Вече е готов новият пътеводител на Рила с автори Румен Грънчаров и Страхил Гювийски. Книгата ще бъде представена на 12 ноември от 14.00 ч. в новата зала на Регионална библиотека „Д. Талев“ - Благоевград, І етаж (партер).
Не съм виждал (все още) пътеводителя, но, поздравления за авторите и успех на книгата!
Би било чудесно помагало да го има човек , единственият проблем е да го открием някъде... Дори и в сайта на издателя обаче нищо не открих
Съб Фев 09, 2013 8:55 pm
iozkan
В края на януари писах лично на румен грънчаров за новият пътеводител на рила. Отговори ми, че все още не е излязъл, очаква се това да стане скоро. Книгата ще се продава в книжарницата на ИК "Тангра Таннакра" /София, ул. Ракитин, до полиграфическия комбинат/, магазин "Стената". Чакам я с нетърпение понеже предишната му книга според мен беше много добра и отдавна е изядена с кориците.
От снощи имам новата "пирин-илюстрована енциклопедия" на ангел гушев и калина гушева. Първото ми впечатление беше супер, много снимков материал, илюстрации, и карти, има интересно разделение на маршрутите, маркирани такива, и отделно траверси. Но след като се зачетох, отново продължава и в най новите такива издания да има безпорядък и объркване относно наименования на върховете, котите и т.н. Отново иде реч за например, несъществуващия връх Каменитица. Като забележка мога да кажа, че в текста към описанието на един маршрут пише Джано, Сиврия, а на картата към маршрута върховете са отбелязани като Орловец и Острец и много още такива. Когато човек е наясно с това не е голям проблем, но ако книгата е в ръцете на някой, който тепърва почва да чете за планината, кашата ще е пълна. Въпреки това поздравления и похвали за труда който е положен.
Последната промяна е направена от iozkan на Сря Фев 20, 2013 10:30 am; мнението е било променяно общо 1 път
И аз като Iozkan имах щастието лично да се свържа с г-н Румен Грънчаров и мога да потвърдя същата информация. Г-н Грънчаров очаква тази година книгата му да бъде издадена , но по независещи от него причини , не може да каже точно кога. Книгата му отдавна е готова и само чака печат. Дори обеща да уведоми , когато издаването стане факт.
В очакване сме .
привет,
днес пак му писах, отговори ми дословно че е предаден за печат и очаква в началото на лятото да излезе. дай боже, за най-убавата планина българска рила!
На 12.11.2013 г. (вторник) от 16.00 ч. в общинската библиотека "Паисий Хилендарски" , гр.Самоков ще се състои представяне на наскоро излезлият от печат нов "Рила - пътеводител" с гост един от съавторите - Румен Грънчаров .
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети