Здравейте ,колеги.
Интересува ме има ли пътека между двете места без да се минава през Мостово.
Доколкото ми е известно от Сабазий (виличките до Беланташ) имало маркирана пътека, но не съм я виждал с очите си така че да попитам.
Мерси и поздрави.
_________________ Ако Планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде при Планината!
Да си отговоря сам .
Пътека има. От Беланташ се слиза до местност "Ряката", от където започва пътека с табелки към "Караджов камък".
В самата местност има обаче известна вероятност от изгубване (трябва да се пресече рекичката, а на разклона няма табела).
Така че или може да питате някой местен ако видите такъв или ако сте хванали по пътека и не виждате табелка в продължение на 5-10 минути има нещо гнило. От Караджов камък се тръгва вече за Кръстова гора( по черния път). Също е възможно объркване ,но Кръстова гора се вижда (най- близката голяма сграда) на около 90 минути път. Така че ако не сте турбо зле с ориентирането би трябвало да се оправите. Другия по- добър вариант според мен е слизане към с. Белица, отклоняване от въпросния черен път в южна посока, започва стръмно слизане отново по черен път, който не е подходящ за МПС-та тъй като има пропадания на места, ако някой се надъха за джип де.
Туй то.
_________________ Ако Планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде при Планината!
Сря Май 29, 2013 12:57 pm
ancient
Сега ти виждам поста чак. Да, има вариант който не е от Мостово.Под Белинташ може да се мине през вилно селище Себазий, или през Чотрова къща и се слезне на реката.Оттам през махала Ряката се минава към Момина поляна, или там нещо подобно се казваше, през къщите. Има и един друг интересен маршрут, който не е към Караджов камък а се изкачва по една хард пътека до едни много готини скали до едно забито място.Незнам как се нарича. Може да кача снимки от там.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети