С палатка из Рила
Здравейте! Новобранка съм и се надявам на вашите напътствия. Намеренията ми са 5-6 до 7 дни из Рила. Пътуваме с кола. Нощуваме в палатка. Въпросите ми са относно удобни места за нощуване и да ми помогнете да оптимизирам плана за обиколката, която ще е около 15 юли
Първа цел – Мусала
Втора цел – Мальовица / дали ще успеем в два последователни дни/
следват Скакавица, Рилски езера, Стобски пирамиди, Рилски манастир. Може някои места да отпаднат или пък вие ми предложите нови. Ясно ми е, че няма как да обходя Рила за 7 дни
Пон Юни 24, 2013 4:59 pm
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3375 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Заинтригувахте ме с амбициозния си план.
Трябва да определите дали искате просто да изкачите и отбележите, че сте били на посочените върхове и места, или искате да им се насладите, както казахте - на палатка. Все пак добре е да начертаете някакъв първоначален маршрут, за да може да ви се дадат насоки и съвети.
Остава да включите в местата за посещение Балмекен и х. "Македония" и планът ще е максимум. Не е невъзможно да се изпълни, особено с кола. Ето един пътепис, който ако не ви върши много работа, поне може да ви надъха:
Съвет от мен - не бързайте точно на Мусала и Седемте езера само за по един ден, изчакайте да се махне тълпата и изпратете залеза.
Пон Юни 24, 2013 8:41 pm
geri_gts
Обожавам изгревите и залезите, това всъщност е една от моите мечти. Навсякъде по форумите пише обаче, че е забранено разпъването на палатки / говоря за Рилски езера/ . Допускам дори варианта да спим само със спалните чували без да разпъваме, само и само да посрещна изгрева там надявам се и температурите да са подходящи.... Нещата леко взеха да ми се проясняват. И така първи ден - Мусала.... кои са възможните места за нощувка
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети