ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
маршрут за хижа козя стена
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
маршрут за хижа козя стена
Автор Съобщение
тош77

Мнение маршрут за хижа козя стена Отговорете с цитат
здравейте.аз съм от габрово искам дасе кача до хижа козя стена но незнам откаде и как щесъм благодарен ако ми препоръчате и обясните маршрута
Съб Юни 01, 2013 5:51 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Мнение Отговорете с цитат
Най-добре е от Беклемето имате 2,5часа ходене по билото в западна посока. Най-добре е да си оставите кола пред хотел Сима -има камери за видео наблюдение Smile От хотел Сима тръгвате нагоре директно по ски пистата към Арката на свободата или най-горната част от Троянския проход. Може да си оставите колата и горе на прохода до асвалта западно от Арката. Има дървени табели указващи посоката към х.Козя стена. В началото се върви по черен път а след това по пътека -маркировката е червена. За да придобиеш визуална представа виж моите снимки от лято на 2011г

http://diakont.snimka.bg/mountain/h-kozya-stena.756264.all

Хижари на "Козя стена" са русенците Иван Ганев и Радослав Игнатов. Хижата е с нов мощен електроагрегат, фотоволтаичен модул, нова помпа за вода, добре заредена лавка, работеща кухня.
Актуални телефони на хижата са: 0882 440 757, 0887 073 739
Съб Юни 01, 2013 6:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pana

Мнение Хижа Козя стена Отговорете с цитат
Да пътеката е видна от шосето и тръгва в западна посока от паметника на руските войски пресекли прохода през зимата .Разстоянието не е голямо. От там може за около още 2 часа да отидете до х Ехо . Така ще разнообразите още повече маршута си . А ако имате повече време може и на двете хижи да гостувате. Ехо е много атрактивна хижа . Построена е също от Русенци поради дългия преход х.Вежен х.Козя стена. Приятно прекарване !
Съб Юни 01, 2013 7:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Напълно съм съгласен с колежката -х.Ехо е по-атрактивната хижа. Най-лесния и бърз достъп до х.Ехо е от с.Рибарица
Very Happy Very Happy
Съб Юни 01, 2013 7:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тош77

благодаря ви за изчерпателните отговори дано времето е с нас
Съб Юни 01, 2013 9:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Мнение Re: Хижа Козя стена Отговорете с цитат
pana написа:
Построена е също от Русенци поради дългия преход х.Вежен х.Козя стена. Приятно прекарване !

Наистина ли това е причината? Винаги съм се чудела защо са толкова близо двете.
В зимни условия Вежен - Козя ще си дойде доста, наистина Rolling Eyes

Пон Юни 03, 2013 11:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
IvayloG

Местожителство: Плевен

А може да се качите и от х.Хайдушка песен от с.Чифлика. Оставяте колата на паркинга пред хижата и имате 2.30 - 3 часа до Козя стена, като от същото място тръгва и пътека за х.Ехо , има табели за посоката и към двете хижи.
Сря Юни 05, 2013 8:08 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milena

Местожителство: Добрич

Моля за малко информация,ако до Козя стена се доберем от Дерменка.Като времетраене и трудност прочетох различни мнения и съществено разминаване Question
Нед Юни 09, 2013 1:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
milena

Интересувам се по подробно защото в групата ни има 5 деца от 7 до 14 години,тренирани мом
чета Very Happy .

Последната промяна е направена от milena на Нед Юни 09, 2013 3:15 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Юни 09, 2013 2:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

milena написа:
Моля за малко информация,ако до Козя стена се доберем от Дерменка.Като времетраене и трудност прочетох различни мнения и съществено разминаване Question

Времетраене - Z....... го описа много добре. Трудност - един от най лесните маршрути в Централна Стара планина . Не подсичайте вр.Козя стена, а минете отгоре по зимната маркировка - гледките на север са много красиви !

п.с. С децата винаги едно на ум Smile ....

Нед Юни 09, 2013 2:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
milena

Тоест от Дерменка да тръгнем директно по зимната маркировка Question
Нед Юни 09, 2013 3:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

Милена, релефът от Дерменка до прохода Беклемето е нещо такова :

Тази снимка е от з.Орлово гнездо . Може да вървите и по автомобилния път , може и да си откатервате различните бърчинки по трасето Smile . Прехода в тази си част си е направо скучно вървене по равното Smile . Имах предвид да не подсичате връх Козя стена от юг, а да следвате билото - на север е много обзорно и красиво . ЕТО малко снимки - не съм добър фотограф и със сигурност с малко повече желание ще намериш доста по-добри пътеписи във форума Very Happy . ......Ползвай търсачката Wink .....

Нед Юни 09, 2013 4:47 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
milena

Благодаря за отговора и снимката,но имаите в предвид,че съм абсолютно дезортирана,нито съм стъпвала там,нито знам посоките Very Happy ,нито от къде се подсича връх Козя стена Question .Абсолютно пишман туристка,но с много голям мерак за ходене .Обяснете ми го като на начинаещ.Благодаря предварително Confused Търся най -лекият маршрут заради децата.
Нед Юни 09, 2013 9:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ПАВЕЛ

milena написа:
Благодаря за отговора и снимката,но имаите в предвид,че съм абсолютно дезортирана,нито съм стъпвала там,нито знам посоките Very Happy ,нито от къде се подсича връх Козя стена Question .Абсолютно пишман туристка,но с много голям мерак за ходене .Обяснете ми го като на начинаещ.Благодаря предварително Confused Търся най -лекият маршрут заради децата.

Първо - купувате си карта на района и се запознавате с маршрута Wink . След това прочитате туй-онуй във форума , и ако още имате бели петна - питате.......
Второ - конкретно този маршрут няма как да го объркате, дори да имате талант в тази област Very Happy .
Трето - единствената опасност за децата съществува в района на вр.Козя стена, и то при положение че се заиграят нещо и ги изпуснете от поглед Wink .
Четвърто - лошо време , кучета , змии, мухи и т.н. са ни постоянни спътници в планината, и трябва да сме готови за "съжителство" с тях.....
Пето - тръгвайте и не го мислете много Smile . Само с времето е задължително да се съобразявате, особено в присъствието на децата !

Нед Юни 09, 2013 11:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
milena

Благодаря за съветите.Това е последна точка от маршрута ни -х.Рай,х.Левски,Добрила,Дерменка и Козя стена,като навсякъде ще нощуваме.А тия кучета при наличие на повече хора не се ли плашат Question Предполагам са в района на хижите Shocked
Пон Юни 10, 2013 8:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.