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 6 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети