Автор |
Съобщение |
дешева
|
|
Нед Авг 19, 2012 7:41 am |
|
|
Сотиров
|
Страхотия! |
|
Не само мостът, ами и отвесните скали са потресающи! Аз пък с тоя термин "тибетски" отидох да го търся в Китай, а той бил по вашия край. Ох, как не са го набелязали нашите алпийски крадци - що кабел ще смъкнат, що чудо... Ако те интересува via ferrata, има и в България. Естествено несравнимо по-малки, но също привлекателни. Виждал съм един по скалите на "Невястата" над Смолян. Там има и едно друго удоволствие - "магарешки тролей", който с бясна скорост вози над огромна пропаст. Не е за мен! Има и до пещерата Дяволското гърло край Триград. Като порових из нета, открих доста внушителен маршрут около пещерата "Съева дупка". Понеже питаше за разходки с италиански приятели, ето че има и такива неща за вас.
|
|
|
Нед Авг 19, 2012 10:45 am |
|
|
дешева
|
Re: Страхотия! |
|
|
|
Аз пък с тоя термин "тибетски" отидох да го търся в Китай |
Мисля така се наричат този вид мостове...
що се отнася до фератите,като имаме свободно време,за тренировки стават, но предпочитаме някой интересен трек с малко алпинизъм (до трето,най-много четвърто ниво) ,или трек със ферата също става.
За идването в България смятам да организирам един "сериозен" преход в Рила и Пирин, но за следващото лято.Със сигурност ще се консултирам със форума.За съжаление познавам малко наще планини и ще имам нужда от помощ.
|
|
|
Пон Авг 20, 2012 12:04 am |
|
|
Emil
|
|
|
Това е най-лесната работа. Само кажи като ще идваш и ще ти се съчини подобаващ маршрут.
Ако заделиш два уйкенда и една работна седмица, тъкмо ще стигне за основните неща в Рила и Пирин.
|
|
|
Пон Авг 20, 2012 1:15 am |
|
|
дешева
|
|
|
|
|
Това е най-лесната работа. Само кажи като ще идваш и ще ти се съчини подобаващ маршрут.
Ако заделиш два уйкенда и една работна седмица, тъкмо ще стигне за основните неща в Рила и Пирин. |
БЛАГОДАРЯ ти,Емиле!
(Очаквах,че мога да разчитам на всички тук)
Като решим нещо по-конкретно,със сигурност ще жи потърся.
|
|
|
Пон Авг 20, 2012 10:39 am |
|
|
Dido_
|
|
|
|
Е...аси моста чудно ми е как са го свързали с отсрещния край като е толкова дълъг а колкото од фиа фератите в Бг има доста аз лично съм катерил няколко сега като се замисля са общо 3 тези който съм катерил
_________________ Много са пътищата който водят към Бог един от тях е през планината но го знаят само тези който завинаги остават там |
|
|
Пон Окт 15, 2012 11:41 pm |
|
|
дешева
|
|
|
|
|
Е...аси моста чудно ми е как са го свързали с отсрещния край като е толкова дълъг а колкото од фиа фератите в Бг има доста аз лично съм катерил няколко сега като се замисля са общо 3 тези който съм катерил |
смятам много скоро да го посета, после ще ти обясня как е свързан...
|
|
|
Вто Окт 16, 2012 9:20 pm |
|
|
дешева
|
|
Вто Окт 23, 2012 10:59 pm |
|
|
дешева
|
|
|
Ето че най-сетне успях да видя този уникален мост...
дълъг е 478м( най-дългия в света), от които 70м е първата част, която е връзка с основния мост
на края на мост има и малка "изненада"- виа ферата,която те вкарва в един бункер от времето на войната и от другата страна на бункера те чака втора изненада, друг мост висок 90м
|
|
|
Пет Юни 21, 2013 10:09 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
|
Невероятностно!Трябва да не съм ял 2 дена и за секи случай да си направя клизма
|
|
|
Съб Юни 22, 2013 8:28 am |
|
|
пешко
|
|
Сря Сеп 04, 2013 9:17 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Хм, понеже наскоро се въртяхме около Хоухкюних (не ми е добър немския, но иначе Hochkönig), ето една "фератка" от там. Ние не се качихме точно по нея де, ама човещина
http://youtu.be/DaYP-JNwIwU
|
|
|
Сря Сеп 04, 2013 10:13 pm |
|
|
Geri90
|
|
|
Не мога да си представя какво е усещането да минеш по него. Едва ли ще ми стигне смелостта... Изглежда вълнуващо определено!
_________________ Не се бъзикай с мен |
|
|
Чет Сеп 05, 2013 10:47 am |
|
|
дешева
|
|
|
|
|
Не мога да си представя какво е усещането да минеш по него. Едва ли ще ми стигне смелостта... Изглежда вълнуващо определено! |
така изглежда само.... невероятно е усещането
|
|
|
Чет Сеп 05, 2013 10:14 pm |
|
|
дешева
|
|
Чет Сеп 05, 2013 10:16 pm |
|