Южен Пинд, Чумерка - Фурка и Криакорас
Това е разказът за първите дни от шестдневното ни пътешествие по първомайските празници към Южен Пинд и Чумерка. Забързах се да напиша нещо в навечерието на новото заминаване натам. Има какво да се прави в района, определено.
Браво,браво!От де ги мислите тия незнайни маршрути с тия зачукани връове...много впечатляващо изглеждат!
Чет Май 23, 2013 8:23 am
igurbev
mislesht написа:
Интересно как го казват гърците, не трябва ли да е Цумерка? Или нещо подобно?
Доколкото знам гърците нямат "ч", така че това предопределя отговора Специално мухата "Чумерка" беше пусната от Дидо, вероятно има някакви основания за това. На мен също ми беше интересно да го чуя от гръцка уста, но проблемът там е, че те, въпреки че са много комуникативни, масово не говорят друг език освен гръцки и няма как да се разбереш с тях. Пробвах с един овчар, като му сочих планината и повтарях "Чумерка ... Цумерка ... Дзумерка" с нядеждата да го провокирам да го каже, но той само ме гледаше и си мърмореше нещо.
fena73 написа:
Браво,браво!От де ги мислите тия незнайни маршрути с тия зачукани връове...много впечатляващо изглеждат!
За там изобщо не е трудно, веднъж като попаднеш в района, на където и да се завъртиш, нищо не е за изпукане.
Нед Май 26, 2013 10:30 pm
Valio
Регистриран на: 28 Окт 2008 Мнения: 304 Местожителство: София, Враца
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети