Е с групата де Не очаквам все пак като се тръгва в 5 сутринта, до залез да сме стигнали на финала Но пък нищо не се знае
Пет Юни 21, 2013 4:35 pm
dobber
Не носи палатка. Ще те бави през деня и ще си по-дълго време през ноща
Пет Юни 21, 2013 8:46 pm
mikesli
tskostov написа:
........ през нощта не съм ходил все още и ми се иска да усетя тръпката и красотата на нощното небе по време на преход...
Повярвай, това нощно ходене е различно от другите такива Може да стигнеш до тръпката и красотата, но щом си с темпо да замръкнеш едва ли ще ти е до тези неща .
И един съвет от мен. Хубаво е да си с ниски и леки обувки, но за нощта е необходим добър протектор на пръстите. След първото ми ходене на 100х24 се разделих с няколко нокътя...
........ през нощта не съм ходил все още и ми се иска да усетя тръпката и красотата на нощното небе по време на преход...
Повярвай, това нощно ходене е различно от другите такива Може да стигнеш до тръпката и красотата, но щом си с темпо да замръкнеш едва ли ще ти е до тези неща .
И един съвет от мен. Хубаво е да си с ниски и леки обувки, но за нощта е необходим добър протектор на пръстите. След първото ми ходене на 100х24 се разделих с няколко нокътя...
Извинявам се, но не разбрах това за темпото за замръкване... Мисля, че видях, че не е състезание, защото ако е, това е друга картинка.... Не ме притесняват нито големите разстояния, нито продължителните преходи, нито трудните терени (пък и като цяло целия преход ми е сравнително познат - не съм ходил по билото в участъка между заслон Ботев и Купените), на мен ми се тръгва с целта да се насладя максимално на дългия преход, а по принцип, темпото ми, обикновено, е според момента....(и в колата съм по същия начин - Бургас - Пловдив приблизително 260 км., съм ги минавал и за 2 часа, и за 3 часа ) Тъй, че... Каквото сабя покаже
Пет Юни 21, 2013 11:11 pm
joropc
tskostov написа:
....(и в колата съм по същия начин - Бургас - Пловдив приблизително 260 км., съм ги минавал и за 2 часа, и за 3 часа
Е, ми тогава върви с колата.К'во Ш сЪ мъчиш да трамбоваш пеша.
Съб Юни 22, 2013 7:51 am
ogobogo
Re: Стара планина 100х24/2013
Здравейте.
Мисля да идвам, но се чудя дали освен застраховката, мерака, някоя хлопаща дъска в главата и оборудването, има ли някакво записване и краен срок на записване за участие?
Не го видях в съобщението на Станислав и питам.
Благодаря
....(и в колата съм по същия начин - Бургас - Пловдив приблизително 260 км., съм ги минавал и за 2 часа, и за 3 часа
Е, ми тогава върви с колата.К'во Ш сЪ мъчиш да трамбоваш пеша.
Ееее, стига де... Имах предвид, че всичко зависи, но когато се движа в група, темпото ми е съобразено!
А и наистина, освен застраховка, други формалности има ли по прехода? Съжалявам, че май обърнах темата на говорилня, но, ако може, запознатите да помогнат
Съб Юни 22, 2013 11:31 am
Станислав
Re: Стара планина 100х24/2013
ogobogo написа:
Здравейте.
Мисля да идвам, но се чудя дали освен застраховката, мерака, някоя хлопаща дъска в главата и оборудването, има ли някакво записване и краен срок на записване за участие?
Не го видях в съобщението на Станислав и питам.
Благодаря
Предварително записване няма, краен срок за записване също няма, така че, освен застраховката и мерака, гледай да си на х.Мазалат о'време за да свариш да се вместиш в тези 40 места, които хижаря е обещал да запази за нас. Освен ако не си решил и ти да палаткуваш, тогава свободните места в хижата няма да те касаят въобще.
Записването за участие го правя вечерта като се съберем на х.Мазалат.
Абе тя Лайла все ще си е там, по-добре да си троша краката по Балкана, отколкото да треперя един месец дали няма да дойдат психопатите с калашниците
Вто Юни 25, 2013 9:29 am
Rayko
Регистриран на: 30 Ное 2010 Мнения: 28 Местожителство: Парадайс Сити
Има голяма вероятност и аз да дойда. Това мероприятие ми е любимото, ще видя как ще го организирам със свободното време.
Пет Юни 28, 2013 10:32 am
Emil
dobber написа:
Аз повече големи туристически обувки - няма да сложа (освен в лошо време и тн)
За жалост тази година ще пропусна прехода, защото жена ми е позабременяла. Догодина отново, а след 15 години ще идвам с двете чавета
Успех на всички участници, така ми се искаше да дойда и да си подобря времето от миналата година, ама има време за всичко Това е любимия ми преход за момента.
dobber, това са много хубави новини.
Относно обувките и аз смятам така. Ако човек няма някакви основателни причини да обува високи обувки, освен на сняг, по-добре да си вземе половинки.
Така глезенът и определени мускулни групи работят и се развиват а в другия случай (с високи) закърняват.
Съвсем друга е темата обаче, какви точно да си вземе човек, но по този въпрос има други теми да не се отплесвам.
За дългите преходи бих казал, че хубавият(подходящ) чорап е задължителен и важен колкото правилният избор на обувка.
Ще си позоволя още споделя още нещо, касаещо вмирисването на краката при такива дълги преходи.
Освен смяната на чорапи по някое време, препоръчвам да се намазват ходилата и между пръстите със салицилов спирт 2% преди тръгване. Нищо не работи по-добре, тествал съм с години, какви ли не козметични щуротии, по-добро от това няма.
И на мен взе да ми се идва, но ще видим как съм с времето.
Успех на участниците
Пет Юни 28, 2013 11:01 pm
Emil
joropc написа:
Gamina написа:
Абе тя Лайла все ще си е там, по-добре да си троша краката по Балкана, отколкото да треперя един месец дали няма да дойдат психопатите с калашниците
И аз оня ден си мислих, дано се откажат и проявят разум. Радвам се. Мъдро решение.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 2 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети